mystek - 27-02-2012, 11:16 #Ross - auto dostało się w dobre ręce, także wieczorem będę pewnie wiedział już wszystko odnośnie jakiś luzów itp Hubeeert - 27-02-2012, 11:30
mystek napisał/a:
Panowie, jeszcze jedna gorąca prośba - czy ktoś nie ma lusterek do Colta C50 manualnych na zbyciu?
ja powinienem mieć, czerwone. Zostały mi po wymianie na elektrykę, ale nie licz na to, że szybko je znajdę mystek - 27-02-2012, 11:35 #Hubert - ugaduję się na razie z danino88 przez PW, więc na raczej od niego wezmę Hubeeert - 27-02-2012, 11:35
rosomak1983 napisał/a:
mnie ten silnik nie interesuje jakos w sensie praktycznym, a odnosze to jedynie do moich doswiadczen z 4g63 6 bolt, dosc podobej konstrukcji.
Czyli co? Piszesz dla samego pisania? OK. Tyle, że później z takiej pisaniny na przeróżnych Forach wyrastają nowe "urban legends"... podobna nie znaczy, że nie ma różnic, to tak na przyszłość.
rosomak1983 napisał/a:
Te zawory ok moze rzeczywiscie wklesłe skoro takie sprezanie
Nie może, są wklęsłe i na dodatek specjalnie oznaczone...
rosomak1983 napisał/a:
myslałem ze bardziej Ci o rozmiar chodzi
No i zacząłeś dyskusję.
rosomak1983 napisał/a:
ale ten pasek to chyba ma prawo dziwic.
Zastanów się chwilę - skoro silnik turbo, niskie sprężanie to i inne warunki pracy. To co w N/A jest zaleta w przypadku doładowania jest wadą. Silnik musi mieć inna charakterystykę pracy.mkm - 27-02-2012, 11:37 mystek, tak przejęty dzisiejszym dniem, że nawet aparatu nie wziął.
Po Mirag-u pozostał tylko ślad po oponach.
Kilka ujęć.
I praca silnika.
Nie był jeszcze mocno wkręcany, ale już wiadomo, że turbina dmucha.
Wiadomo też, że nie kopci na wyższych obrotach (za to przy rozruchu trochę dymu popuścił)
Kosztorys silnika i całego Miśka mystek, będzie miał wieczorem, więc nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki, żeby budżet dał radę.
rosomak1983 - 27-02-2012, 11:52
Hubeeert napisał/a:
Czyli co? Piszesz dla samego pisania? OK. Tyle, że później z takiej pisaniny na przeróżnych Forach wyrastają nowe "urban legends"... podobna nie znaczy, że nie ma różnic, to tak na przyszłość.
Pisze bo dociekam prawdy, co do legend to własnie taka dociekliwosc oblaliła ostanio legende o dynamic4
Hubeeert napisał/a:
To co w N/A jest zaleta w przypadku doładowania jest wadą. Silnik musi mieć inna charakterystykę pracy.
w 4g63 cały rozrzad jest taki sam w T jak i NA. W innych silnikach podobnie, wiec to jest dziwne...
A co do auta jestem dobrej mysli
PS ładnie mu na tych felgach zostawiłbym je.Hubeeert - 27-02-2012, 14:08
rosomak1983 napisał/a:
Pisze bo dociekam prawdy, co do legend to własnie taka dociekliwosc oblaliła ostanio legende o dynamic4
jak na razie wygląda na to, że nazwa ta pojawiła się jako inicjatywa MMC EU a po zmianach została zaakceptowana jako nazwa modelu.
Wcześniej oficjalnie przez MMC model ten nazwany został GTi AWD.
rosomak1983 napisał/a:
w 4g63 cały rozrzad jest taki sam w T jak i NA. W innych silnikach podobnie, wiec to jest dziwne...
Wałki również?rosomak1983 - 27-02-2012, 15:25
Hubeeert napisał/a:
Wałki również?
Chodzi o rozrzad w sensie ,,eksploatacji''
Chodzi o pasek i napinacze etc. Głownie o ten pasek o którym mówiłes mega dziwna sprawa.
Nie chce mi sie wierzyc, prosiłbym o porównanie wielkosci zebów paska z NA jakby była kiedys okazja. No bo ciekawi mnie z czego to wynika o ile tak jest
Hubeeert napisał/a:
jak na razie wygląda na to, że nazwa ta pojawiła się jako inicjatywa MMC EU a po zmianach została zaakceptowana jako nazwa modelu.
Wcześniej oficjalnie przez MMC model ten nazwany został GTi AWD.
Hubert czym to potwierdzisz ??? Model zawierał w nazwie dynamic, bo na drzwiach na listwie jest tak wyraznie napisane ORGINALNIE. I naprawde niewiem jak mozna tego nie przyjac do wiadomosci ?? Hubeeert - 27-02-2012, 16:04
rosomak1983 napisał/a:
Hubert czym to potwierdzisz ??? Model zawierał w nazwie dynamic, bo na drzwiach na listwie jest tak wyraznie napisane ORGINALNIE. I naprawde niewiem jak mozna tego nie przyjac do wiadomosci ??
Skoro ten sam samochód może się nazywać Mitsubishi Colt, Mitsubishi Mirage, Dodge Colt, Eagle Summit, Plymouth Colt?
