Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
Karolewskiej - 07-07-2013, 09:22
regon napisał/a: | Karolewskiej napisał/a: | PS: czy warto dokupic jakies konkretne akcesoria? |
tak, samochód |
Eeee, najmniej ważne
regon - 07-07-2013, 11:59
Ja swojego outka wyciszyłem i zamontowałem dodatkowe sprężyny w tylnym zawieszeniu.
rezon - 07-07-2013, 12:30
regon napisał/a: | Karolewskiej napisał/a: | PS: czy warto dokupic jakies konkretne akcesoria? |
tak, samochód | dobre Outek nie mieści się w tej kategorii?
Karolewskiej - 08-07-2013, 08:22
regon napisał/a: | Ja swojego outka wyciszyłem i zamontowałem dodatkowe sprężyny w tylnym zawieszeniu. |
I jakie rezultaty? Warto bylo?
rezon - 08-07-2013, 11:04
Karolewskiej napisał/a: | I jakie rezultaty? Warto bylo? | wystarczy przejrzeć odpowiednie posty. O2 jak i zapewne O3 są bardzo słabo wyciszone (ciekawe czy dalej jest styropian pod nogami?), więc na pewno warto było - chociaż ja nie wyciszałem, bo nie chciałem ingerować za bardzo we wnętrze samochodu. Dodatkowe sprężyny - warto, bo samochód nie siadał przy pełnym bagażniku i dzięki temu lepiej się prowadził. Jak ktoś pakuje dużo do bagażnika - to warto kupić kratkę oddzielającą. Do O2 o połowę tańsza było w Citroenie - identyczna, nawet psy na zdjęciu w instrukcji były takie same. Warto było dołożyć kamerę cofania i zmienić ori radio - nawet chińczyk lepiej grał niż ori radio Mitsubishi.
regon - 08-07-2013, 18:57
tak warto było wyciszyć, teraz dodatkowo wyciszyłbym jeszcze zakola (szum od opon). Przy silniku benzynowym była różnica. Sprężyny powodują, że można więcej zapakować co się sprawdza podczas wakacji. Kamerę i nawigację miałem w opcji ale bez kamery kiepsko by się parkowało. więcej grzechów nie pamiętam.
Karolewskiej - 08-07-2013, 19:01
Ile cie wyniosly te dodatkowe sprezyny? Jaka masz ogolnie wersje silnika?
Ja mam teraz w lancerze problem z wlasnie glosnymi nadkolami. Strasznie slabo wyciszone.
Mam zamowiona wersje intense wiec niestety bez kamery. Trzeba sie bedzie nauczc parkowac bez takich ficzerow
regon - 08-07-2013, 19:37
coś koło 150 EUR jeżeli mnie pamięć nie myli (sprowadzone z Niemiec, poszukaj na forum). Silnik 2,4 benzyna, 170 km.
lexus - 08-07-2013, 20:32
Cytat: | nawet chińczyk lepiej grał niż ori radio Mitsubishi. | No nie przesadzaj Rocford to jeden z lepszych sprzętów audio na rynku ,Słyszałem nie od jednego muzyka ,być może były problemy z odbiorem fal bo u nas sygnał jest do dupy jak nigdzie na świecie ,a dla PL Mitsu specjalnie nie będzie poprawiał radia Co do styropianu to nie jest tak zły jak tu piszą nie ciągnie wilgoci niezle wygłusza i jest lekki ,a przy jeżdzie w terenie jak go zalejesz w środku to nie chłonie wody .problemem głośności jest też silnik 2,0 did ale 2,2 jest dużo ciszej .Miałem okazję ostatnio poruszć się oplem III astrą 1,7 disel .to to jest tragedia ,dwa razy głośniej niż w outku a jest bez styropianu .Na letnich michałach jak dla mnie jest przyzwoicie ,i nie tak głośno,pisałem że outek jest w środku stawki jeżeli chodzi o głośność .Jechał kto suzuki dislem -to wie pozdr na dniach odbieram swego po naprawie i już nie mogę sie doczekać
Karolewskiej - 08-07-2013, 20:42
Regon, teraz zauwazylem, ze ty masz II. Ponoc w III poprawili bardzo wyciszenie, ale nie umiem potwierdzic
Trik - 08-07-2013, 21:16
rezon napisał/a: | wystarczy przejrzeć odpowiednie posty. O2 jak i zapewne O3 są bardzo słabo wyciszone |
No właśnie "zapewne" . Wiem rezon, że masz nie lada doświadczenie z O2, ale czy jest ono adekwatne do doświadczeniem z O3, żeby tak z góry wszystko "negować" lub poddawać w wątpliwość?
Pisałem już wcześniej, po 60 km jazdy testowej, O3 CVT, że jest lepiej wyciszony niż po porównywalnej (w sensie okoliczności przyrody) 40km jeździe w O2 CVT.
