Sigma/Diamante Ogólne - Kupno Sigmy
michałnataliya - 09-06-2010, 15:53
Ja mam 95 ale wedlug VIN'u jestem nieszczesliwym (obecnie) posiadaczem 93! Gdy sie dowiedzialem, to nie wnikalem czy to przeszczep jakis. Jezdze dalej. Dla mnie to dobrze bo w razie "lwow" ubezpieczyciel sprawcy lepiej wyceni... Pozdrawiam
[ Dodano: 09-06-2010, 15:58 ]
Wiem ze jest jakis rosyjski link z koncowka -ru. Tam wpisujecie swoj VIN i wiecie o swoim samochodzie wszystko. Tydzien produkcji, wyposazenie itd. Jednak teraz go nie odnajde. Sprobuje jutro.
Wszyc - 09-06-2010, 16:21
Panowie pytanie za ile wygarnę Sigme 24v w manualu? moje wymagania:
Może być po dachowaniu lub z zaparkowanym tirem w środku mi potrzebny silnik osprzęt silnika skrzynia itp. wszystko co pod maską siedzi a sama sigma może być bez szyb i kół ale serce musi być zdrowe albo wymagać dopieszczenia i jak myślicie w jakich cenach wyrwał bym taką sigmę?
I od razu mówię nie lepiej kupić mi sam silnik bo jak wspomniałem potrzebuję wszystko co pod maską siedzi
Zajc3w - 09-06-2010, 17:29
michałnataliya napisał/a: |
[ Dodano: 09-06-2010, 15:58 ]
Wiem ze jest jakis rosyjski link z koncowka -ru. Tam wpisujecie swoj VIN i wiecie o swoim samochodzie wszystko. Tydzien produkcji, wyposazenie itd. Jednak teraz go nie odnajde. Sprobuje jutro. |
Na sigmy ten link nie działa.
zbyszek05 - 10-06-2010, 14:11
W poście bubka jest link na cudeńko - ogłoszenie zeszło ale jest zapewne w archiwum allegro.pl zatem ....
wszyc - prosimy czytaj posty masz czarno na białym za ile sigma w manualu
poza tym dodam ze jest to pierwsza od ... jakiegoś czasu nawet na zachodzie mało rozbitych a nie mowa o dopieszczonych....
Myslę tak ....moja opinia . Rozbijając sigmę tak jak piszesz to i tak taniej nie sprzedałbym jak 5 tys ...dlaczego ? Za skrzynke musiałbym pobrać ok 1500 tys - ba niedawno miałem tel. od pana ze chciałby kupić skrzynke i oferował 1800 zł,a silnik nie mniej niż 3000 tys. goły, bez osprzętu typu kompresor,rozrusznik,alternator,krokowy itd.... myślę nawet że chciałbyś sobie zrobić swap zatem i elektryka cała potrzebna Sam więc widzisz .Dodam ze są tańsze i jak ktoś się wyzbywa znaczy ze coś nie halo a doprowadzić 24V do stanu takiego co by wykręcał blat i nie kopcił i nie hałasował jak ford z wyjechanym rozrządem wymaga trochę nakładów - takie jest moje podejście finansowe a jechać za odrę za samochód warty 600 euro mija się z celem
kisian - 10-06-2010, 21:57
wojtas021180 napisał/a: | W moim przypadku, podczas pierwszego przeglądu w Polsce Pan diagnosta odczytał win i dowidziałem się, że mam 92’. A w BRIFie miałem 93’ (Data pierwszej rejestracji w Niemczech) |
Bo jeszcze panowie niektórzy z was nie uwzględnili czynnika tzw roku modelowego.... Z tego co pamiętam to niemieckie fabryki produkowały/produkują kolejny rok modelowy od sierpnia/września po przerwie technicznej w fabryce. Stąd samochód MR93 może być wyprodukowany np. w październiku 1992r.
