To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - Klimatyzacja działa chwile

gucio691 - 17-06-2011, 08:31

Po zainstalowaniu wentylatora teraz chłodzi nawet troche ale tylko przez 10km pozniej zaczyna leciec ciepłe powietrze i sprezarka nie załancza sie już wogule dopukitroche układ nie ostygnie pozniej znowu pyka co moze być przyczyna takiego zachowania ??

[ Dodano: 01-05-2012, 08:18 ]
Witam ponownie zaczynam temat bo zrobiło się ciepło powalczyłem troche wczoraj u kumpla z ta klima i wyszło tak

Wymieniłem czujnik cisnienia na osuszaczu nic to nie pomogło podłaczyłem auto pod cdifa i zauważyłem że żadanie klimatyzacji jest cały czas na tak wyłączanie przyciskiem nic nie zmienia dopiero wyjecie przekaznika bodajże H wyłanacza zadanie i wentylator przestaje pracowac i sprezarka juz nie pyka kumpel stwierdził ze coś jest zle podłączone (auto było uderzone przodem ) przydał by sie jakis schemat tej instalacji co pokoleji odpowiada za załaczanie sprezarki i długosc jej pracy

[ Dodano: 11-05-2012, 08:16 ]
Udało się w końcu ją pokonać

Uszkodzony był panel klimatyzacji nie dawał żadania załączenia klimy a klima załanczałasie na sekunde dlatego że ktoś przegrzebał wiązkę idącą do czujnika na osuszaczu i prawdopodobnie podał napięcie na panel klimatyzacji i go uszkodził teraz w aucie jest przyjemny chłodzik.