To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

kaczka81s - 08-11-2013, 01:43

marycjusz napisał/a:
Dobrze kombinuję ?

Dobrze kombinujesz, tylko sprawdź dokładnie w instrukcji czy z dobrej strony liczysz. Robiłem to już kiedyś, ale nie mogę znaleźć tej instrukcji teraz, żeby to potwierdzić na 100%. Niech ktoś jeszcze potwierdzi. Po co ma chłopak bezpiecznik palić :mrgreen:

szpala85 - 09-11-2013, 17:49

dobrze dobrze :wink:
k@rol - 09-11-2013, 17:51

ja zawsze przed wsadzaniem tam kabli robiłem sobie fotkę z bliska bo u mnie przy pinach są miniaturowe cyferki :mrgreen:
niestety nigdy nie pamiętam i zawsze usuwam foty z telefonu :(

Wszyc - 09-11-2013, 21:35

Pytanka:

1. Są może zestawy do regeneracji pompy sprzęgła? czy tylko do wysprzęglików? Fajnie jak by były bo nie chce mi się polerować na lustro każdej nowej pompy żeby ładnie wyglądała :P
2. Ma ktoś na zbyciu korek od zbiorniczka płynu sprzęgła taki z całą tą gumką od dołu? :P

Soner - 10-11-2013, 07:01

Wszyc napisał/a:
Są może zestawy do regeneracji pompy sprzęgła? czy tylko do wysprzęglików?
kiedyś były, kupowałem z AUTOFREN SEINSA, czyli tej popularnej firmy. Nawet chyba gdzieś mam to...
Wszyc - 10-11-2013, 21:12

znalazłem taki zestaw:

http://sklep.intercars.co...688b50d159b77cf

To jest żart? :mrgreen: tylko tyle części to ma? :lol:

rsx - 10-11-2013, 23:41

a ja, ze tak zapytam z innej beczki, jakie sportowe tlumiki mozna do E5 montowac? :) patrzylem na stronie Sebringa, Remusa i Supersprinta, ale nie oferuja nic takiego. Ponadto jakie filtry powietrza pasuja poza seryjnym? mam na mysli sportowy bawelniany, oby nie stozek, bo szkoda zasyfic silnik? :)
Wszyc - 11-11-2013, 19:41

Dedykowanego nic nie znajdziesz jak dobrze pamiętam ;) jeżeli chodzi o filtr jakieś sportowe wkładki K&N'a poszukaj wśród oferowanych filtrów do Mitsubishi czy nie ma takiego co by do Ciebie pasował może nie być specyficznie do E5 ale jakiś inny model mitsu może mieć identyczny filtr ;) trzeba szukać ja nie wiem jak to wygląda w Twoim 1.8litra co do wydechu też nic dedykowanego nie będzie ale nie musi być dedykowany ;) średnica rury musi sie zgadzać ;) i warto znanaj marki co byś zaraz go nie przepalił :)
NewMitsu - 12-11-2013, 00:14

Co do przepalenia tłumika to jakie są objawy tego? Ktoś może wie?
Wszyc - 12-11-2013, 01:01

głośniejszy samochód? :mrgreen:
NewMitsu - 12-11-2013, 23:51

A bo ostatnio zauważyłem trochę inną prace tłumika końcowego który swoją drogą wymieniałem :P Jak chodzi na luzie to ma taki ładny nisko pomruk a wiem że wcześniej tego nie było i nie wiem czy się cieszyć takim dźwiękiem czy martwic raczej o jakieś przepalenie czy coś:P Jak będę miał chwile to może nagram i wrzucę :P
szpala85 - 12-11-2013, 23:51

dziwne dzwonienie ? :wink:
NewMitsu - 12-11-2013, 23:54

No właśnie nie taki pomruk niski lekko można powiedzieć że basowy, zwróciło to moją uwagę bo wcześniej nie chodził tak był po prostu niesłyszalny.
Wszyc - 06-12-2013, 22:47

hahaha umarłem panowie ale szajs :P

są do accorda ale podobno mówią na galantcenter że pasują do nas i znalazło sie nawet paru takich co chce to montować xD

tpodsiadlo - 08-12-2013, 00:21

Wszyc, sa reperaturki Autofren i Corteco, kosztuja grosze (corteco w hurtowni ponizej 10zl, mam nowki bo mialem wyciek z pompy ale samo sie naprawilo wiec moge oddac), korek od sprzegla moge Ci tez dac za darmo, tlumiki chyba podejda od EA? do nich na 100 jest pelno dedykowanych..
lampy z fotek maja inne uchwyty
a mam takie pytanie: wie ktos, czy fabryczne tylne tarcze w e88 sa wentylowane, i ewentualnie czy hamulce czyms sie roznia?
co to jest TCL w e5? nie chodzi mi o formulke, tylko z jakich elementow sie sklada i czy nie majac w swoim bede umial to zamontowac?