Zachodniopomorskie - Nowy moderator zachodniopomorskie.
xylen - 12-06-2012, 06:49
Pozwólcie że dorzucę kilka słów jak świeży użytkownik forum....Z powodu braku czasu, będąc na mimo wszystko na urlopie i tak generalnie nie mam zbyt wielu możliwości aby aktywniej uczestniczyć w "życiu" forum czy grupy i myślę że takich jak ja jest wielu. Żaden mod tego nie zmieni, takie czasy. Popatrzcie ilu jest zarejestrowanych użytkowników z szeroko pojętego zachodniopomorskiego i ilu z nich jest naprawdę aktywnych na forum, to nie jest wina moderatorów.
Osobiście uważam że jeden więcej nie zaszkodzi a być może, mając świeże pomysły bardziej zaktywizuje towarzystwo.
Śledząc różne wątki na forum można zauważyć że wielokrotnie pomagaliście sobie nawzajem, nawiązała się współpraca czy znajomości, przyjaźnie, to Wasza zasługa ale i moderatorów też. Macie pomysły to wrzucajcie ja na forum.
Niech każdy użytkownik poczuję się również współtwórcą . może to bardziej zmobilizuje towarzystwo.
Z mojej strony jestem jak najbardziej za 3cim moderatorem a nie "odbieraniem" uprawnień obecnym.
JacekeR - 12-06-2012, 08:30
Derpin napisał/a: | nikt nie broni Wam realizować waszych pomysłów, nie potrzeba do tego być moderatorem, wystarczy współpraca z nimi |
Nie broni ale też nikt widzę nie chce pomóc, a pomoc moderatorów i innych bardziej doświadczonych forumowiczów bardzo mile widziana.
Derpin napisał/a: | nie wiem tylko czy zdajesz sobie sprawę z powagi tej propozycji, nie wiem też czy miałeś okazję być na jakimkolwiek zlocie ogólnopolskim i widzieć rozmach i wielkość eventu do ogarnięcia, mam nadzieję że będziesz również na obecnym ogólnopolskim żeby wiedzieć co minimum należy ogarnąć żeby kolejny zlot był lepszy - takie powinno być założenie liczę też że skoro porywasz się na takie coś to dopniesz to do końca, a na końcu przyjmiesz opinie tych wszystkich którym nie pasowało, |
Zdaję sobie powagę z rozmachu tej imprezy,nie nie byłem na evencie ogólnopolskim mitsumaniaków, ale uczestniczyłem w innych tez licznych grup. Sam wszystkiego nie dopnę ale liczę na pomoc wszystkich (no może nie wszystkich bo tylko nieliczni mają czas, i nie mówię tego złośliwie) trzeba zawiązać komitet i to on realizuje załe przedsięwzięcie.
Derpin napisał/a: | z drugiej strony ja też mam pomysł, zorganizujmy zlot na torze kartingowym, pościgajmy się, spędźmy tam czas, wypijmy herbatę czy zjedzmy ciasto, i co mam się obrazić na kogoś bo mi nie zorganizował mojego pomysłu? czy może z drugiej strony mam się obrazić bo ktoś tam nie przyjedzie bo powie że dla niego to za droga jednorazowa impreza, kogoś innego nie będzie to bawić, a ktoś inny nie będzie miał czasu i co do czego pojadę z Rafałem sam pojeździć, a potem napiszę na forum jacy to źli moderatorzy bo nikt nie przyjechał i nikt nie rozruszał mojego pomysłu.... |
... powiem tak zorganizuj , przyjedziemy jak będziemy mieli czas , ocenimy podpowiemy co było nie tak i wypijemy herbatkę. (przepraszam robię się na starość złośliwy)
Derpin napisał/a: | macie pomysły? działajcie! nikt nie broni, okaże się że działacie lepiej, sprawniej i powoduje to wymierne korzyści dla klubu a w Was jest zapał na więcej niż jeden raz to wtedy moderatorzy sami oddadzą swoją funkcję bo uwierzcie mi żaden to przywilej być zielonym.
|
Działajmy nie działajcie,trzeba zorganizowania całej grupy zachodniopomorskiej.
Derpin napisał/a: | wywołujemy wilka z lasu, a potem przy braku argumentów uciekamy, tak się nie robi, temat jest otwarty i można w nim dyskutować o ile będzie to rozsądna i konstruktywna dyskusja a nie obrzucanie siebie wzajemnymi pretensjami. |
i nie wywołuję wilka z lasu chciałem skończyć tą czczą gadaninę , pisałem już w poprzednich moich wypowiedziach co chciałem tym tematem osiągnąć. Proszę czytać ze zrozumieniem, nikogo nie obrzucałem błotem i nie mam takiego zamiaru.
Skoro są osoby , które chcą coś zrobić dobrego dla nas wszystkich dajmy im pole do popisu. Wiem że nie trzeba być moderatorem żeby to wszystko ogarnąć ale można być ....prawda, było by łatwiej.
Pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego.
Xsystoff - 12-06-2012, 09:09
Nadal sie nie dowiedzialem dlaczego pisze "glupoty", "bzdury" i "no comment". Klawiatura u niektorych nadal dziala i sie nie popsula (co widac w zachodniopomorskie OT), a tutaj taka cisza...
Prosze, prosze, prosze, dajcie moda komu kolwiek nowemu kto che, zobaczymy co sie zmieni I rowno za rok rozliczymy z ROSNACEJ frekwencji na spotach
JacekeR - 12-06-2012, 09:31
Xsystoff napisał/a: | Kto ma wiec przyjezdzac na spota? Wlasciciel ASX`a? Wlascicielka nowego Colta, ktora umie dolac plynu do spryskiwacza i to wszystko? I co tu zmieni nowy mod? Moim skromnym zdaniem Mitsubishi sie zwija zamiast rozwijac, zobaczcie po 3000GT, FTO, Sigmie, Eclipsach, Coltach/Lancerach GTi, Galantach produkuje zwykle pascie jakis jest na peczki i tym samym kupuja je zwykli ludzie, ktorzy spoty maja gdzies, auto ma zawiesc dzieciaka do przedszkola i wlasny tylek do pracy i to wszystko. Dlatego tez za kilka lat na spotach mitsu bedzie maks jeden diamencik.... |
Czy to nie są Mitsumaniacy (no może przyszli) wszyscy zaczynaliśmy jako "zwykli" ludzie potem zaczęło to nas interesować i zaczęliśmy się pojawiać na spotach. I co do tego ma moderator twoim zdaniem???
Fakt jest niepodważalny część z Nas przysiadła na tyłkach , wiadomo życie codzienne , praca dom praca itp.... ale w wolnej chwili można się spotkać z przyjaciółmi z Mitsumaniaków i tu zaczyna się rola moderatora ....trzeba powiadomić spamem na e-maile wszystkich.
A co do nowych moderatorów , to moja propozycja jest następująca :
- wybierzmy dwóch modow , jednego ze szczecina drugiego ze stargardu i po sprawie. Będzie wilk syty i offca cała
Rafal_Szczecin - 12-06-2012, 09:42
po 1. wszelkiego typu pyskowki i przepychanki beda nagradzane czerwonymi paskami
po 2. JacekeR napisał/a: | .trzeba powiadomić spamem na e-maile wszystkich. |
masz racje, to juz bedzie brane pod spam. zgadnij ile wiadomosci otrzymalem na temat spotkania nad miedwiem ?
od razu odpowiem ZERO, ile wiadomosci poszlo ? prawie 200
po 3. JacekeR napisał/a: | A co do nowych moderatorów , to moja propozycja jest następująca :
- wybierzmy dwóch modow , jednego ze szczecina drugiego ze stargardu i po sprawie. Będzie wilk syty i offca cała |
wybierzmy i 10 nowych modow, albo i 50 ! dajmy moda i Tobie !
nie popadajmy w skrajnosci
wynik jest kazdemu znany, trzymajmy sie tego co wczesniej zostalo ustalone, nowy mod Yoshiko,
po 4. temat bedzie caly czas otwarty , chyba ze zaczniecie sie gryzc
szuwar - 12-06-2012, 10:09
..... czytam i czytam, ale mało konstruktywne te posty. Wypowiedzi sprawiają wrażenie podziału na dwa obozy, Tych co myślą, że zawojują świat i tych którzy myślą, że to się nie uda
Większość opinii jest nie na temat i podgrzewa atmosferę dyskusji w której powinno być więcej merytorycznych wypowiedzi !
Jak ustalono Yoshiko staje się jako 3 modem regionu.
Proponuję raz w roku na większym zebraniu/spocie bądź temacie zagłosować/wybrać nowych, myślę, że i tak zostaną wybrani Ci obecni
JacekeR, co do zlotu ogólnopolskiego to na prawdę organizacja nie kończy się na bannerach i zaklepaniu miejsca, ponadto organizatorzy cały czas są gotowi i dla nich zlot to praca w kamieniołomach .....
Z całym szacunkiem i sympatią do Banderasa nie jestem pewien czy u niego dalibyśmy radę, moim zdaniem podstawowy problem to noclegi (wiem, że obok też jest miejsce)- mam na myśli ilość domków wolnostojących i parking !! - to chyba przede wszystkim.
Ale to pewnie będzie jeszcze czas i odrębne dywagacje ....
