Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 29-12-2012, 22:40
Możliwe, bo poprzedni posiadacz Miśka pracował w Mitsubishi i wszystko było na ori robione, rozrządy i inne o tyle dobrze
Torp12 - 30-12-2012, 13:20
WreX napisał/a: | Możliwe, bo poprzedni posiadacz Miśka pracował w Mitsubishi i wszystko było na ori robione, rozrządy i inne o tyle dobrze |
Jakby było na ori to bys raczej mial KYB :]
WreX - 30-12-2012, 21:38
Torp12 napisał/a: | WreX napisał/a: | Możliwe, bo poprzedni posiadacz Miśka pracował w Mitsubishi i wszystko było na ori robione, rozrządy i inne o tyle dobrze |
Jakby było na ori to bys raczej mial KYB :] |
Być może, ale żarówki wszystkie stare firmowe były, pasek mitsuboshi czy jakoś tak, akumulator nawet od mitsubishi mam itd
WreX - 03-01-2013, 23:03
Ostatnimi czasy odwiedziłem Częstochowe przy okazji pozdrawiam Klubowicza danino88, który mi zmienił szkło w reflektorze. Za co jestem OGROMNIE wdzięczny
Tutaj te z wymienionym szkłem w świetnym stanie:
Tutaj 4 runda polerki w reflektorze na którym się "uczyłem" polerować... możecie nie zobaczyć różnicy jest delikatna ale NA SZCZĘŚCIE niewidoczna bo było duuuuużooo gorzej:
Przy okazji zdjęcia lamp wyczyściłem troszkę kierunki oraz przykleiłem tą gumową uszczelkę:
Tak... taki ze mnie mechanik;p
I jeszcze grill przed myciem:
No i po myciu...
Tak wrzuciłem go tylko dlatego żeby więcej zdjęć było ;]
A tutaj zegarek PO moich "naprawach" i "upgreadach" ;D
w skrócie nie działał
A tak po.. czyli jak każdy ma:
Jeszcze wrzuce jak świeci po polerce reflektorów:
I najlepsze ;D Ewolucja koloru z zielonego na niebieski moich LED'ów
danino88 - 04-01-2013, 23:56
gratulacje szkoda tylko że nie było jak się ścignąć
WreX - 05-01-2013, 02:23
Coś tam się ścigneliśmy
Powiedz mi jak ten Twój szedł ? Bo na 1 i 2 jeszcze jako tako dawałem rade nie zostać w tyle za mocno ;>
Jeszcze się zastanawiam żeby obniżyć zawieszenie tylko z tyłu i dać twardsze sprężyny, i na przód też twardsze bez obniżania. Można tak i czy to ma sens i czy wytrzymałość ucierpi bądź inne elementy?
A no i wahacz dolny prosty wymieniony dzisiaj... generalnie luz na sworzniu dokładnie na kulce nie był jakiś tam.. ale bardzo lekko chodziła ta kulka w środku czy cuś...
danino88 - 05-01-2013, 11:08
tak, niby tak ale nie od 0 i nie przy dobrych warunkach to też się nie jeździ czekam na kolejna wizyte
Odnośnie sprężyn spytaj Sveno, on ostatnio wymieniał
WreX - 07-01-2013, 20:04
Tak wiem już napisałem, czekam na odpowiedź
Tak w między czasie właśnie dzisiaj wymieniłem filtr kabinowy, kupiłem z blue printa, o dziwo wyglądał porządniej niż ten który wyjąłem i był MOCNO sfatygowany wg mojej opinii.
No ale mogę zapomnieć o nagminnym parowaniu szyb.. tylko nie wiem czy dlatego że filtr wymieniłem czy klime włączyłem... mniejsza najważniejsze, że chwila moment i nic nie paruje, a wcześniej to 15 min musiałem stać i jechać z 0 widocznością
WreX - 26-02-2013, 15:38
Witajcie po "krótkiej" przerwie jak widać z systematycznością u mnie jak z gruzem u cyganów ale do rzeczy.
