Nasze nieMiśki ;-) - Jak śliwka w kompot
koszmarek - 28-04-2013, 22:19
Piwor, ok przypomnę (jak nie zapomnę albo mnie nie weźmie wkurz jakiś )
mkm, tak to jest jak chłop babie dyktuje ! Zara poprawiam
koszmarek - 28-04-2013, 22:19
chociaż dobrze że nie golf
nabassu - 28-04-2013, 23:15
Piwor tak wozi pasażerów po Warszawie, że zawsze musi mieć zapas szpraja do prania foteli.
Krzyzak - 29-04-2013, 11:27
mkm napisał/a: | Gulf, ciotka, Gulf | mam taki w motocyklach - ale 10W40 (na dotarcie)
Piwor - 29-04-2013, 19:47
nabassu, ze skóry łatwiej zmywać. ;P
koszmarek - 07-05-2013, 09:07
Więc stuknęło mi w zeszłym tygodniu pierwsze 200km Wczoraj przykleiłam świnkę na maskę (bo się na lusterko nie zmieściła) i od jutra na co dzień będę (mam plan) się nią poruszać. Troszkę mnie strach bierze, no ale trudno
Pozostają nadal do pomalowania felgi i wypranie foteli. Może coś się zadzieje w weekend jak tylko pogoda będzie
i9i - 22-05-2013, 00:59
UP
Jak wychodzi codzienne przemieszczanie?
koszmarek - 22-05-2013, 09:21
i9i, dzięki
Śliwka dwa tyg temu zgubiła obroty. Pierwsza podróż do pracy Generalnie ja mu w pedał gazu a on nic. Musiałam go zgasić, poczekać chwilkę (telefon do Maretzkiego) odpaliłam i dojechałam spokojnie. Potem wracałam do domu, w połowie drogi zaistniało to samo. Tylko już odpalanie nie pomagało, jechał kilka metrów i znów to samo. Tak się zachowywał jak żaba, szarpał.
W tym dniu kiedy to się działo było całkiem ciepło. Od tego dnia do dzisiaj jest jak ręką odjął, były dni chłodniejsze. Nie wiadomo o co chodzi, bo wszystko w porządku Podejrzewaliśmy czujnik przepustnicy, ale nie mamy jak sprawdzić.
W międzyczasie (W poniedziałek konkretniej) została zarejestrowana na właściwe tablice. Prawie same siódemki
Tak więc, do 7 czerwca wykorzystuję kartę miejską no i dalej zobaczymy jak się będzie toczyło.
fj_mike - 22-05-2013, 21:52
koszmarek napisał/a: | i9i, dzięki |
W tym dziale nie trzeba "upować"
koszmarek napisał/a: | Prawie same siódemki |
No pochwal się
koszmarek - 23-05-2013, 06:30
[quote="fj_mike"] koszmarek napisał/a: | i9i, dzięki |
W tym dziale nie trzeba "upować"
fj_mike napisał/a: | koszmarek napisał/a: | Prawie same siódemki |
No pochwal się |
71727
koszmarek - 21-06-2013, 10:06
Kłopotów ze Śliwką ciąg dalszy...
Pojechałam w pierwszą swoją "trasę", zrobiłam nią 200km i wszystko w porządku. Nawet całkiem wygodnie i przyjemnie gdyby, ale gdyby jeszcze ważyło ze 200kg więcej Niestety każdy pęd auta z lewego pasa rzuca śliwką strasznie...
Ale zachciało mi się jechać do pracy nią i pojawił się kłopot. Znów zgubiła obroty (na podjeździe wiaduktu, więc dla mnie- horror) w sumie 4 razy na odcinku może 2km. Na szczęście SMM mnie poratował, Maciek zdiagnozował na biegu pod moją firmą, odłączył czujnik położenia przepustnicy i ma być już ok. Ale szukam po używkach, ponieważ jak dzwoniłam do ASO to cena przepustnicy z czujnikiem przewyższa wartość mojego auta...
koszmarek - 06-08-2013, 09:33
No i Śliwka zaliczyła swój pierwszy zlot Mitsumaniaków Oczywiście została niezaakceptowana przez niektórych Mitsumaniaków, ale i byli zainteresowani
Jechaliśmy trasę do Krakowa przez "7" a z Krakowa przez Oświęcim i Częstochowę i spaliła 6L/100 km
Ale najdziwniejsze, że Maciek odpiął nie czujnik od przepustnicy tylko silniczek krokowy, pomogło, ale nie tu leży kłopot. Marek podpiął przed wyjazdem z powrotem i... całą trasę bez zająknięcia jechała Śliwka... nawet kiedy ja jechałam, to ani grama problemu...
Marek podejrzewa czujnik Halla... tylko jak kupimy używkę to będzie to samo? Nie kupimy nowego aparatu zapłonowego bo kosztuje 4tys... Na tapecie zmiana silnika na ciut lepszy... Ehh
robertdg - 06-08-2013, 21:34
koszmarek napisał/a: | Nawet całkiem wygodnie i przyjemnie gdyby, ale gdyby jeszcze ważyło ze 200kg więcej Niestety każdy pęd auta z lewego pasa rzuca śliwką strasznie... | Może to wina opon albo geometrii (z tyłu regulowana zbieznośc), mam okazje ujeżdząć taką strzałe no i jak były na nim opony Dębicy to efekt latania po całej drodze już się pokazywał przy prędkościach 60+, obecnie sa uniroyale i auto nawet przy autostradowej predkosci jedzie pewnie, felgi standard bodajże 13"
koszmarek - 06-08-2013, 22:12
robertdg, myślę że jakby ważył 1100 kg a nie 900 to byłoby lepiej chociaż w planach 14" oponki są ale to może na następny sezon
Torp12 - 18-09-2013, 10:26
Jakiś update by sie przydał
|
|
|