JacekeR - 12-06-2012, 11:34
Rafal_Szczecin napisał/a: | masz racje, to juz bedzie brane pod spam. zgadnij ile wiadomosci otrzymalem na temat spotkania nad miedwiem ?
od razu odpowiem ZERO, ile wiadomosci poszlo ? prawie 200
|
Co do wiadomości o spotkaniu nad Miedwiem dostałem 1 (słownie-jedną i to od Derpina??!!) A co do odpowiedzi na e-maile są do tego odpowiednie tematy na forum tam można się udzielać i zapisywać. Rafal_Szczecin napisał/a: | wybierzmy i 10 nowych modow, albo i 50 ! dajmy moda i Tobie !
nie popadajmy w skrajnosci |
Sarkazm chyba nie na miejscu, wszak chodziło o konstruktywną rozmowę.
Rafal_Szczecin napisał/a: | po 1. wszelkiego typu pyskowki i przepychanki beda nagradzane czerwonymi paskami |
Jestem daleki od tego typu rozmów.
Anonymous - 12-06-2012, 13:45
JacekeR napisał/a: |
Co do wiadomości o spotkaniu nad Miedwiem dostałem 1 (słownie-jedną i to od Derpina??! |
nie wymieniliśmy się nigdy żadną wiadomością PW, mailem, czy smsem.
JacekeR - 12-06-2012, 13:55
Derpin napisał/a: | nie wymieniliśmy się nigdy żadną wiadomością PW |
Przepraszam za pomyłkę , ale podpis pod pocztą wydawał się podobny do twojego. W każdym razie otrzymałem jedną wiadomość. Przez cały czas pobytu tu na forum.
Anonymous - 12-06-2012, 14:07
nic nie szkodzi z tą pomyłką, zdarza się
dobra z drugiej strony ile tych wiadomości email o jednym spotkaniu Twoim zdaniem powinno się wysłać ? 1 w tygodniu, 1 dziennie ? bo wysyłanie grupowych PW dla moderatorów z tego co mi wiadomo jest niedostępne więc pozostaje jedynie grupowy mailing, gdzie często ludzie nie sprawdzają po prostu poczty codziennie. Do tego dochodzi fakt, że gdybym np ja otrzymywał wiadomości na maila które mnie nie interesują a był bym nimi zasypywany to z automatu zaznaczył bym że SPAM i do kosza, dostane jedną wiadomość o jakimś evencie czytam, jeżeli mi się podoba to zachowuje i pamiętam albo od razu się zapisuje bo nawet zapis nie oznacza że muszę być, i w takim wypadku nie czuje się osaczony i zmuszany przez modów do udziału w rzeczach na które zwyczajnie mogę nie mieć ochoty.
Rafal_Szczecin - 12-06-2012, 22:55
grupowy mail poszedl z mojego konta
Olek - 12-06-2012, 23:03
Jackowi chodziło o to, że w emailu masz wpisane derpin, a na forum to nick Dominika.
I nie chodzi o wysyłanie kilku wiadomości o tym samym wydarzeniu, a wysyłanie wiadomości o KAŻDYM organizowanym wydarzeniu.
Rafal_Szczecin - 12-06-2012, 23:20
wiadomosci o KAZDYM WIEKSZYM wydarzeniu sa wysylane do wszystkich mailem grupowym.
wiec niech Jacek dobrze sprawdzi poczte, albo zamknie dostep do niej innym, bo np maila o spocie u Banderasa czy tez o ostatnim spocie na kluczewie musial dostac
Olek - 13-06-2012, 08:18
To dziwne, bo do mnie mail o wyjeździe do Banderasa nie dotarł, na OT Yoshiko pisała to samo. Więc nie chyba nie dotarł do wszystkich. W spamie też nic nie było. Za to ostatni mail o spocie na Miedwiu dotarł.
Konto mam na gmailu i spam również dochodzi, do folderu spam, ale wiadomość od Ciebie z konta na interii dotarła do folderu ogólnego.
volve - 13-06-2012, 08:34
Olek napisał/a: | To dziwne, bo do mnie mail o wyjeździe do Banderasa nie dotarł, na OT Yoshiko pisała to samo. |
To ja może napiszę, jak według mnie to wyglądało. Otóż jedna seria OT na pewno była wysłana, dokładnie: 5 lutego 2012 13:02.
Natomiast wysłałem dnia 15-04-2012, 22:32 PW do Rafała, aby w miarę możliwości jak może, to wysłał wiadomość grupową tak dwa tygodnie przed spotem w ramach przypomnienia. Tutaj chodziło bardziej o to, żeby przypomnieć zarówno tym zapisanym, jak i nie zdecydowanym, że jest taki zlot. Bo jak ktoś w lutym usłyszał o zlocie, to wtedy mógł jeszcze nie wiedzieć, czy będzie mógł dotrzeć. Natomiast do maja mógł zapomnieć o zlocie, nie wszyscy aktywnie uczestniczą na forum zachodniopomorskim.
W tym drugim przypadku w sumie Rafał nie wysłał wiadomości ani też nie odpowiedział nic(mógł napisać, że nie ma czasu).
I od razu przypominam, że nie jestem zwolennikiem odebrania uprawnień Rafałowi, chciałem jedynie wyjaśnić tą sytuacje
|
|
|