Przez ostatni czas się trochę "działo" z żoną a mianowicie zaczęło się od jakiegoś niezidentyfikowanego piszczenia na którymś kole. Po niedługim czasie i działaniach mających na celu znalezienie przyczyny owego dźwięku okazało się, iż winowajcą jest prawe tylne koło o ile mnie pamięć nie zawodzi.
Niestety sweet foci nie będzie ale opisze, po zdjęciu zacisku i wyjęciu "klocka" a raczej to co z niego zostało okazało się, że tłoczek się blokuję i spalił i zdarł cały klocek, zostało go coś około 0,5mm no i był tak spalony, że 1/5 tej cienkiej powłoki się rozpadła. Z drugiej zaś strony klocek był w bardzo dobrym stanie, około 1/2 owego została. Więc problem wydawał się sporawy.
Nie przedłużając wymieniliśmy klocki, rozruszaliśmy tłoczek i posmarowaliśmy czymś tam do tłoczków specjalnym. I póki co było ok...
Dla zachęty wstawiam dziwne zdjęcie typu "CO AUTOR MIAŁ NA MYŚLI"
CDN.... ;D
dsmkfv - 26-02-2013, 20:11
WreX napisał/a: | Opony kupiłem... używane ale w dobrym stanie i najmłodsze jakie mieli... bieżnik koło 6mm może 6,5 kierownica po wymianie przednich opon w końcu kierownica jest prosto nic nie sciąga... jeszcze trzeba będzie zbadać co z tymi amorami i tyłem...
Obrazek
Takie coś mam zamontowane na tyle, czyli były wymienione amory, coś wiecie na ich temat ?
W między czasie Galant widziany pod urzędem miasta w Wieluniu
Obrazek
Oto jego portret jeszcze innego widziałem wieczorem pod Kauflandem jakiś nowy niedawno sprowadzony na miasto
Tutaj prowizoryczny rzut okiem na światła... za zimno było nie chciało mi się szyb odmrażać żeby specjalnie gdzieś jechać ale spokojnie opanuje temat...
Obrazek
Po lewej postojówki z kompletu Blue Vision BARDZO MOCNE, z prawej zielonkawe ledy z linka z tematu o postojówkach.
Tutaj mijania i długie...
Obrazek
Obrazek
Nie należy tego traktować jak tekstu, wrzucam tak tylko jak wygląda, testy będą na jakiejś drodze, a wrzucam bo zrobiłem to niech będzie ;p |
Widze kolego ze mojego gala złapałes pod urzędem miasta w wln
WreX - 26-02-2013, 20:41
No to ładnie mnie wyczaiłeś, 1 post na forum okolice Wielunia, posiadacz Galanta... to kiedy się widzimy ;p ?
W ogóle jak trafiłeś na mój temat ;>
LuKe_PL - 26-02-2013, 21:06
WreX napisał/a: | No to ładnie mnie wyczaiłeś, 1 post na forum okolice Wielunia, posiadacz Galanta... to kiedy się widzimy ;p ?
W ogóle jak trafiłeś na mój temat ;> |
to ja , urzytkownik dsmkfv ale z tamtym kontem cos nie tak wiec założyłem nowe:)
przeglądałem forum i tak jakos wszedłem w ten temat i znalazłem na nim zdjecie mojego miska jak byłem go rejestrowac:)
WreX - 26-02-2013, 21:12
Kawałek masz do Wielunia ;]
Dobrze, może będzie kolejny (już trzeci) klubowicz z tego rejonu ;]
LuKe_PL - 26-02-2013, 21:21
z tego co się orientuje w miejscowosci grębien koło wielunia jest jeszcze jeden galant
WreX - 26-02-2013, 21:32
Galantów trochę jest ale klubowiczów dwóch
Jeden srebrny elegance bodajże, obok mnie po sąsiedzku, Szczepan miał ze 2 i podobno legnuma ale nie wiem ile z tego zostało, elegance w dziwnym kolorze takim niebiesko jakimś tam przy kauflandzie stoi a raczej stał bo ostatnio go tam nie widziałem i może jeszcze gdzieś z 1 byłby ;p
|
|
|