Car Audio - 2 Din z GPS co polecacie za rozsądną kasę
ALEX-77 - 29-12-2012, 13:47
sipex napisał/a: | ALEX-77, zdejomowany panel odradzam i radia JVC jeżeli kompromis to wybrał bym zdecydowanie Peiying 9907 to co kolega leszek20042 |
No JVC miałem już parę radyjek i więcej bym się nie zdecydował,wyglad ładny bajery panel winda ale z jakośćią brzmienia nie dorównuje Pioneerowi czy Alpine ,ok zdecydowałem będzie to Pioneer AVIC F900BT ,pozostaje modlić się każdego wieczoru
sipex - 29-12-2012, 15:23
hehe spokojnie ja latam dwa lata i odpukać nikogo ręka nie zaswędziała Pioneer dobry wybór napewno będziesz zadowolony
swinks_UK - 29-12-2012, 16:31
Dobry wybór F900BT z flashem do 910BT.
Na portalu peb.pl znajdziesz wszystko co potrzebne do aktualizacji, flashu, i nowych map
ALEX-77 - 30-12-2012, 02:47
No Pioneer to Pioneer już od jakiegoś czasu chodziło za mną to radyjko i w końcu trafiła się okazja i nie wytrzymałem hehe... ale narazie czekam na nie ,jak przyjdzie to zacznie się zabawa z wgrywaniem
leszek20042 - 06-01-2013, 19:57
milo napisał/a: | To właśnie jest do hamulca ręcznego -brake podłącz kabelek do masy i będzie śmigać tak samo miałem w Canvie 7200 |
Jeszcze nie mialem okazji zajac sie tym kabelkiem wiec nie wypowiem sie na temat DVD i TV w miom radyjku.
Wiec:
NAVI - zaistalowalem bezproblemu na karcie AM 6.9 EU i ... chodzi plynnie ale gdy wylaczy sie animacje menu, sygnal GPS lapie w moment. brak zastrzezen.
RADIO - coz tu powiedziec, dziala nawet w katowickim tunelu (zadne z mioch radyjek nie mialo sygnalu tam)
BT Telefon - ladnie slychac rozmowce ale ponoc mnie slysza jakby z bagaznika, chyba slaby MIC, brak mozliwosci skopiowania ksiazki z nr albo nie potrafie
BT Muzyka - telefon musi byc blisko radia bo inaczej przerywa czasami
na dzis styknie reszta pozniej
ALEX-77 - 08-01-2013, 21:21
Jutro będę zakładal radyjko,tylko mam mały dylemat ,bo nie za bardzo wiem w którym miejscu umiejscowić antene GPS ,macie może jakieś pomysły ?jak to u was wyglada ?
tresorex - 08-01-2013, 21:38
Ja mam pod deską rozdzielczą od spodu tam gdzie powinna być poduszka (bo mam wersję galanta EA bez poduszki pasażera) i zbiera świetnie
leszek20042 - 09-01-2013, 11:59
ALEX-77 napisał/a: | jak to u was wyglada ? |
ja pociagnalem kabel za schowkiem pasazera dalej dookola deski wcisniety miedzy uszczelka a deska i nie widac kabelka i umiejscowilem GPSa pod szyba.
ALEX-77 - 10-01-2013, 12:01
No i podłączone,modul gps w podszybiu i sciaga fajnie ,ale mam inny problem z automatycznie wysuwaną anteną ,według instrukcji cyt.
Zmiana ustawienia funkcji
automatycznego sterowania anteną
Jeśli niebieski przewód systemu
nawigacyjnego zostanie podłączony do
przewodu sterującego anteną pojazdu,
można wybrać jedno z następujących
ustawień:
Radio : Antena wysuwa się lub włącza
tylko wtedy, gdy źródłem audio jest pasmo
radiowe FM lub AM. Antena jest wsuwana
lub wyłączana, gdy zostanie włączone inne
źródło AV.
Zasilanie : Antena wysuwa się lub włącza
po włączeniu zapłonu. Antena jest
wsuwana lub wyłączana po wyłączeniu
zapłonu.
U mnie to nie chce działać ,poprostu antena zawsze sie wysuwa jak właczam sprzęt ,nie mam tej mozliwości ze tylko kiedy radio,jak macie u siebie to rozwiazane ?
i jeszcze jedno czy jest gdzies w tym modelu przycisk On Off ? bo jakoś sienie doszukałem ,a nie zawsze czlowiek chce słuchać muzyki podczas jazdy
tresorex - 10-01-2013, 13:25
A naciśnięcie i przytrzymanie regulacji głośności nie wyłącza sprzętu?
ALEX-77 - 10-01-2013, 19:46
tresorex napisał/a: | A naciśnięcie i przytrzymanie regulacji głośności nie wyłącza sprzętu? |
Niestety nie ,dłuższe przytrzymanie włacza funkcję "MUTE" tak sobie własnie czytam na necie i wychodzi na to że te radja niemają funkcji ON OFF ,będę musiał zastosować jakiś włącznik ,kurcze pierwszy raz spotykam się z takim czymśżeby radio nie miało funkcji ON OFF
robertdg - 10-01-2013, 20:06
Skoro w instrukcji do radia pisze, że ten system jest obsługiwany, to może coś jest źle podłaczone.
ALEX-77 - 10-01-2013, 21:57
robertdg napisał/a: | Skoro w instrukcji do radia pisze, że ten system jest obsługiwany, to może coś jest źle podłaczone. |
Dokładnie ,teraz znalazłem kostkę do mojego modelu i porównałem z moją i okazało się że mam przełożony przewód niebieski o jedno oczko ,który właśnie odpowiada za sterowanie anteną ,jutro musze to posprawdzać .
leszek20042 - 11-01-2013, 11:03
czy ktos slyszal o aktualizowaniu calego oprogramowania w Peiyingu 9907??
Maddox - 01-02-2013, 19:42
leszek20042 napisał/a: | czy ktos slyszal o aktualizowaniu calego oprogramowania w Peiyingu 9907?? |
hej, i jak Ci się spisuje radyjko? Możesz oglądać TV podczas jazdy? Czy nie miałeś problemu z zamontowaniem?
A co myslicie o Kruger&Matz KM2001 ??
|
|
|