To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - E39A Love Story cd....

deejay - 20-07-2011, 23:59

Pięknie , mam nadzieje zobaczyć to cudo na żywo Daniel :wink:
xcracing - 21-07-2011, 14:23

deejay napisał/a:
mam nadzieje zobaczyć to cudo na żywo Daniel

nie ma problemu, zapraszam :D

Juiceman - 21-07-2011, 15:37

xcracing napisał/a:
deejay napisał/a:
mam nadzieje zobaczyć to cudo na żywo Daniel

nie ma problemu, zapraszam :D

Ty nie zapraszaj tylko na spoty szykuj białego :wink:

xcracing - 11-08-2011, 20:57

No szykuję, szykuję, tylko tak jakoś czas szybko mi ucieka :biggrin:
Jak dobrze pójdzie to w połowie września wyjadę z garażu.

Ostatnio poskładałem trochę wnętrze. Z deską rozdzielczą było nieco zabawy ale wszystko ładnie spasowane. Większość środka jest zmontowana. Boczki drzwi zostaną założone dopiero po oklejeniu.
Wloty na masce już zamontowne.
Przygotowuję też wzmocnienie zderzaka przedniego do zakonserwowania, jak z nim skończę to przód Gala już będzie prawie kompletny

deejay - 12-08-2011, 19:37

Pięknie Daniel , aż miło popatrzeć :wink:
rosomak1983 - 14-08-2011, 14:15

cudowny!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

kocham ten kolor :D

Krzyzak - 15-08-2011, 12:15

ja mam środek też zrobiony
2 tyg. temu chciałem zdemontować przód, ale w tym roku zabraknie czasu... trochę mi przeszło po tym, jak potłukłem lampę podczas próby oddzielenia szkła od reszty

xcracing - 24-08-2011, 16:54

Krzyzak napisał/a:
ja mam środek też zrobiony

Ja się najbardziej uzbrajania drzwi boję, a w zasadzie montowania prowadnic i szyb.
Mam nadzieję, że uda mi się to tak zrobić żeby szyby się ładnie działały bo wcześniej były problemy z dwoma.

No i właśnie niebawem się zabieram za składanie drzwi.
Prace były wstrzymywane planami oklejania samochodu jednak została podjęta decyzja, że na razie zostanie cały biały (ku uciesze jednych, a smutkowi drugich :( )

W międzyczasie wyczyściłem, uzupełniłem i poprostowałem oraz pomalowałem farbą antykorozyjną wzmocnienie zderzaka przedniego...

... po wyschnięciu można już było wszystko poskładać do kupy, na fotce wstępna przymiarka:

Wszyc - 24-08-2011, 18:38

ale grill mi się podobał poprzedni :P
mitsu_pl - 25-08-2011, 10:33

Tu muszę przyznać rację Wszycowi, tamte grille, były montowane tylko w wersjach 4x4, te już we wszystkich :P , więc przy tamtym widać od razu z czym mamy do czynienia, a przy tym bez emblematu 4x4 to nie wiadomo :)
Jednak jak by co, to jestem gotów zaopiekować się tamtym, bo mój jest trochę popękany :D ;)

rosomak1983 - 25-08-2011, 19:39

Jest miod malina, :D teraz tylko włożyc T
xcracing - 25-08-2011, 19:43

mitsu_pl napisał/a:
Jednak jak by co, to jestem gotów zaopiekować się tamtym, bo mój jest trochę popękany

Też uważam, że tamten jest bardzo ładny, dlatego zostaje w rezerwie :biggrin:
Zgodnie jednak z założeniem, że samochód ma być repliką VR-4 grill musi zostać taki (a jest on trochę inny niż w zwykłych wersjach poliftingowych choć na zdjęciach nie widać) No i będzie jeszcze tabliczka taka jak w VR-4 :mrgreen:

rosomak1983 - 27-08-2011, 00:07

xcracing, a masz 4ws ???
xcracing - 05-09-2011, 17:53

rosomak1983 napisał/a:
xcracing, a masz 4ws ???

Mam. Ale jeszcze nie sprawdzałem czy działa :D

Pojawiło się trochę zmian.
Zmontowałem tylny pas, lampy, blendę, lotkę na klapie.
Zderzak z przodu został spasowany i prządnie poskręcany dostał też nową chromowaną listwę bo stara była zmatowiała.
W drzwiach pojawiły się klamki zamki oraz szyby (dwie chodzą dobrze a nad dwoma muszę jeszcze popracować bo jedna piszczy a druga bardzo ciężko idzie do góry)
Poza tym są już lusterka boczne, trochę uszczelek i jeszcze ok pół miliona innych drobiazgów :D
Prace idą powoli bo każdy element który montuję jest porządnie czyszczony, odnawiany - lakierowany lub polerowany w zależności od potrzeb a wolnego czasu jak zwykle brak :|

Krzyzak - 05-09-2011, 18:16

błysk w oczach jest ;)