michałnataliya - 13-06-2010, 00:22
Zajc3w - Nie potrafie teraz napisac jaki to link. Ale na pewno dziala na Sigmy (przynajmniej na moja). Obecnie walcze z moim autem i mam troche problemow. Opisze ale jeszcze nie teraz. Ale znajde- wpisujesz VIN i wiesz wszystko o aucie. Praktycznie jakimkolwiek, za wyjatkiem aut produkowanych w ilosci kilkudziesieciu sztuk rocznie. Nawet fabryczna nazwe koloru tapicerki. Rosja to nie Europa ani obydwie Ameryki. Wiedza (ryja, kopia) wszystko, a link na pewno odkopie ( a jesli ktos lubi szukac i ma duzo czasu, prawdopodobnie tenze link jest rowniez gdzies na jakims polskim forum mercedesuff... ). Znajde. Pozdrawiam!
zbyszek05 - 31-10-2010, 20:47
http://suchen.mobile.de/f...53&pageNumber=2
VirMan - 31-10-2010, 20:59
malowane bardzo podobnie do czarnego przed całkowitym zaczarnieniem..
filll - 13-01-2011, 22:29
Podczepię się pod ten temat...
Zna ktoś może to auto? http://moto.allegro.pl/mi...1412128299.html
rupert70 - 13-01-2011, 23:07
No niestety nie znam, ale spytam koleżeństwo z forum Lubelskiego, to może ktoś coś pomoże.Bodajże forumowicz Arnold jest z Białej, może zna ten wóz?.
filll - 14-01-2011, 09:27
Hmm... Zdaje się, że to to samo auto co to , tylko już na innych blachach. Pamiętam, że stało na allegro bardzo długo.
lukasz12 - 14-01-2011, 10:12
filll napisał/a: | Hmm... Zdaje się, że to to samo auto co to , tylko już na innych blachach. Pamiętam, że stało na allegro bardzo długo. |
Tak, to jest ten samochód. Można poznać po prawej tylnej lampie (wymieniona na wersję ze starszego rocznika - nie zgadza się kolorystycznie z blendą) Właśnie zastanawiające jest to auto długo stało i później dość szybko zmieniło właściciela.
zbyszek05 - 14-01-2011, 15:07
no ...chyba kilku włascicieli góra kalwaria ,piaseczno....coś tam jeszcze było no i teraz biała podlaska
Nie wiem... piaseczno było pod wodą / znajomym zatopiło auto w garażu podziemnym/ Trzeba by było obejrzeć -źle nie wygląda - wręcz przeciwnie - nawet kiedys ją opisywalismy na forum. Pan napewno pozwoliłby się machnąć jakieś 50km .Cena dobra a nawet zachecająca .Pierwsza była coś koło 10000 .Teraz niedawno widniało ok.7500 i wróciło za 5000 do oddania - felgi to koszt ok 1500zł. z oponami najmarniej 1000zł.
Może warto? Podjechałbym z kimś kto by mnie zabrał i obejrzał ...
Mogę potwierdzić 100% - to ta sama sigma - z fakturami na częsci itp cięzko ale pan nie odmówi wstawienia auta na kanał w wybranym warsztacie - nadwozie konserwowane bez rdzy /kielichy przednie też / Silnik pocykuje na regulatorach na zimnym dosyć głośno potem w miarę temperatury cichnie / sprzegło podobno wymienione/ - auto nie ciągnie na lewo ani na prawo . Nie ma bicia na koło kierownicy przy hamowaniu z dużych i małych prędkosci .Auto nie powodziowe - pan chcę zmienić na inne - merc klasa S .Wnętrze czyste,pachnące . Bolaczką jest skrzynia manualna - wyskakuje 4 lub jej brak , chyba podobno synchro ?Auto ogólnie jezdzi z tą skrzynią ....
Zatem można się zastanowić ,przy montażu nawet drugiej skrzynki opłaca się ...
lukasz12 - 14-01-2011, 23:35
Czyli wynikałoby że dobry potencjalny biorca bo buda zdrowa? Hmm...
wojtas - 14-01-2011, 23:41
To cieszy, ze są jeszcze jacyś biorcy, a nie tylko sami dawcy
|
|
|