To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

maki - 14-06-2009, 17:04

lista tel, itd.

Luk jesteś na 100% pewny że nie można jakoś "bardziej" telefonu połączyć z systemem?aby ID z tel wyświetlało się na wyświetlaczu?

pozdrawiam

piomic - 14-06-2009, 17:31

Na 100% tylko numer.
Nie wyświetla też SMSów i MMSów :wink:sla znów będzie miał używanie jaki to badziew.

sla - 14-06-2009, 18:37

piomic napisał/a:
sla[/b] znów będzie miał używanie jaki to badziew.

I tu się mylisz, niespecjalnie interesują mnie takie gadżety, ponieważ te zawsze można dokupić, z takimi funkcjami jakie chcemy i producenta jakiego chcemy.

Luk - 14-06-2009, 20:55

maki, nie da się wyświetlać nazwy kontaktu, gdyż ten system operuje własną książką telefoniczną, którą sobie definiujesz. Nie umie czytać książki z telefonu, co mnie nie dziwi, gdyż obecnie lista kontaktów jest bardzo rozbudowana, a i nie zawsze w jednym standardzie. W moim telefonie jest np. Outlook, nie wiem jak w innych...
No i producenta mojego telefonu nie ma na liście, a działa :)

Pawcho - 17-06-2009, 17:53

A ja mam pytanie z innej beczki.Mam sparowany jeden telefon/ Nokia/ i chciałem sparować jeszcze dwa inne.W ASO powiedzieli, że owszem może być podłączone do chyba 7 telefonów ale wsiadając do samochodu może pracować tylko jeden telefon. Tzn. Gdy przy sobie mam 2 to jeden muszę odłączyć od systemu.Zresztą sparowali mi drugi telefon i faktycznie nie działał. Więc po cholerę możliwośc sparowania kilku telefonów gdy można pracować tylko na jednym chyba, że jest inaczej :?: .
jaca71 - 17-06-2009, 17:58

Dwa proste pytania:
1. Masz słuchawkę BT do ucha, ile na raz telefonów obsługuje?
2. Nie słyszałeś nigdy o sytuacji że jednym samochodem jeździ więcej niż jedna osoba?

gzesiolek - 17-06-2009, 19:57

Pawcho, mozesz ustawic jaki telefon w danej chwili obslugujesz przez system glosnomowiacy.
Jak masz dwa, firmowy i prywatny, mozesz wybrac z ktorego chcesz w danej trasie korzystac ;)

qbuss - 22-06-2009, 23:52

Na początku chciałbym się przywitać, gdyż jestem tutaj nowy.... No więc cześć wszystkim :)

A teraz problemy. W tym temacie na razie jeden, a mianowicie:

Posiadam Lancera GTS, sprowadziłem go z USA. Dzisiaj zacząłem sobie czytać o tym systemie głośnomówiącym, szybko zaraz pobiegłem do auta skonfigurować telefon i co się okazało? Po przytrzymaniu przycisku, ta słynna miła lecz mało rozgarnięta Pani oznajmiła, że system jest zablokowany. Oznacza to, że poprzedni właściciel wpisał kod zabezpieczający. W instrukcji przeczytałem, że owszem mogę kod podawać ile razy chce bez konsekwencji, ale jakby nie patrzeć mam 10000 możliwości i nie chce spędzić całego dnia użerając się z babeczką. W instrukcji napisane jest, że trzeba udać się do serwisu, problem w tym, że ja najbliższy mam jakieś 70 km i niekoniecznie chce mi się jechać a do tego pewnie jeszcze za coś takiego skasują. Nie znacie może jakiejś metody jak to obejść? Czy jest w ogóle jakaś metoda? Dzięki pozdrawiam

Adam_T - 23-06-2009, 02:01

qbuss napisał/a:
że system jest zablokowany. Oznacza to, że poprzedni właściciel wpisał kod zabezpieczający. W instrukcji przeczytałem, że owszem mogę kod podawać ile razy chce bez konsekwencji

Mozesz sprobowac wpisac kody standardowe, takie jak: 0000, 1234, 9999 itp.
Jezeli to nie pomoze, to wedlug mnie tylko wizyta w serwisie lub 'glebsze' szukanie w Internecie.

qbuss - 23-06-2009, 15:59

Adam_T napisał/a:
qbuss napisał/a:
że system jest zablokowany. Oznacza to, że poprzedni właściciel wpisał kod zabezpieczający. W instrukcji przeczytałem, że owszem mogę kod podawać ile razy chce bez konsekwencji

Mozesz sprobowac wpisac kody standardowe, takie jak: 0000, 1234, 9999 itp.
Jezeli to nie pomoze, to wedlug mnie tylko wizyta w serwisie lub 'glebsze' szukanie w Internecie.

No też o tym pomyślałem i mówiłem te najbardziej standardowe, ale niestety to musi być jakiś bardziej skomplikowany. No trudno w takim razie nie pozostaje nic innego jak wizyta w serwisie. Dzięki

AkeR - 28-06-2009, 07:19

Czy ktoś z was walczył z problemem komunikatu "phone battery is low" przy wybieraniu numeru? Mam HTC HD i wszystko działa pięknie, sparowane, skonfigurowane, rozumiemy się idealnie ale ten komunikat mnie denerwuje bo stan baterii to najczęściej ponad 90%.
Trik - 28-06-2009, 09:41

:shock: :?: Ciekawostka.
Ja mam HTC TP i takich komunikatów nie mam.

zelu - 28-06-2009, 09:48

ja mam HTC S710 i tez wszystko oki bez zadnych komunikatow o baterii
Luk - 28-06-2009, 12:25

Ja mam Asusa P535 i oprócz "phone battery is low" mam jeszcze za każdym razem "signal strenght is low" :) A bateria i zasięg OK. Widać pewnie zależne od wersji systemu. Rzeczywiście trochę denerwujące, bo bardzo wydłuża czas oczekiwania na wybranie numeru...
zelu - 28-06-2009, 17:11

A na jakim systemie pracuja Wasze fony? u mnie na rozmaitych wersjach romow WM 6, WM 6.1 i ostatnio WM 6.5 wszystko dziala prawidlowo