Tuning - Żarówki
Anonymous - 25-12-2006, 12:50
Wielkie dzieki kolego za odpowiedź. Napewno skorzystam z Twojej rady i wyczyszcze szkła.
Pozdrawiam!
gulgulq - 12-02-2007, 07:40
..Panowie lub Panie, mam pytanko odnośnie reklamacji Philispów GT150 - mam od jakiegoś pół roku i wczoraj mi jedna padał - przepalił się żarnik?? Da się to reklamować ??Chyba gwarancja powinna na to jeszcze być??
JCH - 12-02-2007, 11:26
gulgulq napisał/a: | Da się to reklamować ??Chyba gwarancja powinna na to jeszcze być?? | To zależy. Żywotność żarówki określona jest w godzinach dla nominalnego napięcia. Przy jego wzroście żywotność żarówki leci na łeb na szyję. Policz orientacyjnie ile godzin wyświeciłeś i jeżeli odbiega to dość znacznie od tego co podaje producent a napięcie masz w miarę prawidłowe to reklamuj. Napisz maila do miłej pani z Philips Lighting Polska zobaczymy co odpisze
gulgulq - 12-02-2007, 11:43
dobrze ze mam znajomą hurtownie motoryzacyjna, wiec chlopaki powiedzieli ze sie postaraja porzadnie załatwić , zwlaszcza ze zaroweczki kupione niedawno (pół roku) , jedynie co maja sprawdzac to czy szklo nie bylo dotykane bo wtedy klapa - staralem sie uwazac przy montazu i demontazu wiec mysle ze bedzie pozytywnie ..
saphire - 12-02-2007, 20:07
GT150 to norma pół roku - znajomym nawet krócej chodziły, GT130 trochę ponad pół roku - no ale nie dziwota bo jak się jasność żarówy podkręca skróceniem żarnika to i żywotność drastycznie spada. Ogólnie te żarówy to na jeden sezon jesienno-zimowy i do kosza.
Anonymous - 26-03-2007, 19:45
Mam w Diamante zamontowane przetwornice + xenony H4 z halogenami. Błąd tylko popełniłem, że kupiłem zestaw 8000K. Świecą trochę na niebiesko. Zamówiłem już żarniki 4300K i je podmienię. Montaż instalacji - 0,5 godz. w garażu - proste jak drut. Wyjmujemy żarówki z oprawek a na ich miejsce zakładamy żarniki xenonowe. Kable podłączamy do przetwornic a przetwornice do akumulatora.
Dodatkowo wcześniej zregenerowałem lampy w swoim aucie. Polegało to na rozebraniu reflektorów, czyszczeniu szkła od wewnątrz i regeneracji odbłyśników. Robota mozolna i kosztowała mnie 600zł za obie lampy. Efekt po założeniu lamp - rewelacja, jak nowe.
Anonymous - 11-07-2007, 01:50
jak wlasnie jest z tymi xenonami ?? Bo przymierzam sie kupic cos takiego
http://www.movilxenon.com/productos.htm H7 55W za 140 E i nie wiem czy warte to bedzie tych pieniedzy czy nie warto pakowac xenonow w te klosze i czy bez spryskiwacza bedzie to dobrze swiecilo ??
major - 16-08-2007, 22:41
Witam Otóż stało się tak, że dzis padła mi jedna żarówczka (Philips Gt 150) świciła nawe długo bo ponad 15 tyś km przejechane ok 10 miesięcy. I teraz przyszedł czas na wymiane i zastanawiam sie czy kupic kolejna parę Gt150 bo byłem z nich ogolnie zadowolony:) czy może zainwestować w Philips X-treme Power kilka informacji
Testował je już ktoś? czekam na opinie pzdr
czekoladka_1981 - 17-08-2007, 11:01
Ja dopiero od 1VI mam GT150 i jestem narazie zadowolona jeśli jedna się przepali napewno dokupię taką samą. A co do X-treme Power to też nie masz pewności że dłużej pochodzą, a koszt jest większy.
Anonymous - 28-08-2007, 09:50
Zbieram sie do wymiany zarowek,a w sumie po przeczytaniu tematu nadal nie wiem co wybrac:(Moj lancerek jest mocno ciemno niebieski,lub tez granatowy tak wiec zastanawialem sie nad zarowkami ktore by dawaly lekkie niebieskie swiatlo (ale bez przegięć)najlepiej takie zblizone do ksenonowego.Jakie byscie mi polecili?Cool blue czy BV,a moze jakies inne?Ktos wie jaka barwe maja X-treme Power?
Widzialem tez postojowki BV ,w5w-chyba beda pasowac do mojego lancerka ?
czekoladka_1981 - 28-08-2007, 10:01
Jeśli chodzi o markę to polecam, Philips. Osram.
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=12325
Anonymous - 28-08-2007, 12:29
Dzieki za linkę:)Co do firmy zarowek to wlasnie te dwie raczej mialem na mysli ::
Pozdrawiam.
Xiff - 09-09-2007, 11:53
Ja tylko dodam to ciagnacego sie tematu ,ze wlasnie zamontowalem gt150 i musze powiedziec ze jestem pod wrazeniem... Musze jeszcze tylko se podkrecic troche lampki zeby lepiej celowaly w droge zamiast w szyby
Anonymous - 10-09-2007, 13:28
Ja zamowilem niedawno ,BV z postojowkami...
I dostalem tyle ze na H1:(Wiec dzwonie do goscia i mowie o co chodzi.Przeprosil mnie i powiedzial ze juz wysyla na H4.Dzis dostalem przesylke i po otwarciu szczeka mi opadla.Owszem philipsy na H4-tyle ze X-treme Power.Siły juz nie mam -tak wiec je zaloze...
Przynajmniej w tej samej cenie.Ciekawe jak z zywotnoscia...
major - 13-09-2007, 23:08
dariusy i jak sie sprawuja te zarówki extreme?
|
|
|