Pozostaje tylko kwestia o ile lepiej (%?), a tego to już nie powiem, bo po prostu nie wiem. Czekam na jakieś pomiary w Auto Świecie .
rezon - 08-07-2013, 21:17
lexus napisał/a: | No nie przesadzaj Rocford to jeden z lepszych sprzętów audio na rynku ,Słyszałem nie od jednego muzyka ,być może były problemy z odbiorem fal bo u nas sygnał jest do dupy jak nigdzie na świecie ,a dla PL Mitsu specjalnie nie będzie poprawiał radia | z tego co się orientuję to ROckford zaczynał się pod fotelem pasażera, a radio to było Mitsubishi . Chińczyk korzystał przecież z tego samego wzmacniacza i głośników RF co radio Mitsu. Jeżeli u nas jest słaby sygnał, to dlaczego jakoś chińczyk radził sobie odrobinę lepiej, a teraz w ogóle nie mam problemów z tym aby niemal w całej PL mieć którąś ze stacji i nawet niemal nie zauważam zmiany nadajników - tylko czasami jak się przełącza tuner to jest powtórzenie dźwięku - jednak minimalne przesunięcia w czasie są. Nie gubi mi fal, świetnie działa RDS i to tylko na antenach szybowych. Nawet mogę sobie wybrać stację dawno nie używaną i po chwili ją znajdzie samo, jak tylko jest gdzieś w zasięgu - o czym w Mitsu mogłem pomarzyć aby RDS złapał sygnał stacji, jak nie trzymał jej w trasie. Czyli można zrobić instalację antenową i tuner porządnie. Znam kraje, gdzie sygnał jest znacznie gorszy, a stanowią znacznie ciekawszy rynek zbytu niż PL - dla nich też Mitsu nie będzie specjalnie poprawiać radia?
regon napisał/a: | coś koło 150 EUR jeżeli mnie pamięć nie myli (sprowadzone z Niemiec, poszukaj na forum). Silnik 2,4 benzyna, 170 km. | ja swoje sprowadzałem z UK. Najpierw sprawdź czy w O3 dalej tak siada tył jak w O2 gdy wrzucisz 50kg do bagażnika. Z ważnych zmian to podobno zostawili identyczny układ hamulcowy - lepsze klocki to zmiana niemal konieczna.
Trik napisał/a: | czy jest ono adekwatne do doświadczeniem z O3, żeby tak z góry wszystko "negować" lub poddawać w wątpliwość? | w wielu obszarach na pewno nie - chociażby silniki - są zupełnie nowe, ale niestety wiele standardów Mitsu utrzymało, a od niektórych fajnych rozwiązań nawet odeszło - ceniłem i brakuje mi zwłaszcza zimą Outkowej ławeczki Ubieranie butów narciarskich było znacznie wygodniejsze niż obecnie
lexus - 08-07-2013, 21:33
rezon napisał/a: | z tego co się orientuję to ROckford zaczynał się pod fotelem pasażera, a radio to było Mitsubishi . Chińczyk korzystał przecież z tego samego wzmacniacza i głośników RF co radio Mitsu. Jeżeli u nas jest słaby sygnał, to dlaczego jakoś chińczyk radził sobie odrobinę lepiej, | Z tego co ja wiem Rocford to Usa a tam radio trochę się różni ,chinol miał prawd wzmacniacz i tyle ,ale chinczyki już dawno popadały a u mnie rocford działa i nie miałem problemu z nim nigdy.wątpię żeby rockford dał nazwę a środek mitsu to nie możliwe dla takiej firmy .Gadałem z gościem od muzykowania powiedział że to lepsze od denona i yamahy
rezon - 09-07-2013, 05:25
Sam odbiornik to Mitsubishi, sygnał szedł do wzmacniacza RF, głośniki już też RF - więc napis RF był w pełni uzasadniony. Umieszczenie go tylko na elementach RF nie miałoby większego sensu - wzmacniacz pod fotelem, głośniki w drzwiach, tylko sub był widoczny i on napis też miał. dźwięk z CD był OK zarówno z odtwarzacza Mitsu, jak i chińczyka. U mnie chińczyk chodził bez problemów 2,5 roku, a później sprzedałem go razem z Outkiem. Chińczyk korzystał z tej samej końcówki mocy i głośników, więc dlaczego dźwięk miałby być gorszy skoro dawał lepszy sygnał? lexus napisał/a: | chinol miał prawd wzmacniacz | próbowałem podpinać zewn. wzmacniacz - nic nie dawało, zarówno podpinając go przy antenie, jak i przy odbiorniku. Selektywność tunera była za słaba, ori Mitsu jeszcze gorsza. Ktoś mi tu kiedyś pisał, że zapewne nie miałem updateu oprogramowania tunera Mitsu - co oznaczałoby, że był po prostu "skopany", szkoda tylko że nie było akcji serwisowej na tunery.
Karolewskiej - 09-07-2013, 08:24
Panowie, a gdzie ogólnie MMC Polska trzyma samochody? Rozumiem, że to oni sa importerem u nas?
|
|
|