ASX Ogólne - ASX już w Polsce!
slawekgr - 26-08-2010, 17:05
Witam
Jestem nowy na forum ale już od dawna je przeglądam i czytam wątki związane z ASX bo właśnie chciałbym sobie wymienić samochód gdyż moja Alfa ma już 10 lat a mam ją od nowości i wybrałem właśnie ASX.
Chciałbym się zapytać czy ktoś może widział ASX w kolorze Orient Red ?? Taki by mnie interesował tylko nie wiem czy pasuje taki kolor do takiego samochodu. Byłem we wszystkich salonach w okolicy ale takiego koloru nie było. Jeżeli nie ten to sobie kupie w kolorze Granite Brown. Jeżeli ktoś miał styczność z kolorem czerwonym to proszę o opinie.
gzesiolek - 26-08-2010, 17:13
slawekgr, Lancerkow jest duzo w tym kolorze... i chyba raczej jest pozytywnie oceniany... nie sadze zeby z ASX bylo inaczej....
marpit - 26-08-2010, 21:01
mar13 napisał/a: |
BTW
jak mysliscie czy realna jest jakas promocja na ASX pod koniec roku np. w grudniu. Gdy bedzie wchodzil juz rocznik 2011?
Mariusz |
Dobre pytanie
Ta firma sprzedaje obecnie rocznik 2009 ze skromnym rabatem a na karku mamy już 2011 tak więc mało realne. http://www.mitsubishi.pl/promocje Zamiast obniżyć cenę aby to poszło to trzymają aż korniki się dobiorą do niektórych rzeczy.
Człowiek pyta o ASX to wciskają Ci starego Outlandera.
jurekschroda - 27-08-2010, 09:20
Cytat: | Ta firma sprzedaje obecnie rocznik 2009 ze skromnym rabatem |
Za to jest dobry rabat na 2010
Cytat: | Jeżeli ktoś miał styczność z kolorem czerwonym to proszę o opinie |
Daje radę, ale kształt tylnich lamp trochę ginie przy tym kolorze.
marpit - 27-08-2010, 09:41
jurekschroda napisał/a: |
Za to jest dobry rabat na 2010
|
Czy dobry? Wg mnie nie za bardzo bo tylko na wybrane modele. To samo jest z warunkami finansowania. U konkurencji zakup na firmę to rabat 25%. Do tego doszło odliczenie VAT. A więc gdyby przy zakupie mitsu za 150 tys dawali 25% rabatu to może jeszcze by warto się zastanowić a tak to jest to przeciętna oferta.
jurekschroda - 27-08-2010, 10:04
Po pierwsze - nie kupujesz rabatu tylko auto, więc o atrakcyjnosci oferty nie decyduje wysokość rabatu, tylko końcowa relacja cena/wyposażenie.
Po drugie - jeśli rabat na 2009 w przypadku najpopularniejszego Outka wynosi 15 tys, a na obecny rocznik 12 tys, to raczej jest to dobry rabat.
W przypadku Lancera 1.8 upust rocznikowy to 9250, a na nówkę z 2010 masz już 6000.
No wybacz, upusty na nowe roczniki są naprawdę ok.
Jesli jest inaczej, to pokaż z tego segmentu mi tańsze, większe i lepiej wyposażone auto made in Japan
p.s. żeby nie było OT - dotyczy to również ASXa, pomimo braku promocji
jan1994 - 27-08-2010, 11:30
Po drugie - jeśli rabat na 2009 w przypadku najpopularniejszego Outka wynosi 15 tys ...... |
Gdzie ty tu widzisz rabat 15 tys. zł ?
Ja widzę tylko 7,5 tys. zł i ogólnie tylko 500 zł różnicy w cenie między rocznikiem 2009 a 2010
marpit - 27-08-2010, 11:34
jurekschroda napisał/a: | Po pierwsze - nie kupujesz rabatu tylko auto, więc o atrakcyjnosci oferty nie decyduje wysokość rabatu, tylko końcowa relacja cena/wyposażenie.
Po drugie - jeśli rabat na 2009 w przypadku najpopularniejszego Outka wynosi 15 tys, a na obecny rocznik 12 tys, to raczej jest to dobry rabat.
W przypadku Lancera 1.8 upust rocznikowy to 9250, a na nówkę z 2010 masz już 6000.
No wybacz, upusty na nowe roczniki są naprawdę ok.
Jesli jest inaczej, to pokaż z tego segmentu mi tańsze, większe i lepiej wyposażone auto made in Japan
p.s. żeby nie było OT - dotyczy to również ASXa, pomimo braku promocji |
Tak się składa, że ewentualny rabat decyduje o atrakcyjności oferty a biorąc pod uwagę kończący się rok rabat 5-10 tys to nic rewelacyjnego.
jurekschroda - 27-08-2010, 16:14
Cytat: | Tak się składa, że ewentualny rabat decyduje o atrakcyjności oferty a biorąc pod uwagę kończący się rok rabat 5-10 tys to nic rewelacyjnego |
Nie zgodzę się. Wysokość rabatu nie "decyduje" tylko co najwyżej "ma wpływ".
Ponadto, mam w nosie rabat np 50 tys do samochodu X, jeśli nawet po takim rabacie ma gorszą relację cena/wyposażenie niż auto Y o rabacie 25 tys, ale mniejszej cenie wyjściowej.
Kupuj samochody, a nie rabaty.
I jeszcze tak na marginesie... koniec roku to dla ciebie sierpień ???
No wybacz, tak myśląc zaczniemy się domagać rabatów rocznikowych w maju
Bez przesady.
marpit - 27-08-2010, 17:30
Kolego przeczytaj mój post na temat rabatu 25% tzw dla firm może wtedy zrozumiesz co miałem na myśli i nie wdawaj się w dziwne dyskusje co kto kupuje bo nie o tym była mowa.
eMBe - 27-08-2010, 19:12
Chłopaki, gdzie dają rabat 25%? Obojętnie co to, to biorę, za pól roku sprzedam jako półroczne z utratą wartości 20% i 5% jestem do przodu i pół roku jazdy moje, normalnie finansowe perpetum - mobile
sla - 27-08-2010, 19:25
|
Tylko że Outek w przeciwieństwie do bliźniaków z PSA nie jest made in Japan.
jurekschroda - 28-08-2010, 10:16
Cytat: | Tylko że Outek w przeciwieństwie do bliźniaków z PSA nie jest made in Japan. |
I dlatego pisałem o Lancerze.
jaca71 - 28-08-2010, 13:11
Jackie napisał/a: | Granite Brown - gratuluję, ten kolor na ASX genialnie wygląda. |
Widziałem takiego na drodze (zachodniopomorskie) dla mnie samochodzik wyglądał super i mimo ciemnego koloru wydawał się większy niż z prospektów reklamowych. W innym samochodzie tego koloru nie widzę np. toyota avensis ale dla ASX'a jest wymarzony.
rezon - 29-08-2010, 16:14
Jackie napisał/a: | Nie wiem kto wpadł w MMC na pomysł uszczęśliwienia dealerów kolorem Kawasemi ale musiał mieć gorszy dzień.... | dostałeś go za karę - za uczciwość , a na poważnie pewnie oświecony dizajner w Japan zamówił kilka ton cudownego lakieru, tylko klienty się nie poznały na gieniuszu i nie chciały kupować, to dostały prikaz dilery...
|
|
|