To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - GT

Matejko - 15-07-2013, 23:27

idas napisał/a:
Matejko napisał/a:
średnie spalanie z trasy 7l/100km (autostrada 270km/2h)

Moja toyota spala tyle samo :P benzyny ! 8) Gratuluję nabytku :wink:

Akurat celica tez swoje dojezdzilem i wiem jak trzeba nią jezdzc zeby tyle palila, jakbym tak jechal alfa to chyba by zaczela mi kase oddawac :butthead: :butthead: :finga:

idas - 16-07-2013, 07:58

Miałem na myśli te same prędkości ;) 140km/h autostradą daje spalanie w okolicach 7 litrów/100km, sprawdzone ;P (6 biegowa skrzynia robi swoje, przy 140 mam 3,5tys obrotów). W normalnej trasie pozaautostradowej bardzo łatwo osiągnąć 6,5l/100km wcale nie jeżdżąc emerycko (też sprawdzone :P ).
Krzyzak - 16-07-2013, 08:21

idas napisał/a:
6 biegowa skrzynia robi swoje, przy 140 mam 3,5tys obrotów
dużo - EA z ASB ma 3000 rpm przy 140 km/h
edit: na 4 biegu :P

Marcino - 16-07-2013, 22:55

Krzyzak napisał/a:
idas napisał/a:
6 biegowa skrzynia robi swoje, przy 140 mam 3,5tys obrotów
dużo - EA z ASB ma 3000 rpm przy 140 km/h
edit: na 4 biegu :P

Ale konwerter mieli olej i masz straty...

Matejko - 28-07-2013, 22:41

alfa nabiera km, krotki urlop trasa Kalisz-Oświęcim-Kraków-Wieliczka-Kościelisko-Kalisz wyszlo 1000km calosc na jednym zbiorniku, średnie spalanie 6.5l/100km, caly czas klima, jazda normalna, czyli dało sie wyprzedzić to wyprzedzałem, dało sie jechac szybciej po autostradzie to jechałem, identyczna jazda galantem to jakies 12l/100km/lpg :p
ogolnie jestem zadowolony, ale obnizajace sprezyny mnie wkurzaja, -60mm i 225/40R18 do komfortowych rzeczy nie należą, dlatego chociaz zawieszenie poprawie, zeby kół nie zmieniać

danino88 - 28-07-2013, 23:02

Cytat:
225/40R18 do komfortowych rzeczy nie należą, dlatego chociaz zawieszenie poprawie, zeby kół nie zmieniać

no właśnie jak się jeździ na takich kołach, bo planuję wymianę :)

Matejko - 28-07-2013, 23:30

na pewno lepiej niz na 215/45r17 w galancie, ale tez nie tak dobrze jak na 225/45r17 w leonie w ktorym nie bylo roznicy w prowadzeniu miedzy 17 a zimowa 15

ale na zlot w krakowie to proponuje jak najwyzszy profil, albo nie jechac autem, jak jeszcze raz uslysze, ze we wroclawiu sa slabe drogi, to po prostu padne trafiony jakims piorunem, to co jest w Krakowie - to szczerze, ale w żadnym tak dużym miescie w Polsce oczywiscie, nie jezdzilem po drogach w tak fatalnym stanie...

Krzyzak - 29-07-2013, 08:31

bo kiedyś były, ale przez ostatnie 10 lat Wrocek zrobił ogromne postępy
o Krakowie się nie wypowiem, bo dawno nie byłem - ale księża raczej dróg nie naprawiają a wiadomo, że 20 ha w centrum należy do czarnych

Anonymous - 29-07-2013, 13:12

tyle kilometrów zrobił i nic sie nie zepsuooo ? ;) ;P

lepiej napisz jakie wrażenia w porównaniu z galantem :P

Matejko - 29-07-2013, 14:49

Derpin napisał/a:
tyle kilometrów zrobił i nic sie nie zepsuooo ? ;) ;P

to alfa sie psuje ??
nikt mi nie powiedzial :(

Cytat:
lepiej napisz jakie wrażenia w porównaniu z galantem :P

nie wiem, wsiadam odpalam, cos klekocze, ale jedzie podobnie, nie slychac jedynie jednego dzwieku, ktory byl slyszalny w galancie... nic jej nie gryzie :p

Anonymous - 29-07-2013, 15:11

Matejko napisał/a:
to alfa sie psuje ??

może Twoja nie wie że jest Alfą to dlatego tak bezawaryjnie robisz takie dystanse ;)

Matejko napisał/a:
, nie slychac jedynie jednego dzwieku, ktory byl slyszalny w galancie... nic jej nie gryzie :p

a propo dźwięków, jak tam bezramkowe drzwi? głośniej czy ciszej niż w galu ?

Matejko - 29-07-2013, 16:52

Derpin napisał/a:
a propo dźwięków, jak tam bezramkowe drzwi? głośniej czy ciszej niż w galu ?

duzo duzo ciszej, przy otwarciu drzwi szyba sie opuszcza 3cm i po zamknieciu zamyka, dociskajac wszedzie dobrze uszczelke,
a juz nie raz sie zlapalem na szumie w kabinie poziom ten sam co w galancie przy okolo 100km/h a w alfie wskazowka od predkosci pionowo

Krzyzak - 29-07-2013, 21:33

Matejko napisał/a:
przy otwarciu drzwi szyba sie opuszcza 3cm
patent BMW - wszystkie coupe tak mają
Marcin-Krak - 30-07-2013, 07:22

Matejko napisał/a:
to co jest w Krakowie - to szczerze, ale w żadnym tak dużym miescie w Polsce oczywiscie, nie jezdzilem po drogach w tak fatalnym stanie...

Bo to Panie jest element historii :P Nie znasz się ;)
Małopolska ma najgorsze drogi (pod względem nawierzchni) w kraju.
Ale jak stolyca daje zdecydowanie mniej $ niż w inne rejony, to co się dziwić :roll:

Krzyzak napisał/a:
o Krakowie się nie wypowiem, bo dawno nie byłem

Masz dobry powód żeby w najbliższy weekend się pojawić :D

Matejko, przyznaj się, że zrobiłeś po prostu jakiegoś swapa wszystkiego z Gala do budy Alfy i dlatego się nic nie psuje :P

cns80 - 30-07-2013, 07:44

Matejko napisał/a:
przy otwarciu drzwi szyba sie opuszcza 3cm i po zamknieciu zamyka, dociskajac wszedzie dobrze uszczelke,
Do czasu :twisted:

Krzyzak napisał/a:
patent BMW - wszystkie coupe tak mają
A nie czasem z Opla Tigry zaprojektowane przez Lotusa :?: