Lancer Ogólne - Uszkodzony lancer.
ckmcjb - 21-01-2018, 13:11 Temat postu: [CY3A 1.8] Drzwi do lancera Witam, niedawno kobieta cofając na parkingu uderzyła w mojego lancera, rozwaliła przednie lewe drzwi gdzie mogę takie kupić najlepiej pod kolor s18 żeby nic nie malować, nie znalazłem nic na allegro, olx niestety i jaki kosz takich drzwi? zostaje tylko ASO?
grzesiopol - 21-01-2018, 19:29
Cierpliwości większość kolorów jest dostępna, może tylko nie być ogłoszenia. Spróbuj popatrzeć inny element w tym kolorze i zadzwoń do sprzedawcy czy ma drzwi.
muka997 - 21-01-2018, 20:11
zadzwoń tu: http://ryscars.pl
gość też sprzedaje części, ma dużo elementów karoserii i w różnych kolorach
ma aukcje na allegro ale nie wyszystko
Garbus - 13-02-2018, 11:26 Temat postu: Lampa przednia Lancer X - Czy pasuje z EVO X? Witam!
Miałem jakiś czas temu stłuczkę swoim Lancerem, w wyniku której uszkodzeniu uległa lampa przednia bi-xenon. Mam okazję kupić za fajną taką lampę za dobrą cenę, lecz jest ona wymontowana z Lancera X EVO. Ja mam zwykłą wersję. Kupujący niestety nie wie czy z EVO pasuje do zwykłego Lancera. Stąd moje pytanie: Czy lampa bi-xenon z Lancera X EVO pasuje do zwykłego Lancera X Sportback?
Pozdrawiam!
sharky - 13-02-2018, 11:41
Zwykły Lancer nie ma numeracji X tylko VIII https://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Lancer#Mitsubishi_Lancer_VIII
X jest zarezerwowana tylko dla EVO https://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Lancer_Evolution#EVO_X
Jednak wg mnie lampa powinna pasować, ale niech wypowie się ktoś jeszcze w tym temacie. Zwróć tylko uwagę czy wygląd lamp jest identyczny. W wersji halogenowej lampy różnią się okrągłym plastikiem wokół żarówki może on być chromowany lub srebrny matowy. Nie wiem jak jest w ksenonowych lampach.
gaulik - 10-05-2018, 09:46 Temat postu: Poduszki powietrzne po kolizji Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość Sprawa wygląda tak, miałem dzwona i wystrzeliły mi poduszki powietrzne: kierowcy, kolanowa i pasażera. kupiłem już komplet nowych. Chcę je założyć i tu moje pytanie czy muszę wymieniać także czujniki z przodu i sensor? Mój kolega wymieniał poduchy w Golfie GTI 2011 i dwa razy w tym samym Audi a3 2005 (dwa dzwony) i nie ruszał żadnych czujników, wymontował wystrzelone poduszki, zamontował nowe, pojechał wykasować błąd w komputerze i gotowe. Są to jednak samochody grupy VAG i mam wątpliwości czy w Mitsu działa to tak samo. Nie chciałbym żeby od razu po zamontowaniu nowych poduszek i podłączeniu aku wybuchły... Czy ktoś tutaj miał podobną sytuację i wymieniał poduszki?
PS. Szukałem podobnych tematów na forum zanim napisałem post jednak nie znalazłem żadnych informacji, w razie czego proszę podeślijcie temat, z góry dzięki
Bizi78 - 10-05-2018, 10:42
Nie wiem jak jest w miśkach ale np. w fordach wystarczy dobry fachowiec i wszystko wyczyści .
Spytaj na PW usera tokyo .
amil00 - 22-08-2018, 17:20 Temat postu: Uszkodzony zderzak przedni oraz lampa - jakie kupić? Witam, niestety miałem dziś małą kolizję z mojej winy. Uszkodzony został lekko zderzak przedni z lewej strony (niestety lekko pękł) oraz kierunkowskaz wewnątrz lampy (o dziwo sama lampa nie pękła). Posiadam sedana z 2009 roku.
Mój zderzak przedni wygląda tak (kilknij w 'tak" )
Pytanie brzmi, na co mam uważać przy zakupie zderzaka? Czy używane zderzaki z nowszych roczników będą pasować? A czy będzie pasować zderzak z pełnym grillem np takim?
A co do lampy, wdziałem nowe za ok 240 zł na allegro, kupię nową i po kłomocie.
Pozdrawiam
apikus - 23-08-2018, 09:29
amil00 napisał/a: | niestety lekko pękł |
Nie da się pospawać?
Pasują z innych roczników.
Zderzak od Sportbacka da sie zamontować (ja zmieniałem), potrzebna płyta pod silnik. Halogeny sa inne.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102279
amil00 - 23-08-2018, 10:40
Ten zderzak jest z plastiku (tworzywa sztucznego) i nie wiem czy da radę pospawać. Wybieram się do lakiernika jutro i ciekawe co powie.
Halogenów nie mam więc to nie problem, a zderzak od sportbacka prezentuje się o niebo lepiej więc ze spokojną głową będę go szukać. Dzięki za pomoc
apikus - 23-08-2018, 11:05
amil00 napisał/a: | Halogenów nie mam więc to nie problem, a zderzak od sportbacka prezentuje się o niebo lepiej więc ze spokojną głową będę go szukać |
Ja kupiłem w pełni uzbrojony z halogenami. Zaślepki do halogenów też są inne.
Trochę rzeźby trzeba zrobić. Mi ogarnął to lakiernik
amil00 napisał/a: | Ten zderzak jest z plastiku (tworzywa sztucznego) i nie wiem czy da radę pospawać. |
Nie ma problem ze spawaniem plastiku.
Palkerson - 02-09-2018, 17:08
Zderzak przedni spawa się pięknie, nie pamiętam z czego on jest ale chyba PP tak czy siak można spawać bo ja u siebei pospawałem i nie pęka
BiToS - 16-10-2018, 22:34
Witam. Mam takie pytanie, może nieco głupie ale. Czy xenon z outlandera 2 tego po lifcie pasuje do Lancera sportback ? ceny są nieco inne a na aukcja wyglądają w ten sam sposób nawet ich mocowania. Proszę o wyrozumiałość.
Komorczak - 09-02-2019, 11:24 Temat postu: Uszkodzone lusterko Witam
Wczoraj na parkingu ktoś uszkodził mi lusterko prawe (brak kamer / świadków);
Wiecie może czy można dokupić same czarne elementy osłony do lusterka?
Elektronika oraz element malowany nie został uszkodzony - poza niewielkimi zadrapaniami;
Model auta:
Mitsubishi LANCER SPORTBACK 1.6 prod. 2011; kolor lusterka "MEDIUM PURPLISH GREY"
grzesiopol - 11-02-2019, 12:13
Było pisane, poszukaj na znanych portalach np. alledrogo, powinieneś kupić nawet w kolor.
|
|
|