To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - czerwona łajba

josie - 01-02-2011, 19:51

Fragu napisał/a:
Spalanie ciągle spada, w cyklu mieszanym 10 LPG

To chyba się w końcu zawezmę i u siebie zmienię membrany w parowniku bo mi w zimie jara 12...

Fragu napisał/a:
i rozrząd chyba zrobię bo jednak ryzyko

Ryzyko jedynie takie, że będziesz się musiał sholować. Silnik masz bezkolizyjny

Fragu - 02-02-2011, 07:36

josie napisał/a:
Ryzyko jedynie takie, że będziesz się musiał sholować. Silnik masz bezkolizyjny

serio? :shock: Nawet nie wiedziałem, tzn wiem o 1.6 oplowskich, ale że 1.8 też to nie wiedziałem :D To w takim razie rozrządu nie robię :P

josie - 02-02-2011, 11:13

Fragu napisał/a:
wiem o 1.6 oplowskich, ale że 1.8 też to nie wiedziałem

1,6 8V nie wszystkie podobno
1,8 8V i 2,0 8V bezkolizyjne

No chyba, że ktoś wcześniej solidnie splanował głowicę... :wink:

Pasek możesz zobaczyć jak wygląda - obudowę rozrządu masz na klipsy - odhaczasz 3, odginasz lekko i widać.
Z tego co widzę to masz Vectrę przed liftem więc rozrząd składa się z paska i ew pompy wody - nie ma żadnej rolki, napinacza, etc.

Fragu - 02-02-2011, 11:42

1992 rocznik, nawet nie wiem kiedy był lift jakiś ;) Będzie ładniejsza pogoda to zajrzę do rozrządu.
robertdg - 02-02-2011, 11:49

josie napisał/a:
Pasek możesz zobaczyć jak wygląda - obudowę rozrządu masz na klipsy - odhaczasz 3, odginasz lekko i widać.
Z tego co widzę to masz Vectrę przed liftem więc rozrząd składa się z paska i ew pompy wody - nie ma żadnej rolki, napinacza, etc.

Zawsze jest rolka powiązana z napinaczem i znajduje się pomiędzy wałem korbowym i pompą wody

josie - 02-02-2011, 12:05

Fragu napisał/a:
1992 rocznik, nawet nie wiem kiedy był lift jakiś

właśnie w 1992, ale po lampach, zderzakach, grillu widać, że masz jeszcze przedlifta

robertdg napisał/a:
Zawsze jest rolka powiązana z napinaczem i znajduje się pomiędzy wałem korbowym i pompą wody

Nie zawsze - wiem co piszę i wiem co mam pod maską :wink: . W przedliftowych 1,8 i 2,0 8V nie ma żadnej rolki.

Fragu - 09-02-2011, 09:42

Coś zaczęło mega rzęzić gdy dodaje mocniej gazu :D Wrażenie takie jakby tłoki miały powyskakiwać :D
Fragu - 21-02-2011, 14:49

Hałas opanowany, odkręciły się 3 z 4 górnych śrub mocujących kolektor wydechowy, hałas był taki jakby zaraz tłoki miały wyskoczyć.

Dokręcone i nastała cisza 8)

Fragu - 18-04-2011, 14:44

Vectra kończy powoli żywot w moich rękach. Podsumowując - pozytywnie mnie zaskoczyło to auto, jak na tak stary wóz dawała rade dzielnie. Cóż, czas się rozstać.

Wkrótce nowy temat :roll: