[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.
mazin - 13-04-2012, 23:18
berladi napisał/a: | Witam.
mazin, to rozwiązanie wydaje mi się kłopotliwe.Po pierwsze muszę korzystać z telefonu(wpinanie i wypinanie dodatkowo android) po drugie wolałbym coś na stałe(co mógłbym zostawić na noc lub wsiąść,odpalić i jechać a telefon raczej się do tego nie nadaje).
W Polsce jest dostępny sprzęt Valeo,ale trzeba go wpiąć w licznik a nie w złącze diagnostyczne.
Mimo to dzięki za zainteresowanie i radę. |
Może rzeczywiście lepiej mieć coś na stałe -w takim razie zamontuj na stałe smartfona (np. pod lusterkiem i używaj go jako rejestratora strasy, nawigacji i interfejsu OBDII
Ale tak poważnie, kup tego z BT, przetestuj,a potem na ebayu taki z kablem, ja z chęcią odkupię tego z BT,o ile będzie działał
Uwzględnij też brak konieczności ciągnięcia kabelków, dziurawienia deski a także łatwość demontażu gdy Ci się znudzi.
piomic - 15-04-2012, 20:35
prosto napisał/a: | dokładki do przedniego zderzaka, oraz progi z ALLEGRO ? bo troche wątpie w jakość produktów | Nie kupował osobiście (mam fabryczne) ale na forum już było: z daleka spoko ale z bliska widać że to badziew.
SoP-PeL - 16-04-2012, 09:32
Witam,
Jako że jestem nowy w tym temacie - chciałbym uzyskać podpowiedź w kwestii dyfuzora do Lancera CYxA Sedan.
Chciałbym lekko wyostrzyć linie boczną w obszarze bagażnika. Mój Lancer jest w wersji Intense więc front i burty ma ładnie podkreślone. Nie pasuje mi za to zbyt łagodna jak dla mnie linia bagażnika. Chciałbym ją wyostrzyć stylizując go na coś podobne do evo:) Chciałbym uzyskać efekt jak poniżej:
http://images.thecarconne...100186374_l.jpg
Czy taka modyfikacja jest możliwa? czy trzeba wiercić zderzak * czy też może pasują standardowe otwory - lub trzeba wyminić kompletnie cały zderzak - i znów pytanie czy obejdzie się bez modyfikacji?
Pytanie drugie czy da się podmienić wydech mojego lancera na podwójny z evo?
No i jak w tych dwóch sprawach może wyglądać kwestia gwarancji? Mam ją jeszcze na niecałe 2 lata...
Dzięki za poradę!
mjsystem - 16-04-2012, 09:52
SoP-PeL napisał/a: | Pytanie drugie czy da się podmienić wydech mojego lancera na podwójny z evo?
No i jak w tych dwóch sprawach może wyglądać kwestia gwarancji? Mam ją jeszcze na niecałe 2 lata... |
Co do bagaznika nie mam pojęcia(mam SB), ale wydech zrobisz bez problemu(zamiast evo taniej wyjdzie ultrak), dyfuzor też(np. wojtmar), taki gotowy pod dwururkę, ale gwarancja w ASO tylko wtedy zostanie honorowana, jak usługe wykonasz u nich i na ich częściach. A to słona cena. Więc: albo - albo.
simij - 17-04-2012, 11:21
Mjsystem - a dostałeś jakieś info od wojtmara nt. dyfuzora?
SoP-PeL - 17-04-2012, 11:33
Planuje ponda to przenieść tablicę na bok, dokupić czarną zamiast chromowanej kratkę i okleić zderzak w pierwotnym miejscu tablic na grafit. I na koniec chromowane osłony świateł przeciwmgielnych.
Taki ma być efekt tych zabiegów:
Pytanie tylko czy możliwe jest przeniesienie tablicy w inne miejsce niż w fabrycznym pojeździe?
simij - 17-04-2012, 12:57
Jest możliwe przeniesienie tablicy. Można dokupic podkładkę do tablicy rejestracyjnej w stylu evo - czyli na boku.
SoP-PeL - 17-04-2012, 13:21
To jeszcze jedno pytanie:
http://www.wojtmar.pl/skl...10-grill-kpl-cb
Co tu tak naprawdę jest sprzedawane?
Czy jest to atrapa do grill'a a;la ,EVO czy faktycznie część tylko do grill'a evo?
No i czy wejdzie to do Lansa Sedana?:P
bombel18018 - 18-04-2012, 23:51
mam u siebie dyfuzor od wojmar ora\ tłumik ultera podwójny. tłumik 860,00 PLN dokładka coś koło 400 pln. efekt super. Jednak trzeba było trochę skrócić tłłumik bo wystawał za daleko. Jutro postaram sie wrzucić fotki:) a co do tablicy z boku zderzaka to już też to przerobiłem:) okejony zderzak z przodu folią oraz podkładka od evo. Normalnie trzeba za taką zapłacić coś około 300 pln. ja kupiłem za 50,00 oryginalna. wystarczy ją delikatnie przerobic i pasuje jak ulał:)
jak bea jakieś ptania to chetnie pomogę:)
pablo diablo - 19-04-2012, 00:29
SoP-PeL napisał/a: | To jeszcze jedno pytanie:
http://www.wojtmar.pl/skl...10-grill-kpl-cb
Co tu tak naprawdę jest sprzedawane?
Czy jest to atrapa do grill'a a;la ,EVO czy faktycznie część tylko do grill'a evo?
No i czy wejdzie to do Lansa Sedana?:P |
Jaka cena ? bo niewidze
gzesiolek - 19-04-2012, 01:38
pablo diablo, dolny lewy rog... 400 zł
SoP-PeL - 19-04-2012, 08:35
W międzyczasie dostałem też odpowiedź od Wojtmar'a - że nakładka pasuje do Sedana
simij - 19-04-2012, 16:55
bombel18018 napisał/a: | mam u siebie dyfuzor od wojmar ora\ tłumik ultera podwójny. tłumik 860,00 PLN dokładka coś koło 400 pln. efekt super. Jednak trzeba było trochę skrócić tłłumik bo wystawał za daleko. Jutro postaram sie wrzucić fotki:) a co do tablicy z boku zderzaka to już też to przerobiłem:) okejony zderzak z przodu folią oraz podkładka od evo. Normalnie trzeba za taką zapłacić coś około 300 pln. ja kupiłem za 50,00 oryginalna. wystarczy ją delikatnie przerobic i pasuje jak ulał:)
jak bea jakieś ptania to chetnie pomogę:) |
Prosze o foto dufyzora
MichalRej - 19-04-2012, 20:26
też czekam na foto... =)
SoP-PeL - 19-04-2012, 23:03
Kurcze - i ja też
|
|
|