To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wideo rejestrator w dobrej cenie

Batmanikus - 28-03-2014, 09:13

Hishi napisał/a:
Batmanikus napisał/a:
Ja (jeśli będę kupował) chyba się skuszę na Seezeus Shadow GT550W

http://www.aliexpress.com...1160855136.html

Dowiadywałeś się w urzędzie celnym ile dołożą cła, VAT i może akcyzy do zapłaty ? Pytam, bo słyszałem, że niektórzy dostawali do domu takie "niespodzianki" po imporcie z krajów z poza UE...

Zamawiałem już wiele rzeczy i nigdy nic mi nie doliczyli. Owszem kiedyś nastąpi ten pierwszy raz ale nawet jeśli miałoby to być teraz to doliczą mi do tego jakieś 70 zł. Za 400 pln rzadko który rejestrator ma taką jakość. A zamówiłem coś takiego

GT 450W
https://www.google.pl/sea...iw=1366&bih=645

pablo diablo - 28-03-2014, 09:26

Powiem wam kilka uwag jak zakupujecie nowy po raz pierwszy wideo- rejestrator.

Moje spostrzeżenia : to by miał on różne przydatne funkcje, o których można wiele mówić to na pewno. Ale z perspektywy czasu dla mnie ważne jest bez obsługowa funkcja tego urządzenia i wielkość, uwierzcie mi że ekran w tym urządzeniu powinien być jak najmniejszy by całe urządzenie było małe by nam mało zabierało widoku szyby, ja mam w swojej MIO 358 ekran całkowicie wyłączony, i go nie używam, gdy potrzebuje konkretny nagrany odcinek i tak to sprawdzam na kompie, Dla mnie ważne by kamera była jak najmniejsza wręcz niezauważalna, Jak widzę takie luterska kamerki i paletki nagrywające to nie rozumiem idei, kamerka ma się nie rzucać w oczy by czasami jak zaparkujecie na nieznanej ziemi z powodu takiej kamerki ktoś wam nie wybił szybki by sie po nią wkraść. To moje spostrzeżenia i powtórzę raz jeszcze ekran jak najmniejszy lub wcale. bo po czasie i tak go wyłączycie. kierowca ma się skupić na drodze a nie na podglądzie nagrywania, Ja to tak ustawiłem że zapominam że takie urządzenie jest w samochodzie.

Batmanikus - 28-03-2014, 09:30

Dokładnie. Dlatego wybrałem GT450W. Jest tak mały, że chowa się za lusterkiem wstecznym. Ułatwia to montaż na dwa sposoby - albo przyssawka albo uchwyt przyklejany na szybę.
karolgt - 30-03-2014, 23:48

ja niedawno kupiłem rejestrator MODECOM REC MC-CC10 FHD
ogólnie jestem zadowolony, jakoś w dzień jest naprawdę super
w nocy bez problemu odczytuję rejestrację innych samochodów.

nie ma GPS czy innych tego typu bajerów.
Po chwilowym testowaniu różnych wynalazków omega/tracer (takie za 100-150zł)
stwierdzam że jednym z ważniejszych parametrów takiego rejestratora jest jego stabilność, czyli żeby zawsze nagrywał, bo co z tego że będzie miał FullHD jak się będzie wieszał i wymagał co 15 minut resetu do ustawień fabrycznych jak wspomniane już Omega.

z plusów: jest bardzo mały i dobrze wykonany. wisi za lusterkiem wstecznym tak że ja go nawet nie widzę od strony kierowcy.

Batmanikus - 28-04-2014, 00:27

No i mnie ściągnęli na podatki. Muszę wysłać kwity ile mnie kosztowała paczka, wtedy wydadzą mi rejestrator. Juchy wredne...
+ 60 zł
A jak powiedziałem, że w takim razie bierę to na firmę to pan się roześmiał i powiedział, że życzy mi powodzenia w samodzielnym wypełnianiu druku SAD. Sprawdziłem. Nasza biurokracja pobiła największe szczyty...

zubol - 11-05-2014, 12:56

Ja nabyłem taką: http://pearl24.pl/pl/p/Re...DV-2290.FHD/272

Wkurza mnie tylko, że z powodu czujnika deszczu nie mogę jej przytwierdzić trochę wyżej i jest niestety bardzo widoczna :doubt:

Arczi89 - 11-05-2014, 14:02

Ja jeżdżę już od 2 tyg. z Prestigo RoadRunner 310I

Jakość ujdzie. Tablice nawet da się odczytać ;)

zubol - 11-05-2014, 17:02

Arczi89 napisał/a:
Ja jeżdżę już od 2 tyg. z Prestigo RoadRunner 310I

Jakość ujdzie. Tablice nawet da się odczytać ;)

@Arczi89 Mam prośbę, daj znać gdzie zamocowałeś i czy mocno rzuca się w oczy :p

Arczi89 - 11-05-2014, 17:37

Rzuca się niestety bo końcówkę ma srebrną ;)
Zamocowałem na samej górze szyby zaraz koło tej czarnej strefy za lusterkiem. Wkleję zdjęcie jak wyzdrowieje ;)

zubol - 11-05-2014, 18:24

Arczi89 napisał/a:
Rzuca się niestety bo końcówkę ma srebrną ;)
Zamocowałem na samej górze szyby zaraz koło tej czarnej strefy za lusterkiem. Wkleję zdjęcie jak wyzdrowieje ;)

Dzięki i szybkiego powrotu do zdrówka :D

Arczi89 - 19-05-2014, 08:52

Zdjęcia wideo rejestratora:

pablo diablo - 19-05-2014, 11:30

http://biertijd.com/mediaplayer/?itemid=47786
Batmanikus - 19-05-2014, 13:50

A to foty mojego rejestratora

I z gabarytów i z jakości nagrań jestem bardzo zadowolony

Arczi89 - 19-05-2014, 14:08

Ty nie masz tego czarnego paska za lusterkiem, więc Ci się trzyma rejestrator szyby ;)
zubol - 12-06-2014, 10:38

@Arczi89 Jak pociągnąłeś ten kabelek. Troche mnie wkurza mój wiszący od lusterka w dół. Poza tym mój jest chyba trochę za krótki

Trochę mnie nie było z uwagi na natłok zajęć ;)