To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Operatorzy komórkowi

londolut - 12-02-2013, 08:50

Last warning!
cns80 - 12-02-2013, 15:14

Dobra. Koniec tego. Albo jesteśmy dorośli i wiemy co napisaliśmy, albo wycofujemy się rakiem :roll:

Co do tematu to ani Play ani Orange nie polecam. A pozostali operatorzy (mówię o tych fizycznych i liczących się) są po prostu drożsi ale lepsi technicznie. Każdy wybierze sobie co dla niego ważniejsze.

Marcin-Krak - 12-02-2013, 22:00

londolut napisał/a:
I tym optymistycznym akcentem zakończmy. To jest temat o TELEFONACH a nie o OPERATORACH więc kolejny ot będzie nagradzany.

A dałoby się wydzielić tematy i zrobić osobny temat ??
Bo w sumie poza przepychankami może też być co nieco ciekawego w tym temacie ;)

londolut - 13-02-2013, 09:42

Marcin-Krak, na życzenie.
Marcin-Krak - 13-02-2013, 11:54

londolut napisał/a:
Marcin-Krak, na życzenie.

Dzięki. Poza przepychankami myślę że znalazło się tu trochę informacji mniej lub bardziej przydatnych przy ewentualnym wyborze operatora - choć to jednak mocno indywidualna kwestia - ale jednak ogólne standardy sprawdzają się u większości ;)

JCH - 13-02-2013, 13:31

To może podzielmy się uwagami co do ofert operatorów, czy są jakieś kruczki, coś drobnym drukiem, itp....

Ja w ofercie PLAY-a natknąłem się na coś takiego:
w abonamencie FIRMA 25 oprócz abonamentu obowiązkowe jest do wykupienia:
- pakiet internetowy za min. 8 zł
- pakiet darmowy wewnątrz sieci (nie pamiętam czy tylko sms czy rozmowy) za bodajże 5 zł

Kwoty niby nie duże ale przy niskim abonamencie jakim jest FIRMA 25 podnoszą go dość znacznie. A co najważniejsze nie jest to wyraźnie napisane w ofercie, trzeba zajrzeć do Regulaminu promocji.

mjsystem - 15-02-2013, 06:24

JCH napisał/a:
To może podzielmy się uwagami co do ofert operatorów, czy są jakieś kruczki, coś drobnym drukiem, itp....

Wcale nie drobnym. Oficjalnie masz tzw transakcje wiązane. No niby je chcesz, ale... Np pakiet sms, internet. Dodatkowo ubezpieczenie telefonu. Drobnym drukiem napisali o konsekwencjach rozwiązania umowy i odpowiedzialności.

Wczoraj doświadczyłem geniuszu T-mobile(podobno takiego super). Kolega w centrum miasta na iPhonie tak przerywał, że zamiast dwóch miałem z nim kilkanaście połączeń...

krzychu - 15-02-2013, 06:56

mjsystem napisał/a:
na iPhonie

Może go źle trzymał?

cns80 - 15-02-2013, 15:17

krzychu napisał/a:
Może go źle trzymał?
Pod wodą :)
Marcin-Krak - 25-03-2013, 11:26

Dostałem super ekstra, niepowtarzalną, specjalnie dla mnie i nie wiadomo jaką jeszcze ofertę z t-mobile na przedłużenie umowy 6 miesięcy wcześniej.
Bez względu na to, czy z telefonem czy nie - abonamentu tańszego - nie może pan wziąć.
Zachowując obecny - płace więcej.
Ok, to wezmę coś z telefonem - abonament większy musi być o 20 złotych (obecny jak dla mnie już jest za wysoki - 70 zł). Myślę może przynajmniej jakiś wypasiony telefon dostanę za złotówkę i może warto to przeliczyć wszystko.
No i jak zobaczyłem ceny telefonów, które byłyby lepsze od mojego Galaxy-Ace - to nie wiedziałem czy śmiać się, czy płakać nad ta super ofertą. Wszystko kosztowało ok 2 tysięcy :!: :roll: :twisted:

londolut - 25-03-2013, 12:38

Marcin-Krak, to w T-mobile niestety normalka. Ja właśnie dlatego przesiadłem się na Orange i żałuję... Weź sobie abonament a telefon kup w sklepie. Najbardziej się opłaca mimo wszystko.
Marcin-Krak - 25-03-2013, 18:51

londolut napisał/a:
Marcin-Krak, to w T-mobile niestety normalka. Ja właśnie dlatego przesiadłem się na Orange i żałuję... Weź sobie abonament a telefon kup w sklepie. Najbardziej się opłaca mimo wszystko.

Do tej pory zawsze udawało mi się mieć telefon za 1-99 zł i przy wysokości abonamentu była to zdecydowanie oferta ok.
Niestety t-mobile jest dla mnie mniej przyjazne niż era. Choćby punkty era premia - niby nic - a sporo dawały choćby właśnie przy wymianie telefonu.

londolut - 25-03-2013, 22:16

Też to zauważyłem + tendencja do śrubowania abonamentów w minuty gigabajty i sms, których w życiu nie przegadasz a ceny telefonów kosmos. Mogliby wziąć sobie 200 min a zrzucić trochę z telefonu ale nie :roll:
Marcin-Krak - 28-03-2013, 10:28

Kolejny kamyczek do ogródka tmobile.
Drugi numer mam na kartę. Doładowanie z promocją - ważność konta do połowy 2014 roku.
Na początku marca sobie doładowałem - bo mi się skurczyły fundusze na koncie i wczoraj patrzę i co widzę? Ważność konta do początku kwietnia 2013 :!: :evil:
Dzwonię do BO z reklamacją. I co słyszę? Pan sobie sam wyłączył usługę. Ja się pana pytam czemu miałbym wyłączać skoro to korzystna dla mnie usługa. Pan nie wiedział co odpowiedzieć, więc zaproponował włączenie jej ponownie ... za 3PLN miesięcznie. No to znów panu tłumaczę, że skoro miałem coś za darmo, nie rezygnowałem z tego, to dlaczego mam teraz za coś płacić - to zwykłe dojenie i złodziejstwo. Pan stwierdził, że w takim razie przyjmuje reklamację. Dział techniczny ma ... 60 dni na rozpatrzenie :!: :roll:
Na szczęście już bez większego gadania i tłumaczenia pan zgodził się na przedłużenie ważności konta do maja - no bo przecież 60 dni będę czekał.

Ciekawe co wymyśli dział techniczny :?: :evil:

Do tej pory wielkich powodów do narzekania na tmobile nie miałem - ale to, co ostatnio zaczynają wyczyniać (w sumie w najbliższej rodzinie mam 5 numerów u nich) to już mega przegięcie :evil:

Hubeeert - 14-04-2013, 11:49

http://www.economist.com/...telecoms-brazil