To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

sveno - 08-02-2011, 09:08

Mare napisał/a:
Zamawiam niedługo drugi panel climatronika
po co? jakaś awaria tego co masz czy po prostu dla zabawy z diodami?
Mare - 08-02-2011, 11:38

jak się przyjżysz w zdjęcia, to widać powycierane miejsca. Poprostu przyciski są zużyte już i nie wygląda to fajnie. Tak samo mam z przełącznikiem szyberdachu. Z tą różnicą, że tego chyba ktoś pogryzł ;p
Owczar - 08-02-2011, 13:32

Mare, ale wyświetlacza w tym radiu chyba nie przerobisz?
KamilR10 - 08-02-2011, 15:02

Mare napisał/a:
No nie spodziewam się, żę będzie mi palił 6-8l/100.... ale chociaż w 15 mógłby się zamknąć.

A tak, przy mega ekonomicznej jeździe w trybie mieszanym osiągnąłem 13.7 i niżej nie schodzi. I to też tylko w momencie gdy po starcie poczekam na postoju 10 min aż silnik się nagrzeje i opadnie do 650 rpm.

A jak się zapomnęi zacznę jeździc "normalnie" .... 16-17 :(

Musi być coś nie tak, ja w trybie mieszanym przy normalnej jeździe około 9 - 10 litrów. Trasa do 130 km/h 8.5l. A jak się postaram to spokojnie poniżej 8l/100 w trasie schodzę. Zeby mi spalił te 15 czy 17 to nie wiem jak musiałbym jechać :twisted:

Mare - 08-02-2011, 15:15

Owczar, Wyświetlacz podświetlany jest tym samym sposobem. Diody smd. jak będę chciał mogę zrobic biały :)

KamilR10, Owszem, dla tego ide na wymianę sondy oraz czyszczenie przepustnicy i regulacja ogólna. Mam nadzieję, żę coś pomoże.

Owczar - 08-02-2011, 15:16

Mare, a kiedy się zabierasz za zegary? :)
Mare - 08-02-2011, 15:43

Jak wymyślę lepszy sposób podświetlenia wskazówki bez rozbierania całego mechanismu :]

Nie no, narazie zastanawiam się nad tym jakie diody zastosować, jaką konstrukcje zastosowac do podtrzymania diodek i w jaki sposób pozamieniać dekielki od kontrolek. Chodzi o zmianę z kwadratu z ikonką czarną na świecącą ikonkę :)

Również czekam, aż będę miał trochę więcej czasu, bo tak w jeden dzien tego nie zrobie, musze autem do pracy dojeżdżać, a tak bez zegarów to nie bardzo ;p

Owczar - 08-02-2011, 15:47

Mare, z tymi kontrolkami to tylko powycinanie z innych zegarów...

A z podświetleniem wskazówki może być problem ;)

Mare - 09-02-2011, 12:38

Owczar, a no będzie. No i będę musiał usunąć farbę z tarczy, więc bez zdejmowania wskazówek się nie obędzie. :(

A szkoda. Może dorwę jakieś zegary z allegro za grosze i te przerobie.

Zobaczymy. Narazie nie mam na nic czasu. Podświetlenie konsoli robiłem po pracy po 21 hehe. Do zegarów potrzebuję konkretnego czasu. Może wezme jakiś urlop to wtedy zrobie.

Mare - 18-02-2011, 12:45

W środę autko dostało nową sondkę i paseczki wspomagania i alternatora. Silnik od razu zaczął inaczej pracować. Sonda równiez pomogła. Więcej wyczuwalnej mocy, nie szarpie, i narazie wydaje mi się, że mniej pali, ale to może być placebo. Zobaczymy jak faktycznie będzie :D

A w między czasie zima wróciła i misio dostał nową formę ^^
Więcej hatchbacków hehehe

fj_mike - 18-02-2011, 13:01

Mare napisał/a:
Więcej hatchbacków hehehe

Wygląda drapieżnie :twisted:

Mare - 28-02-2011, 23:40

Hmmm.... Czy ktoś z was demontował może u siebie kierownicę?

Mam pewien plan do którego muszę zdjąć kierownicę, a nie chcę pozbawić się poduszki itp hehe :D

Owczar - 28-02-2011, 23:50

Mare, odłącz aku. Zewrzyj na chwilę klemy i możesz odkręcać poduszkę. Po bokach są śruby do odkręcenia. Jak je odkręcisz to będziesz mógł wyjąć poduszkę.
Mare - 28-02-2011, 23:59

a możesz mi zdradzić w jakim celu mam zewrzeć klemy?
Owczar - 01-03-2011, 00:26

W celu rozładowania kondensatorów, nie jest to warunek konieczny, aczklowiek zalecany.

Nie podłączaj aku póki nie podłączysz poduszki bo wywali błąd.