Lubelskie - Lubelskie OT
Bursztynka - 16-11-2010, 15:48
A propo korków na wlotówce do Lbn od strony Łęcznej i tematu zaczętego w widzianych mitsumaniakach...
Mnie już szlag trafia jak codziennie rano wyjeżdżając obiecuje sobie się nie denerwować a dojeżdżając do osiedla Borek i tak stukam nerwowo palcami w kierownicę, bo miałam nadzieję, że może dziś nie będzie korka borka :/
Przez Mełgiew jeździłam, ale tam są taaaakie dziury na początku mełgiewskiej, że po ostatniej wizycie w warsztacie i zostawieniu 300zł po wymianie jakiś rzeczy od stabilizatora przedniego koła to ja już dziękuję za ten asfaltowy dziurdamer na wlocie mełgiewską do Lublina.
Jest jeszcze opcja przez Świdnik - czasowo całkiem dobrze wychodzi, bo ze Świdnika wyjeżdżając na Lublin długo się świeci zielone, tylko teraz z kolei jak robią remont tam za Mełgwią przy lotnisku to objazd jest przez Świdnik i może się korkować.
I tak źle i tak nie dobrze. A wszystko zaczęło się od świateł w Wólce !!!!!
Seichan - 16-11-2010, 16:03
Świdnik też niedługo przestanie być alternatywą. Chyba od stycznia zostaną tam przeniesione wydziały sądu rejonowego w Lublinie: KRS i cywilny (początkowo była mowa o gospodarczym, ale ostatecznie chyba będzie cywilny). Więc wyobraź sobie kilkadziesiąt osób dziennie, które będą jeździły wyłącznie do sądu czy załatwić odpis KRS.
A ponoć sąd ma lokalizację na końcu Świdnika, jadąc od stronu Lublina, więc przez cały Świdnik trzeba będzie przejechać. Zatem od stycznia może być wesoło.
zbycho77 - 16-11-2010, 16:24
Jak to napisałem w poście o widzianych mitsumaniakach bardzo liczę na obwodnicę Lublina, że znacząco usprawni komunikację na wylotach z miasta, oraz rozpręży ruch w mieście.
Bursztynka napisał/a: | A wszystko zaczęło się od świateł w Wólce |
Zgadza się.
Ale gdyby te światła zlikwidowali, to ludzie z Wólki, Świdniczków itp. mieliby straszny kłopot wyjechać. I tak źle i tak niedobrze ... tylko obwodnica nam pomoże, chociaż ciarki mnie przechodzą na samą myśl o korkach, które powstaną jak zaczną ją budować w okolicach Borka.
Dabadee - 16-11-2010, 17:07
Seichan napisał/a: |
A tak serio - trzeba wskoczyć na 1 miejsce. Chyba 34 (obecne 1 miejsce) jest do pobicia |
Co to dla nas :] 12.12 mobilizacja i get on top ^^
grzesiopol - 16-11-2010, 17:41
Coś dla rozluźnienia atmosfery:
http://www.youtube.com/watch?v=UT7qgFblcj0
i sławnym też zdarzy się zakląć
_Slawek_ - 16-11-2010, 18:10
Najważniejsze, że poskutkowało - czyściuteńki stół
Bursztynka - 16-11-2010, 19:25
zbycho77 napisał/a: | Ale gdyby te światła zlikwidowali, to ludzie z Wólki, Świdniczków itp. mieliby straszny kłopot wyjechać. |
no ok, ale czy ich jest aż tyle co ludzi codziennie rano wpełzających do Lublina?
mniejsza z tym, nic i tak się nie zmieni od narzekania, najgorsze jest to że korek systematycznie się wydłuża i już zaczyna się przed osiedlem borek, pewnie w takim miesięcznym tempie wydłużania się albo przy opadach śniegu dojdzie do Łuszczowa
Seichan - 16-11-2010, 19:43
Opcją jest przeprowadzka do Lublina
Bursztynka - 16-11-2010, 19:47
Seichan napisał/a: | Opcją jest przeprowadzka do Lublina |
taaaa
dobra już nie narzekam ;p
bastek - 16-11-2010, 19:51
a jak jest powrotnie po południu łeczna-lublin? ja zacząłem ten temat
2x w m-cu ma wyjazd do włodawy. rano nie ma problemu (nie jadę z lublina) ale powrót - albo przez łęczną (80 km) albo przez piaski (prawie 100 km) jak na razie 2x wybrałem przez piaski....
Bursztynka - 16-11-2010, 19:55
a przez Piaski wracasz, bo już próbowałeś przez Łęczną? czy dlatego że szersza droga?
a w przypadku powrotu to o której godzinie wjeżdżasz do Lublina?
Marino - 16-11-2010, 20:12
No to i ja wrzucę 3 grosze do dyskusji,
my od dwóch miesięcy jeździmy do lublina przez Mełgiew, wolę wolniej i płynnie niż sterczeć w korku o którym Bursztynka pisała wyżej... codziennie słucham kilkunastu barwnych wywodów nt świateł w Wólce okraszonych przepiękną "łaciną" teraz sytuacja się bardzo skomplikowała bo przez Mełgiew drogę wyłączyli z ruchu.. no i znów trzeba wcześniej wyjeżdżać.
pawela - 16-11-2010, 21:37
i juz tak zostanie, wczoraj podpisano oficjalne umowy, rozpoczeto wycinke lasu pod lotnisko, ta droga zniknie, przedłużą dwupasmową melgiwską do sportowej z tego co pamietam
Spoxik - 16-11-2010, 22:04
Bursztynka napisał/a: | A propo korków na wlotówce do Lbn od strony Łęcznej i tematu zaczętego w widzianych mitsumaniakach...
Mnie już szlag trafia jak codziennie rano wyjeżdżając obiecuje sobie się nie denerwować a dojeżdżając do osiedla Borek i tak stukam nerwowo palcami w kierownicę, bo miałam nadzieję, że może dziś nie będzie korka borka :/ |
zbycho77 napisał/a: | Ale gdyby te światła zlikwidowali, to ludzie z Wólki, Świdniczków itp. mieliby straszny kłopot wyjechać. I tak źle i tak niedobrze ... tylko obwodnica nam pomoże, chociaż ciarki mnie przechodzą na samą myśl o korkach, które powstaną jak zaczną ją budować w okolicach Borka. |
Bursztynka napisał/a: | no ok, ale czy ich jest aż tyle co ludzi codziennie rano wpełzających do Lublina?
mniejsza z tym, nic i tak się nie zmieni od narzekania, najgorsze jest to że korek systematycznie się wydłuża i już zaczyna się przed osiedlem borek, pewnie w takim miesięcznym tempie wydłużania się albo przy opadach śniegu dojdzie do Łuszczowa |
Aj tam, aj tam...
Nie narzekajcie!!
Ja zawsze jak jeżdżę tamtędy to jest przejezdna droga i tylko czasem jakiś koreczek się trafi przy światłach w wólce, ale to raczej przez zapalone czerwone niż dużą ilość samochodów
tomasek - 16-11-2010, 22:29
Właśnie a może w takim razie Mitsubishi produkowało i chyba produkuje silniki do samolotów więc przerzućmy sie na samoloty to też będą Miśki i lotnisko nam budują
|
|
|