To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Patrykowa Sigma

jkrzysztof80 - 20-11-2013, 19:25

szpala85 napisał/a:
jak widać osłona od przegubu wewnetrznego od strony skrzyni pękła .. do wymiany .. rozrząd do wymiany .... rudej dużo ni widzę wręcz jest elegancko ..w porównaniu z galem to niebo ,a ziemia :wink:

tarcze hamulcowe do wywalenia , zaciski stan dobry ale rozbiorę je i poczyszczę oraz przemaluję

paski klinowe tak samo do wymiany choć jak to powiedział Łukasz są jeszcze w dobrym stanie hehe :mrgreen: ... może dlatego że ori mitsuboshi

ale jedno jest pewne ... jak sprowadzili to auto poprzedni właściciele to nic w nim nie wymienili ... nic ... filtr oleju cały zardzewiały :roll: ...
btw. klocki hamulcowe też nie widziały wymiany (chyba że dziadek niemiec wymienił 20 lat temu )

i na koniec ciekawostka ... znalazłem mysz w rozrządzie :wink: ... jedna połówka leżała na napinaczu reszta wyżej koło paska rozrządu :wink: ... wyschnięta na pieprz .. mysz pewnie też z 20 lat miała :wink: ... oraz udało mi się nie urwać żadnej ze śrub ..(poszły tylko dwie od osłony w nadkolu ) reszta wykręciła się pięknie nawet stary sworzeń nie robił oporów .. a był juz zajechany góra dół luz i na boki tak samo

Przynajmniej masz co robić w długie zimowe wieczory :mrgreen: , właśnie po to także kupiłem 3000GT żeby nie siedzieć przed telewizorem w zimie :D

szpala85 - 20-11-2013, 23:15

mazda10000, na razie odpuszczam takie zabiegi :wink: ... dam normalne tarcze i zobaczę .. ja ogólnie nie będę tą sigmą szalał .. to będzie weekendowe auto .. od latania mam galanta hehe :wink: na razie :wink:
szpala85 - 20-11-2013, 23:34

jkrzysztof80, a jak :mrgreen: ... brat kupił kozę do grzania to będzie się lepiej robiło :mrgreen:
jkrzysztof80 - 21-11-2013, 16:45

szpala85 napisał/a:
jkrzysztof80, a jak :mrgreen: ... brat kupił kozę do grzania to będzie się lepiej robiło :mrgreen:

Ja już mam junkersa założonego w garażu :mrgreen: W sobotę zajęło mi 5 godzin wyciągnięcie przedniego kolektora :oops:

wojtas - 21-11-2013, 20:09

szpala85 napisał/a:
normalne tarcze i zobaczę

Szkoda kasy, kup coś z DBA.
http://www.brakeparts.pl/..._product=100625

szpala85 - 21-11-2013, 20:50

już kupiłem ..Mikody :wink: .... w galancie się sprawdziły

ja naprawdę nie będę tym autem robił nie wiadomo czego :wink: ...
a te stare tracze juz biły i były całe zardzewiałe :wink: ...

klocki też zamówiłem

upgrade :
- zamontowałem mocowanie radia i schowka (dzięki Łukasz ) ... schowek działa pięknie znaczy ładnie do góry się podnosi po naciśnięciu heheh :mrgreen: teraz jeszcze jakieś radyjko babuni i już nie będzie dziury :wink:

wojtas - 21-11-2013, 21:03

W moim przypadku mikody nie zdały egzaminu.
angelos - 21-11-2013, 22:17

Ja mogę powiedzieć ze ATE też nie są lepsze. Jak się nagrzeją to nie ma czym hamować.
t0m3k - 21-11-2013, 22:25

Nie wiem czy Wam mówiłem czy nie ale na studiach na pracy przejściowej sobie liczyłem jakie powinny byćhamulce do Sigmy i jak wypadają te tarcze które mamy... przy tej srednicy i grubosci tarczy nie mają one prawa bytu ze względu na fakt zbyt mocnego nagrzewania się. albo trzeba zmienic na większe albo zalozyc takie z lepszego zeliwa czyli o prawie takich właściwościach jak ceramika :)
lukasz12 - 21-11-2013, 22:31

t0m3k napisał/a:
Nie wiem czy Wam mówiłem czy nie ale na studiach na pracy przejściowej sobie liczyłem jakie powinny byćhamulce do Sigmy i jak wypadają te tarcze które mamy... przy tej srednicy i grubosci tarczy nie mają one prawa bytu ze względu na fakt zbyt mocnego nagrzewania się. albo trzeba zmienic na większe albo zalozyc takie z lepszego zeliwa czyli o prawie takich właściwościach jak ceramika :)

I prawdopodobnie oryginały były z ciut lepszego żeliwa a i tak były na styk. "Ekipa" pracuje nad sciągnięciem DBA (w wersji 276 mm, na seryjne zaciski) ze Stanów, może coś wypali to wtedy przetestujemy.

szpala85 - 22-11-2013, 19:05

dzisiaj dostałem paczuszkę :mrgreen:
- Mikody :

szpala85 - 24-11-2013, 17:37

no i stało się ...
rozrząd przeskoczył o 6 zębów na dole .... przy próbie odpalenia na starym pasku .. ale sigma nie odpaliła tylko stukło w silniku ...

po zamontowaniu nowego paska ... cisza .. nie odpala kręci pięknie .. ale nie ma kompresji ... czuć opary benzyny

szukam jakiegoś kolegi któremu w sigmie padł rozrząd ... niech podpowie na jakie koszta mam się szykować ... bo rozumiem że sama wymiana zaworów nic nie da ?
głowice do remontu ?

Piwor - 24-11-2013, 18:12

Po co to ruszałeś na starym pasku?
szpala85 - 24-11-2013, 22:37

sam zadaje sobie to pytanie ... :|
dzisiaj na szybko zamówiłem rury do kozy ... jak tylko zmontuje ogrzewanie w garażu to ściągam głowice i patrzę jakiego bajzlu narobiłem

Piwor - 24-11-2013, 22:40

czapki do remontu i dobrze by było panewki wymienić.