Nasze nieMiśki ;-) - Legenda we własnym garażu...Babcia ale wymiata!
Bzyk_R1 - 10-06-2020, 17:29
Nie będzie to xjr nie chcę już rzędówek.
jacek11, ok będzie szkolenie. Zacznijmy od tego że motory montuje się w wiejkach lub pralkach Motocykle Jacku, motocykle.
jacek11 - 10-06-2020, 21:56
To tak samo, jak na gołębiarz się oburzy, jak nie powiesz że jest hodowcą, a rybak się wścieknie, bo on przecież jest wędkarzem. A tak na prawdę, to nie ma żadnej różnicy
marcink - 12-01-2021, 12:07
Jak mocna Yamaha, w stylu retro i nie w rzędzie to zostaje.. VMax?
Bzyk_R1 - 19-08-2022, 17:09
Dawno nic tutaj nie pisałem. Prowadzenie własnej działalności spowodowało że całkowicie zrezygnowałem z jazdy na motocyklu. Przez prawie 3 lata Kawasaki ER-5 stała bezczynnie w garażu. Ostatnio mój młody złapał bakcyla na motocykle a liberyzacja przepisów dotyczących przewożenia dzieci na motocyklu tylko utwierdziła mnie w decyzji o zakupieniu tego Kawasaki od mojego kolegi na własność.
Teraz będę mógł wreszcie zabrać się za jego przerobienie tak jak lubię. Aktualnie z pewnych przyczyn Kawasaki bardzo dużo jeździ i trzeba przywrócić mu pełną sprawność. Z tego względu wpadł kompletny układ wydechowy wraz z kolektorami angielskiego producenta Motad. Na przednią lampę wpadła ciemna szyba od Puig. Przygotowałem również zestaw przywracający seryjną moc 50 KM gdyż aktualnie motocykl jest zdławiony do 25kW i z trudnością osiąga prędkości autostradowe. To do zrobienia przez jesień/zimę. Potem Kawasaki zostaje jako hulajnoga do turlania się po okolicy na stałe.
jacek11 - 19-08-2022, 17:37
Jak bardzo elastyczna jest ta szyba? Da się ją zamontować na mniejszą lampę?
Bzyk_R1 - 19-08-2022, 21:07
jacek11, ta szyba jest dedykowana do lamp o średnicy około 20cm więc wszystkie Suzuki GS, Hondy CB i Kawasaki ER tutaj podchodzą śmiało. Przy mniejszej lampie będzie po prostu większą szczelina. Materiał to zwykły poliwęglan. Jest giętki i wytrzymały.
jacek11 - 20-08-2022, 08:56
No właśnie moja Yamaszka ma małą buzię, i trochę się obawiam, że nie będzie chciała zaakceptować obcego ciała. Ale chyba skuszę się na szybkę, bo rano chłodno trochę, a jak na razie zamierzam nią jeździć na ile pogoda pozwoli
romek atomek2 - 03-12-2022, 11:47
ja wróciłem po 12 latach przerwy - fajnie jest. Tak jak Ty rozmyślałem że mocniejsze etc. i ZX12R siadła jak marzenie. genialny motocykl. Łatwy w prowadzeniu - mocy od groma, na prawdę super. A V-ki nie chcę, czasem jadę i rozmyślam - przy V'ce trzeba być skupionym. Bo kopie od samego dołu.
Bzyk_R1 - 03-12-2022, 14:17
Czytałem Twój temat. Zx12r to ostatni zygzak jakim jeździłem z tej serii, marzy mi się jeszcze karnąć na zx14 może kiedyś się uda. Co do V.ki to nie dość że kopie od dołu to jeszcze trzeba uważać przy odejmowaniu gazu bo Ci zblokuje koło.
Ja ostatnio też rozglądam się za pojemnością 1200 ale trochę inny segment i nie będę uprzedzać faktów. Póki co mam inne wydatki ale motocykl z prawdziwego zdarzenia musi i mnie stać.
romek atomek2 - 03-12-2022, 14:34
maiłem poprzednika TWOJEJ R1 czyli thunderace - te same heble zawias silnik na 4 gaźnikach mikuni - tego mi brakuje, jak fajnie przy hamowaniu biegami strzelał z wydechu. Teraz na module powerocmmander 5 z autotune zrobiłem sobie popcorn, ot dolałem paliwa przy zerowej przepustnicy podczas schodzenia z obrotów - właśnie żeby było jak w ACE w standardzie.
Firebee - 31-01-2023, 20:22
to się podepnę,
Udało mi się po latach pod koniec zeszłego sezonu spełnić moje motocyklowe marzenie...
Przejechana trasa spod Katowic do Grudziądza i czekamy na wiosnę
Bzyk_R1 - 01-08-2023, 22:50
Mały update. Nie wiem co mnie podkusiło ale sprzedałem Kawasaki ER-5. Niestety jak głowa popsuta przez 10 sezonów ujeżdżania 160 konnej bestii to niewiele pomoże trzymanie w garażu zblokowanej 500ki.
Nowemu właścicielowi życzymy owocnej nauki jazdy, Kawa idealnie spełni funkcję pierwszego motocykla.
Mój młody coraz lepiej ogarnia jazdę, decyzja zapadła szukamy ŚCIGA!
Narazie wertuje, budżet mam niewielki, celuję zowu w okolice 2000 roku, ma mieć 100+ koni, gaźniki i jechać! Ma dawać rad ość z odkrecenia manetki. Najlepiej coś z dwoma ślepiami, wszystkie ZX, CBR mile widziane, śni mi się 954 ale za duży budżet i nie chcę tyle wydawać. Przebiegi będą małe więc szkoda. Zobaczymy...
Bzyk_R1 - 11-08-2023, 21:49
Historia zatoczyła pewne koło. Sierpień 2010 roku i YZF R1, sierpień 2023 i...kolejna Yamaha. Miałem zmienić markę, zacząłem oglądać Kawasaki Ninje, Hondy CBR ale coś w nich nie do końca mi pasowało. Jakiś czas temu wyjąłem moją kurtkę motocyklową z Serii Yamaha YZF R Series i zobaczyłem że doskonale pasuje do... YAMAHY. Głupio by było jeździć w niej na innej marce. Poza tym nic dziwnego że to właśnie YAMAHY są uznawane za najseksowniejsze motocykle wszechczasów. Mają w sobie to coś.
Jeszcze wstrzymam się z Vmax.em, zanim zapuszczę długie włosy i bebech chce znów poczuć to co dawniej, chce się powściekać, a kury na wsi muszą przestać nosić jajka. Litr mi się znudził, jest dziki, zbyt narowisty, zbyt agresywnie oddaje moc, do tego ciężki do jazdy po bułki. Chciałem 600 bo to i jedzie i brzmi a i utrze nosa nie jednemu mało wprawionemu mistrzowi prostej.
Przed Państwem kolejna Legenda, klasyczny ścigacz na gaźniku, kwintesencja tego jak powinien wyglądać motocykl sportowy klasy 600, Yamaha YZF R6:
YAMAHA YZF-R6 rocznik 2002
Przebieg 31000km
600cm 120KM przy 13000rpm
0-100km/h w 3s
Ziejący ogniem wydech Akrapovic!
Dzisiaj przyjechałem nią na kołach 130 kilometrów, oswajamy się ze sobą. Jest parę rzeczy do zrobienia ale czuję że się zaprzyjaźnimy. Wkrótce więcej zdjęć. LWG
jacek11 - 12-08-2023, 09:32
Ładną ma buźkę. Mimo lat, one świetnie wyglądają
Bzyk_R1 - 12-08-2023, 12:20
|
|
|