Nasze Miśki - Patrykowa Sigma
jkrzysztof80 - 20-11-2013, 19:25
szpala85 napisał/a: | jak widać osłona od przegubu wewnetrznego od strony skrzyni pękła .. do wymiany .. rozrząd do wymiany .... rudej dużo ni widzę wręcz jest elegancko ..w porównaniu z galem to niebo ,a ziemia
tarcze hamulcowe do wywalenia , zaciski stan dobry ale rozbiorę je i poczyszczę oraz przemaluję
paski klinowe tak samo do wymiany choć jak to powiedział Łukasz są jeszcze w dobrym stanie hehe ... może dlatego że ori mitsuboshi
ale jedno jest pewne ... jak sprowadzili to auto poprzedni właściciele to nic w nim nie wymienili ... nic ... filtr oleju cały zardzewiały ...
btw. klocki hamulcowe też nie widziały wymiany (chyba że dziadek niemiec wymienił 20 lat temu )
i na koniec ciekawostka ... znalazłem mysz w rozrządzie ... jedna połówka leżała na napinaczu reszta wyżej koło paska rozrządu ... wyschnięta na pieprz .. mysz pewnie też z 20 lat miała ... oraz udało mi się nie urwać żadnej ze śrub ..(poszły tylko dwie od osłony w nadkolu ) reszta wykręciła się pięknie nawet stary sworzeń nie robił oporów .. a był juz zajechany góra dół luz i na boki tak samo |
Przynajmniej masz co robić w długie zimowe wieczory , właśnie po to także kupiłem 3000GT żeby nie siedzieć przed telewizorem w zimie
szpala85 - 20-11-2013, 23:15
mazda10000, na razie odpuszczam takie zabiegi ... dam normalne tarcze i zobaczę .. ja ogólnie nie będę tą sigmą szalał .. to będzie weekendowe auto .. od latania mam galanta hehe na razie
szpala85 - 20-11-2013, 23:34
jkrzysztof80, a jak ... brat kupił kozę do grzania to będzie się lepiej robiło
jkrzysztof80 - 21-11-2013, 16:45
szpala85 napisał/a: | jkrzysztof80, a jak ... brat kupił kozę do grzania to będzie się lepiej robiło |
Ja już mam junkersa założonego w garażu W sobotę zajęło mi 5 godzin wyciągnięcie przedniego kolektora
wojtas - 21-11-2013, 20:09
szpala85 napisał/a: | normalne tarcze i zobaczę |
Szkoda kasy, kup coś z DBA.
http://www.brakeparts.pl/..._product=100625
szpala85 - 21-11-2013, 20:50
już kupiłem ..Mikody .... w galancie się sprawdziły
ja naprawdę nie będę tym autem robił nie wiadomo czego ...
a te stare tracze juz biły i były całe zardzewiałe ...
klocki też zamówiłem
upgrade :
- zamontowałem mocowanie radia i schowka (dzięki Łukasz ) ... schowek działa pięknie znaczy ładnie do góry się podnosi po naciśnięciu heheh teraz jeszcze jakieś radyjko babuni i już nie będzie dziury
wojtas - 21-11-2013, 21:03
W moim przypadku mikody nie zdały egzaminu.
angelos - 21-11-2013, 22:17
Ja mogę powiedzieć ze ATE też nie są lepsze. Jak się nagrzeją to nie ma czym hamować.
t0m3k - 21-11-2013, 22:25
Nie wiem czy Wam mówiłem czy nie ale na studiach na pracy przejściowej sobie liczyłem jakie powinny byćhamulce do Sigmy i jak wypadają te tarcze które mamy... przy tej srednicy i grubosci tarczy nie mają one prawa bytu ze względu na fakt zbyt mocnego nagrzewania się. albo trzeba zmienic na większe albo zalozyc takie z lepszego zeliwa czyli o prawie takich właściwościach jak ceramika
lukasz12 - 21-11-2013, 22:31
t0m3k napisał/a: | Nie wiem czy Wam mówiłem czy nie ale na studiach na pracy przejściowej sobie liczyłem jakie powinny byćhamulce do Sigmy i jak wypadają te tarcze które mamy... przy tej srednicy i grubosci tarczy nie mają one prawa bytu ze względu na fakt zbyt mocnego nagrzewania się. albo trzeba zmienic na większe albo zalozyc takie z lepszego zeliwa czyli o prawie takich właściwościach jak ceramika |
I prawdopodobnie oryginały były z ciut lepszego żeliwa a i tak były na styk. "Ekipa" pracuje nad sciągnięciem DBA (w wersji 276 mm, na seryjne zaciski) ze Stanów, może coś wypali to wtedy przetestujemy.
szpala85 - 22-11-2013, 19:05
dzisiaj dostałem paczuszkę
- Mikody :
szpala85 - 24-11-2013, 17:37
no i stało się ...
rozrząd przeskoczył o 6 zębów na dole .... przy próbie odpalenia na starym pasku .. ale sigma nie odpaliła tylko stukło w silniku ...
po zamontowaniu nowego paska ... cisza .. nie odpala kręci pięknie .. ale nie ma kompresji ... czuć opary benzyny
szukam jakiegoś kolegi któremu w sigmie padł rozrząd ... niech podpowie na jakie koszta mam się szykować ... bo rozumiem że sama wymiana zaworów nic nie da ?
głowice do remontu ?
Piwor - 24-11-2013, 18:12
Po co to ruszałeś na starym pasku?
szpala85 - 24-11-2013, 22:37
sam zadaje sobie to pytanie ...
dzisiaj na szybko zamówiłem rury do kozy ... jak tylko zmontuje ogrzewanie w garażu to ściągam głowice i patrzę jakiego bajzlu narobiłem
Piwor - 24-11-2013, 22:40
czapki do remontu i dobrze by było panewki wymienić.
|
|
|