To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

WreX - 29-12-2012, 22:40

Możliwe, bo poprzedni posiadacz Miśka pracował w Mitsubishi i wszystko było na ori robione, rozrządy i inne o tyle dobrze ;)
Torp12 - 30-12-2012, 13:20

WreX napisał/a:
Możliwe, bo poprzedni posiadacz Miśka pracował w Mitsubishi i wszystko było na ori robione, rozrządy i inne o tyle dobrze ;)

Jakby było na ori to bys raczej mial KYB :]

WreX - 30-12-2012, 21:38

Torp12 napisał/a:
WreX napisał/a:

Jakby było na ori to bys raczej mial KYB :]

Być może, ale żarówki wszystkie stare firmowe były, pasek mitsuboshi czy jakoś tak, akumulator nawet od mitsubishi mam itd

WreX - 03-01-2013, 23:03

Ostatnimi czasy odwiedziłem Częstochowe przy okazji pozdrawiam Klubowicza danino88, który mi zmienił szkło w reflektorze. Za co jestem OGROMNIE wdzięczny ;)

Tutaj te z wymienionym szkłem w świetnym stanie:

Tutaj 4 runda polerki w reflektorze na którym się "uczyłem" polerować... możecie nie zobaczyć różnicy jest delikatna ale NA SZCZĘŚCIE niewidoczna bo było duuuuużooo gorzej:

Przy okazji zdjęcia lamp wyczyściłem troszkę kierunki oraz przykleiłem tą gumową uszczelkę:

Tak... taki ze mnie mechanik;p

I jeszcze grill przed myciem:

No i po myciu...

Tak wrzuciłem go tylko dlatego żeby więcej zdjęć było ;]

A tutaj zegarek PO moich "naprawach" i "upgreadach" ;D

w skrócie nie działał ;)

A tak po.. czyli jak każdy ma:

Jeszcze wrzuce jak świeci po polerce reflektorów:

I najlepsze ;D Ewolucja koloru z zielonego na niebieski moich LED'ów ;)

danino88 - 04-01-2013, 23:56

gratulacje :) szkoda tylko że nie było jak się ścignąć :(
WreX - 05-01-2013, 02:23

Coś tam się ścigneliśmy ;)

Powiedz mi jak ten Twój szedł ? Bo na 1 i 2 jeszcze jako tako dawałem rade nie zostać w tyle za mocno ;>

Jeszcze się zastanawiam żeby obniżyć zawieszenie tylko z tyłu i dać twardsze sprężyny, i na przód też twardsze bez obniżania. Można tak i czy to ma sens i czy wytrzymałość ucierpi bądź inne elementy?

A no i wahacz dolny prosty wymieniony dzisiaj... generalnie luz na sworzniu dokładnie na kulce nie był jakiś tam.. ale bardzo lekko chodziła ta kulka w środku czy cuś...

danino88 - 05-01-2013, 11:08

tak, niby tak ale nie od 0 i nie przy dobrych warunkach to też się nie jeździ :p czekam na kolejna wizyte :)

Odnośnie sprężyn spytaj Sveno, on ostatnio wymieniał :)

WreX - 07-01-2013, 20:04

Tak wiem już napisałem, czekam na odpowiedź :)

Tak w między czasie właśnie dzisiaj wymieniłem filtr kabinowy, kupiłem z blue printa, o dziwo wyglądał porządniej niż ten który wyjąłem i był MOCNO sfatygowany wg mojej opinii.

No ale mogę zapomnieć o nagminnym parowaniu szyb.. tylko nie wiem czy dlatego że filtr wymieniłem czy klime włączyłem... mniejsza najważniejsze, że chwila moment i nic nie paruje, a wcześniej to 15 min musiałem stać i jechać z 0 widocznością ;)

WreX - 26-02-2013, 15:38

Witajcie po "krótkiej" przerwie jak widać z systematycznością u mnie jak z gruzem u cyganów ale do rzeczy.

