To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Spot interregionalny Wierchomla 2????

sveno - 24-10-2012, 02:31

Blondi, sprawa wygląda tak, że wstępnie!!!! zrobiłem rezerwacje na połowę lutego, ale jutro będę dzwonił i pytał o termin marcowy.

Co do ceny, w tamtym roku płaciliśmy 65zł/osoba/doba, zaznaczam że jest to cena z pełnym wyżywieniem tzn. 3 posiłki do syta!!! Czy ceny się zmieniły tego dowiem się jutro. Proszę o dzień cierpliwości :)

[ Dodano: 24-10-2012, 02:39 ]
Wojciech Bogacz napisał/a:
bez niego nie będzie frajdy.... nawet nie ma jak aut zasypywać !
:biggrin:
Jackall napisał/a:
Bo emerytowozy mają swoje często ukryte zalety
No pewnie, że mają :mrgreen: choć równie istotny jest czynnik ludzki 8)
Panie "czynnik ludzki" nie zapominaj Pan, ze największe znaczenie mają opony!!! :) Ostatecznie wjechałem na tą przeklętą górką, mój skill pokonał niedomagania moich opon :)
Wojciech Bogacz - 24-10-2012, 12:41

Jackall napisał/a:
A jak chcesz wcześniej zobaczyć te znajome wesołe mordki to może w końcu na spota przyjedź :P

Oj - normalnie już muszę :)

Cieszę się, że termin już ostalony co do Wierchomli. Oby śnieg był :)

Jackall - 24-10-2012, 14:34

sveno napisał/a:
Panie "czynnik ludzki" nie zapominaj Pan, ze największe znaczenie mają opony!!!
Tia... Tłumaczy się baletnica, że ma rąbek u spódnicy :P
sveno napisał/a:
Ostatecznie wjechałem na tą przeklętą górką
Ostatecznie to ja kilka razy wjechałem :mrgreen:
Oby śnieg był
Właśnie :wink:
sveno - 24-10-2012, 16:00

Jackall, :) koniec OT :) pora na konkrety.

Niestety termin marcowy odpada (przykro mi Aga :( ) Wierchomla ma już rezerwację zrobioną przez jakąś szkołę (wycieczka).
Pozostałem przy rezerwacji na 15-17 luty 2013, także klepać urlopy :)
Ceny: pozostaliśmy przy cenach z ubiegłego roku czyli 65zł/osoba/doba, za cały pobyt będzie to 130zł/osoba. W cenie mamy: kolację w piątek, dwa noclegi, 3 posiłki w sobotę oraz śniadanie i obiad w niedzielę.

Teraz druga sprawa. W tamtym roku osoby dopisywały się do listy potem rezygnowały, a ja musiałem świecić oczami przed właścicielami i tłumaczyć dlaczego przyjechało 13 osób kiedy deklarowałem ponad 20? Nie była to komfortowa sytuacja dla mnie :( W tym roku chcę tego uniknąć dlatego proponuję wpłatę zaliczki w wysokości powiedzmy 30zł/osoba (tak żeby potem zostało okrągłe 100zł) zaliczka byłaby bezzwrotna w przypadku rezygnacji, a pieniądze te trafiłby do właścicieli gospodarstwa jako odszkodowanie za zablokowane miejsce.
To narazie tylko propozycja. Co Wy na to?

Jackall - 24-10-2012, 16:06

sveno napisał/a:
To narazie tylko propozycja. Co Wy na to?
Ja jestem za :wink:
Blondi - 24-10-2012, 17:38

sveno napisał/a:
Co Wy na to?
To bardzo dobry pomysl.
Tak jak na Zlot ogólnopolski - podaj konto i ostateczny termin do wpłat i bedzie ok.
Nam termin pasuje więc do zobaczenia :mrgreen:

Aga - 24-10-2012, 18:41

15-17 luty to środek ferii na Śląsku, a ponieważ mamy dziecko więc jeszcze nie umiemy się określić jak rozegramy tę sprawę
dlatego koniecznie podajcie ostateczny termin na podjęcie decyzji oraz wpłaty

Guga_deLux - 24-10-2012, 22:02

Ja, co prawda dziecka nie mam, ale też nie mogę na 100% potwierdzić swojej obecności. Tak na prawdę niezależnie od terminu :(
mjsystem - 25-10-2012, 08:51

sveno napisał/a:
W tym roku chcę tego uniknąć dlatego proponuję wpłatę zaliczki w wysokości powiedzmy 30zł/osoba (tak żeby potem zostało okrągłe 100zł) zaliczka byłaby bezzwrotna w przypadku rezygnacji, a pieniądze te trafiłby do właścicieli gospodarstwa jako odszkodowanie za zablokowane miejsce.

Tak powinno być juz rok temu, znając życie.....Oczywiście jestem na tak, z tym, że to może byc nawet 50zł. Większa motywacja:)

[ Dodano: 25-10-2012, 08:52 ]
Aga napisał/a:
15-17 luty to środek ferii na Śląsku, a ponieważ mamy dziecko więc jeszcze nie umiemy się określić jak rozegramy tę sprawę
dlatego koniecznie podajcie ostateczny termin na podjęcie decyzji oraz wpłaty

Dacie radę :mrgreen:

Marcin-Krak - 25-10-2012, 10:20

Aga napisał/a:
a ponieważ mamy dziecko więc jeszcze nie umiemy się określić jak rozegramy tę sprawę

A to o mnie czy o Julku :?: :wink:

Ja też raczej będę wiedział tuż przed co i jak.
Czy to będzie ewentualnie dużym problemem?