Skoro Mitsubishi Mirage Turbo to również Dodge Colt GT Turbo?
A czym ty wytłumaczysz to, że na części rynków ten sam samochód (tzw Dynamic) występuje jako GTi AWD? Hmm?
Może ty to jakoś potwierdzisz? Oprócz napisu na listwie nie masz ŻADNYCH argumentów na poparcie swojej "teorii".
A Galantów z napędem AWD były dwa rodzaje - E38A czyli Galant AWD i E39A GTi AWD lub Dynamic4.
W poprzedniej dyskusji z tobą wyraźnie napisałem, że oznaczenie różniło się w zależności od rynku. Ty brniesz w kierunku uznania tego, że WSZYSTKIE nazywały się DYNAMIC4. I to jest tzw prawda przez prawdę. Ty masz rację bo tak.
rosomak1983 napisał/a:
Chodzi o rozrzad w sensie ,,eksploatacji''
Rozrząd generalnie w silnikach benzynowych spełnia tą samą rolę. Niezależnie od producenta.
rosomak1983 napisał/a:
Chodzi o pasek i napinacze etc. Głownie o ten pasek o którym mówiłes mega dziwna sprawa.
To, że ty o tym nie słyszałeś a wiedza twoja dotyczy wyłącznie 4G63 DOHC 6 bolt to twój problem a nie mój.
rosomak1983 napisał/a:
Nie chce mi sie wierzyc, prosiłbym o porównanie wielkosci zebów paska z NA jakby była kiedys okazja. No bo ciekawi mnie z czego to wynika o ile tak jest
Weź sobie i porównaj. OK? Ja nie mam czasu na takie zabawy.rosomak1983 - 27-02-2012, 17:49
Hubeeert napisał/a:
A czym ty wytłumaczysz to, że na części rynków ten sam samochód (tzw Dynamic) występuje jako GTi AWD? Hmm?
Może ty to jakoś potwierdzisz? Oprócz napisu na listwie nie masz ŻADNYCH argumentów na poparcie swojej "teorii".
A Galantów z napędem AWD były dwa rodzaje - E38A czyli Galant AWD i E39A GTi AWD lub Dynamic4.
W poprzedniej dyskusji z tobą wyraźnie napisałem, że oznaczenie różniło się w zależności od rynku. Ty brniesz w kierunku uznania tego, że WSZYSTKIE nazywały się DYNAMIC4. I to jest tzw prawda przez prawdę. Ty masz rację bo tak.
hehe Hubercie nie nie. dyskusja była o wozy Marka i xracing gdzie w zaparte szłes ze tylko ty masz racje bo masz. Xracing i mysle ze nie tylko to zauwazył... Ty uparcie twierdziłes ze dynamic to tylko galant 150km z dwoma tłoczkami i napisem na tylnych drzwiach odrzucajac oczywiste dowody. Tak napis na drzwiach i prospekty to dla mnie i dla uczestniczacych w dyskusji wystarczajace dowody.
Hubeeert napisał/a:
że oznaczenie różniło się w zależności od rynku
Nie przypominam sobie. Ja pamietam ze szłes w zaparte ze niemozliwe ze dynamic moze miec oznacznia na przednich drzwiach, ze moze miec słabszy silnik i zwykłe heble. Nie odwracaj kota ogonem. Kazdy moze sie mylic ale warto czasem przyznac sie do błedu, ja np, wycofuje sie z tych sprezyn z mkm-em (ale ogólnie z całoscia jego twierzdenia sie nie zgadzam) tylko nie miałem czasu napisac bo zamkneliscie temat.
rosomak1983 napisał/a:
To, że ty o tym nie słyszałeś a wiedza twoja dotyczy wyłącznie 4G63 DOHC 6 bolt to twój problem a nie mój.
no własnie manual jest ,,wspólny'' dla 4g61 i 4g63 Przeczytałem niemal do deski jak składałem silnik w panterze;
prosiłbym o porównanie wielkosci zebów paska z NA jakby była kiedys okazja.
a to jest kulturalne wedle przyjetych reguł. Hubeeert - 27-02-2012, 18:28 Weź ty Piotr poczytaj jeszcze raz tamtą dyskusję bo na razie opieranie się na tym co zapamietales to dyskusja jak ze slepym o kolorach... http://forum.mitsumaniaki...1003905#1003905
Service manual wspólny - nigdy nie powiedziałem, że nie sa to podobne silniki, cały czas tylko twierdzę, że sie różni pasek.
Poza tym - trollujesz i robisz OT. Dość. Dopóki nie sprawdzisz nie wracaj do tej dyskusji bo nie mam zamiaru odpowiadać na twoje domysly i watpliwości.Marcin-Krak - 27-02-2012, 23:02 Coś wiadomo mystek - 28-02-2012, 06:33 Nic Marcinie, możliwe, że Leszek miał inne auta na głowie lub też nie mógł znaleźć jakiejś części, żeby móc wycenić. Czekamy dzisiaj mystek - 28-02-2012, 06:56 Panowie, na Coltmanii jedna osoba zwróciła uwagę na temperaturę Mirage'a. Spójrzcie na filmik kręcony przez MKMa - wskaźnik temperatury wykrzywiony nieco w prawo, a z filmów na YT (tu przykładowy, ale patrzyłem na kilka innych filmików i było tak samo)