Przez ostatni czas się trochę "działo" z żoną a mianowicie zaczęło się od jakiegoś niezidentyfikowanego piszczenia na którymś kole. Po niedługim czasie i działaniach mających na celu znalezienie przyczyny owego dźwięku okazało się, iż winowajcą jest prawe tylne koło o ile mnie pamięć nie zawodzi.
Niestety sweet foci nie będzie ale opisze, po zdjęciu zacisku i wyjęciu "klocka" a raczej to co z niego zostało okazało się, że tłoczek się blokuję i spalił i zdarł cały klocek, zostało go coś około 0,5mm no i był tak spalony, że 1/5 tej cienkiej powłoki się rozpadła. Z drugiej zaś strony klocek był w bardzo dobrym stanie, około 1/2 owego została. Więc problem wydawał się sporawy.

Nie przedłużając wymieniliśmy klocki, rozruszaliśmy tłoczek i posmarowaliśmy czymś tam do tłoczków specjalnym. I póki co było ok...

Dla zachęty wstawiam dziwne zdjęcie typu "CO AUTOR MIAŁ NA MYŚLI" :twisted:

CDN.... ;D

dsmkfv - 26-02-2013, 20:11

WreX napisał/a:
Opony kupiłem... używane ale w dobrym stanie i najmłodsze jakie mieli... bieżnik koło 6mm może 6,5 kierownica po wymianie przednich opon w końcu kierownica jest prosto nic nie sciąga... jeszcze trzeba będzie zbadać co z tymi amorami i tyłem...

Obrazek

Takie coś mam zamontowane na tyle, czyli były wymienione amory, coś wiecie na ich temat ?

W między czasie Galant widziany pod urzędem miasta w Wieluniu
Obrazek

Oto jego portret jeszcze innego widziałem wieczorem pod Kauflandem jakiś nowy niedawno sprowadzony na miasto ;)

Tutaj prowizoryczny rzut okiem na światła... za zimno było nie chciało mi się szyb odmrażać żeby specjalnie gdzieś jechać ale spokojnie opanuje temat...

Obrazek

Po lewej postojówki z kompletu Blue Vision BARDZO MOCNE, z prawej zielonkawe ledy z linka z tematu o postojówkach.

Tutaj mijania i długie...
Obrazek
Obrazek

Nie należy tego traktować jak tekstu, wrzucam tak tylko jak wygląda, testy będą na jakiejś drodze, a wrzucam bo zrobiłem to niech będzie ;p

Widze kolego ze mojego gala złapałes pod urzędem miasta w wln :)

WreX - 26-02-2013, 20:41

No to ładnie mnie wyczaiłeś, 1 post na forum okolice Wielunia, posiadacz Galanta... to kiedy się widzimy ;p ?

W ogóle jak trafiłeś na mój temat ;>

LuKe_PL - 26-02-2013, 21:06

WreX napisał/a:
No to ładnie mnie wyczaiłeś, 1 post na forum okolice Wielunia, posiadacz Galanta... to kiedy się widzimy ;p ?

W ogóle jak trafiłeś na mój temat ;>

to ja , urzytkownik dsmkfv ale z tamtym kontem cos nie tak wiec założyłem nowe:)
przeglądałem forum i tak jakos wszedłem w ten temat i znalazłem na nim zdjecie mojego miska jak byłem go rejestrowac:)

WreX - 26-02-2013, 21:12

Kawałek masz do Wielunia ;]

Dobrze, może będzie kolejny (już trzeci) klubowicz z tego rejonu ;]

LuKe_PL - 26-02-2013, 21:21

z tego co się orientuje w miejscowosci grębien koło wielunia jest jeszcze jeden galant :)
WreX - 26-02-2013, 21:32

Galantów trochę jest ale klubowiczów dwóch ;)

Jeden srebrny elegance bodajże, obok mnie po sąsiedzku, Szczepan miał ze 2 i podobno legnuma ale nie wiem ile z tego zostało, elegance w dziwnym kolorze takim niebiesko jakimś tam przy kauflandzie stoi a raczej stał bo ostatnio go tam nie widziałem i może jeszcze gdzieś z 1 byłby ;p