Jackall - 25-10-2012, 12:56

Marcin-Krak napisał/a:
Jak masz ogrzewanie postojowe i fotele które się na płasko rozłożą to nie będzie żadnego problemu :P
A na serio to IMO jedna osoba więcej się zmieści - najwyżej na karimacie się prześpisz.

To kosztów proponuję doliczyć kilka groszy dla traktorzysty :mrgreen:

Aga - 25-10-2012, 17:22

Marcin-Krak napisał/a:
Aga napisał/a:
a ponieważ mamy dziecko więc jeszcze nie umiemy się określić jak rozegramy tę sprawę

A to o mnie czy o Julku :?: :wink:

Ciebie to zabierzemy ze sobą :)
natomiast Julek musi zostać z opiekunką, a w ferie to może być problem

sveno - 26-10-2012, 02:34

Aga napisał/a:
koniecznie podajcie ostateczny termin na podjęcie decyzji oraz wpłaty
sprawa wygląda tak, że teoretycznie mamy cały domek dla siebie czyli około 30 miejsc, nie chcę robić jakiegoś ostatecznego terminu, więc kto pierwszy ten lepszy. Jak zostaną miejsca to nawet Ci którzy zdecydują się na dzień przed mogą przyjechać nawet bez zaliczki. Ten kto wpłaci zaliczkę jest zgłaszany przeze mnie do właścicieli gospodarstwa jako pewniak i będzie to się odbywało na bieżąco. Może też być tak że np. w połowie stycznia ja zadeklaruje 20 osób a państwo Sztuczkowie powiedzą dość, bo jakaś inna grupa zdecyduje się na pobyt tam równolegle z nami, a jest to możliwe bo są tam 2 domki i raczej nie zajmiemy wszystkich miejsc.

Reasumując: ktoś jest zdecydowany to wpłaca zaliczkę i się nie martwi, im szybciej tym lepiej dla mnie i dla Państwa Sztuczków, Ci co nie są pewni czekają aż im się sytuacja wyjaśni, ale bez gwarancji miejsca.

mjsystem napisał/a:
Oczywiście jestem na tak, z tym, że to może byc nawet 50zł
nie bez przyczyny rzuciłem kwotą 30zł bo wtedy zostaje równe 100zł dfo zapłaty na miejscu :) i niech tak zostanie.

Marcin-Krak napisał/a:
Ja też raczej będę wiedział tuż przed co i jak.
jak wyżej. Jedną osobę zawsze da się gdzieś upchnąć, ale żeby nie było za dużo takich jak Ty :)

Jackall napisał/a:
To kosztów proponuję doliczyć kilka groszy dla traktorzysty :mrgreen:
Właśnie miałem pisać o kosztach dodatkowych atrakcji. Z tych odpłatnych planuję:
1. Kulig extreem. Sanie ciągną konie mechaniczne ciągnika rolniczego :) latamy po największych zaspach, wcześniej zadbam o wytrzymałe linki :) W tym roku koszt był niewielki: chyba 50zł na paliwo i flacha dla traktorzysty, myślę że w przyszłym nie będzie wiele drożej
2. Kulig tradycyjny. Para koni, pochodnie itp. Z tego co pamiętam to już trochę kosztowało, coś około 100zł za sanie do których wchodzi 6 osób.
W grudniu postaram się odwiedzić Wierchomle i dogadać szczegóły.

Z dalszych atrakcji:
Lepienie Mitsumaniakowego bałmana (mogą być wielkie 3 diamenty :) )
Wojna na śnieżki, saneczki, duposlizgi itp. Górek w okolicy nie brakuje, kiedyś tam nawet małą skocznie zbudowaliśmy i robiliśmy zawody kto się bardziej połamie :)
Jak już się poobijamy troszeczkę to można znieczulić się oryginalną Okowitą Wierchomlańską-powiem krótko: napitek ma moc :) poproszę zaprzyjaźnioną osobę by nastawił gonsiora :) ale ciiii bo to bez banderoli jest :twisted:

Wiadomo, że co bardziej ambitni mogą udać sie na stok i poszusować.

W niedzielę można udać się do pobliskiej Cerkwi, celem żałowania za wszystkie spotowe grzechy, btw jest naprawdę bardzo piękna i bardzo stara.

Aga napisał/a:
natomiast Julek musi zostać z opiekunką, a w ferie to może być problem
w jakim wieku jest Julek? Pytam bo na spocie będzie prawdopodobnie moja siostra z dwójką dzieci w wieku 4 i 2 lata. W tamtym roku Jackall przyjechał z małą Madzią, za takie maleństwa nie płacicie więc może warto go zabrać?
Jackall - 26-10-2012, 10:29

sveno, zaliczkę chcesz na konto czy do ręki na gokartach?
sveno napisał/a:
W tamtym roku Jackall przyjechał z małą Madzią
I o ile w Wierchomli była w miarę grzeczna (w przeciwieństwie do Orawy :| ) to moje zdanie jest takie, że bez dzieciaków można się dłużej i "mocniej" integrować :twisted:
A i rano (czyt. po 2-3h snu) nie będzie Was taka pociecha budziła.

Blondi - 26-10-2012, 12:30

Sveno - Julek to już duży chłop ale nie o wiek tu chyba Adze idzie a właśnie o swobodna integrację :mrgreen:

[ Dodano: 26-10-2012, 12:33 ]
Szkoda, że mnie większość tych atrakcji ominie. Ani szaleństwa za traktorem ani rozgrzewanie się po nich :cry:

Za to bedziecie mieć jednego na 100% trzeźwego kierowce w razie czego.