Lubelskie - Zlot 2014
Seichan - 05-08-2013, 22:47
Zlot 2014.
Organizatorzy miejscowi:
1. _Slawek_
2. Seichan
3. inq
4. Jaro1974
5. tomasek
6. grzesiopol
7. W@sio
8.
Organizatorzy zdalni:
1. mjsystem(podpowiem, gdzie my daliśmy ciała, unikniecie tego) oraz sprzątanie puszek po browarze
2. tomek84 już deklarował chęć pomocy, wszystko co mogę i potrafię zdalnie to ogarnę, no i na miejscu służę uprzejmie
3. koszmarek
koszmarek napisał/a: | Jakby co- wszystkie moje cztery kończyny macie do pomocy ! |
4. vendetta
inq - 05-08-2013, 22:58
Jeśli chodzi o miejsca to naprawdę nie jest żaden problem w Firleju. Wokół jest kilka innych ośrodków z podobną infrastrukturą i spokojnie 600-700 osób wejdzie w komfortowych warunkach bez bawienia się w namioty.
Seichan - 05-08-2013, 23:05
Dawid, chodzi o to, żeby to był mimo wszystko jeden ośrodek. Nie możemy sobie pozwolić na ośrodki oddalone od siebie na zbyt duże odległości.
_Slawek_ - 05-08-2013, 23:06
Domki drewniane są wszystkie takie same, co do pozostałych, to są już w różnych standardach. Poniżej przykład domku murowanego:
Z wewnątrz na razie tylko spy photo. Na pewno część nie ma aneksów kuchennych i lodówek ale w końcu MM to jedna wielka rodzina i nie powinno być problemów z chłodzeniem produktów różnego zastosowania
Pawilon - na razie owiany tajemnicą:
Restauracja (śniadania/obady/kolacje):
Bar "Okrąglak" (pizza/hamburgery/hot dogi):
Duży grill:
Dziwne domki - jeszcze nic o nich nie wiemy:
A na koniec będzie najlepsze - duży basen, Marcin-Krak powinien być usatysfakcjonowany
Seichan - 05-08-2013, 23:10
W pierwszym poście zamieszczam wszystkie zdjęcia i informacje dotyczące ośrodka
mkm - 05-08-2013, 23:17
Ej!
Trzeba było wprost, że chcecie Kraków zobaczyć, a nie ściemniać, że ośrodka nie macie.
Patrząc na zdjęcia wygląda bardzo dobrze.
Jak odczucia co do zarządzających ośrodkiem - chętni?
_Slawek_ - 05-08-2013, 23:21
I obiecana woda, bezpośrednio w sąsiedztwie prowizorycznego parkingu, oddzielona ścieżką rowerową.
Seichan - 05-08-2013, 23:24
I to już wszystkie zdjęcia
Maćku, nie wiemy jak właściciel, ale Pani Kierownik ośrodka jest bardzo chętna do pomocy i wszelkich negocjacji. Po spotkaniu z nią uwierzyliśmy w możliwość realizacji tego planu. Sama wskazywała, co ośrodek może nam zaproponować i jakie atrakcje zapewnić.
Na wstępie rozmowy z Panią Kierownik zaznaczyliśmy, że interesuje nas cały ośrodek, dlatego mamy nadzieję, że uczestnicy dopiszą
emada - 05-08-2013, 23:33
Wysłany: Dzisiaj 22:47
Zlot 2014.
Organizatorzy miejscowi:
1. _Slawek_
2. Seichan
3. inq
4. Jaro1974
5. tomasek
6. grzesiopol
7. W@sio
8.
Organizatorzy zdalni:
1. mjsystem(podpowiem, gdzie my daliśmy ciała, unikniecie tego) oraz sprzątanie puszek po browarze
2. tomek84 już deklarował chęć pomocy, wszystko co mogę i potrafię zdalnie to ogarnę, no i na miejscu służę uprzejmie
3. koszmarek
4. vendetta
5. emada - jak będzie trzeba to też pomogę
p.s. fajna miejscówka rezerwujcie dla nas drewniany domek na tydzień
Seichan - 05-08-2013, 23:34
Coraz więcej nas. Super
Dziękujemy
_Slawek_ - 05-08-2013, 23:35
Dystans do Firleja:
Białystok ~211 km
Gdańsk ~491 km
Szczecin ~751 km
Poznań ~460 km
Wrocław ~449 km
Katowice ~353 km
Kraków ~312 km
Tarnów ~255 km
Rzeszów ~208 km
Warszawa ~152 km
Łódź ~281 km
Kielce ~198 km
Lublin ~41 km
inq - 05-08-2013, 23:39
Seichan napisał/a: | Dawid, chodzi o to, żeby to był mimo wszystko jeden ośrodek. Nie możemy sobie pozwolić na ośrodki oddalone od siebie na zbyt duże odległości. |
Ale tam nie ma prawie wcale odległości. 100-200 m od bram wjazdowych to chyba nie kłopot. Ostatnio jak byłem to mieszkaliśmy na Polesiu, a na jedzenie właśnie chodziliśmy do Wodniczka.
_Slawek_ napisał/a: | Pawilon - na razie owiany tajemnicą: |
Z tego co pamiętam to łazienka w każdym pokoju była. Pokoje dość ciasne, ale własne. Ogólnie to właśnie ciasnota mi utkwiła w pamięci.
_Slawek_ napisał/a: | Bar "Okrąglak" (pizza/hamburgery/hot dogi): |
Przy dużej ilości osób nie wyrabiali się.
Byłem w tym ośrodku kilka razy i w sumie jest ok. Standard się polepsza co roku. Jedynym minusem było to, że nie ogarniali dużych imprez. Sporo kłopotów mieli z terminowym wydawaniem jadła i picia. Ogólnie trochę chaosu zawsze było.
Tomek - 05-08-2013, 23:40
Seichan napisał/a: |
Na wstępie rozmowy z Panią Kierownik zaznaczyliśmy, że interesuje nas cały ośrodek, dlatego mamy nadzieję, że uczestnicy dopiszą |
Renatko, tego wam życzę
ale ile miejsc ma ten ośrodek?
co do frekwencji to nie mam osób, które nocowały w olimpie było:
~140
+ 12 niemców
+ 2 węgrów
+ 2 DJów
+ 10 Japanów
+ te osoby, które przyjechały "na własna rękę" i na miejscu same sobie płaciły za nocleg, czy to w piątek, czy to w sobotę, czyli ~10 osób
czyli ~175 osób
jestem pewien, że tą liczbę przebijecie (nawet bardzo) z łatwością
ale do wyniku wawrzki 2012 (~400) może być trudno się zbliżyć
Seichan - 05-08-2013, 23:41
Myślę, że jeśli będą mieli określoną z góry liczbę osób, które będą zapisane na śniadania/obiady/kolacje, to nie powinno być problemów z ogranięciem tematu przez ośrodek. A przynajmniej do tego będziemy z całych sił dążyć
Marcin-Krak - 05-08-2013, 23:43
_Slawek_ napisał/a: | A na koniec będzie najlepsze - duży basen, Marcin-Krak powinien być usatysfakcjonowany |
Moją zgodę i błogosławieństwo macie
Trochę przypomina mi ośrodek w Strykowie - ale domki są bardziej si
|
|
|