Outlander II GEN Techniczne - Błąd systemu autopoziomowania reflektorów
WiValdiBB - 28-02-2018, 07:51
szymonrc napisał/a: | Gdyby ktoś jeszcze kiedyś potrzebował, to mam takie łączniki gotowe:
U mnie śmiga już czwarty rok bez oznak zużycia. Guma na przegubie w oryginale tylko zatrzymywała wodę i syf przyspieszając awarię. |
Według mnie stosowanie łączników do zastosowań wewnątrz pojazdów na zewnątrz zwłaszcza w nadkolu tylko po warunkiem ich regularnego smarowania, może i się nie urwie, gdyż jest to jakiś metal anie plastik, ale może z czasem przypominać akustycznie o swojej obecności
A ja mam takie, gdyby ktoś potrzebował,
smarowane wewnątrz gumowego uszczelnienia przeguby, nakrętki, podkładki, pręt nierdzewne
RAFGST - 06-03-2018, 09:27
Szanowni koledzy, czy ktoś miał przypadek że po wymianie przedniego łącznika, okazało się ze luz jest też na mechaniźmie do którego przykręcona jest górną część -przegubu kulowego.
Bo nie wiem czy tam mozna podłożyć jakąś gumową podkładke lub coś w tym stylu. Bo jadąc autem czuć stuki - a jedyna rzecz która ma luz to jest właśnie ten mechanizm
WiValdiBB - 09-03-2018, 11:35
RAFGST napisał/a: | Szanowni koledzy, czy ktoś miał przypadek że po wymianie przedniego łącznika, okazało się ze luz jest też na mechaniźmie do którego przykręcona jest górną część -przegubu kulowego.
Bo nie wiem czy tam mozna podłożyć jakąś gumową podkładke lub coś w tym stylu. Bo jadąc autem czuć stuki - a jedyna rzecz która ma luz to jest właśnie ten mechanizm | Przedniego nie wymieniałem , nawet nie zagladałem do niego, ale na pewno nie powinno być luzów, patrz foto mojego tylnego, skręcone na fix, to przeguby muszą się obracać i nic więcej, daj zdjęcia
RAFGST - 09-03-2018, 13:17
Przykręcone sa dobrze, ale tam z tyłu za górnym przegubem jest "plastik" i to on ma luz. jak znajdę czas to odkrece koło i jeszcze raz sie przyjże
zibiiwo - 17-03-2018, 16:51
Też mnie to spotkało.. WiValdiBB napisał/a: | A ja mam takie, gdyby ktoś potrzebował,
smarowane wewnątrz gumowego uszczelnienia przeguby, nakrętki, podkładki, pręt nierdzewne |
Wysłałem e-mail
Tomek M - 17-09-2018, 18:29
A może ktoś sprawdzić długość przedniego łącznika?
Mój się ułamał, mam już częsci ale nie wiem jaką powinien mieć długość.
Z góry dziękuję.
kajos - 18-09-2018, 13:52
Tomek M napisał/a: | A może ktoś sprawdzić długość przedniego łącznika?
Mój się ułamał, mam już częsci ale nie wiem jaką powinien mieć długość.
Z góry dziękuję. |
jestes leniem jak nikt inny
Tomek M - 19-09-2018, 15:22
Prościej byłoby podać długość no ale trudno.
Szukałem jeżeli o to Ci chodzi ale niestety nie znalazłem.
Jest owszem podana długość ale tylnego łącznika.
No nic. Może ktoś bardziej pomocny odpisze.
kajos - 19-09-2018, 19:27
jest taka sama
zreszta to nie ma roznicy czy przod-tyl
komputer sam to zobie ureguluje
ty tylko bedziesz musial sprawdzic ustawienie swiatel i w razie czego ustawic
Tomek M - 19-09-2018, 21:36
Raczej nie wydaje mi się, żeby były równe.
Tył tak jak wcześniej ktoś pisał 115mm.
Przód myślę, że był w granicach 95mm.
Fajnie jakby ktoś sprawdził.
kajos - 20-09-2018, 13:25
musisz to tak uregulowac zeby potencjometr byl mniej wiecej na srodku gdy stoi swobodnie na kolach
ETACS skoryguje to jako 0
wtedy tylko uregulowac reflektory i mozna jezdzic
Gotycki_Zdun - 20-09-2018, 18:19
Przód - 82 mm, tył - 133 mm.
ksipi - 21-11-2018, 20:47
Długości łączników Outlander II mierzone "oś-oś" linijką (brak pod ręką suwmiarki):
Przód :65mm
Tył:115mm (było wcześniej)
Mam inne pytanie - czy oba czujniki - przetworniki (przód/tył) - są takie same??
- czy jeżeli mamy wersję Outlandera II to przez wszystkie roczniki wersji II
czujniki są takie same??
- czy czujniki w Outlanderze II są takie same jak w Citroenie i Peugocie
produkowane w tym samym okresie.
pzdr
KP
Maniek600 - 01-12-2018, 16:59
witam, takze i mnie dopadl problem z tym peknietym lacznikiem przy tylnym czujniku...ale mam inne pytanie, a mianowicie jak zlapiecie za to metalowe ramie co jest przykrecone bezposrednio do czujnika to porusza sie ono swobodnie, leciutko czy z dosyc duzym oporem, bo nie wiem czy mam zatarty ten tylny czujnik i dlatego peklo to ramie, czy moze ma ono celowo tak ciezko chodzic, zeby lampy nie lataly na wybojach przy kazdym jego ruchu???
kajos - 01-12-2018, 18:30
u mnie swobodnie to dziala
jak da rade so rozruszaj to i sprawdz czy dziala bo to do tanszych rzeczy nie nalezy
|
|
|