To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

sieegurd - 28-05-2012, 07:01

koszmarek napisał/a:
że muszę czym prędzej odebrać prawko, zrobić Toykę i ćwiczyć przed V Rajdem Grajewskim

Normalnie strach się bać :D :D :D

Cytat:
A tak w ogóle, to urządziłeś się malowniczo... Cóżeś czynił na tej ławce?

Jak to co? Siedział :P

tomusn - 28-05-2012, 09:21

nastawienie - tego samego dnia, nic nie boli jak się nie manipuluje, mam ortezę - to nie ruszam
przeciwbólowe niepotrzebne
a z ławką?
zrobiłem krok w prawo, a tu zaczaiła się menda i upadłem na wyprostowaną rękę

vince_81 - 28-05-2012, 19:24

Że dopiero doszedłem do siebie po "upojnym" nocnym dyżurku :mrgreen:

tomusn napisał/a:
a tu zaczaiła się menda

Normalnie jak w kinie klasy C :P "Zabójcze ławki 3" :lol: :P
Miłej rekonwalescencji życzę :wink:

mjsystem - 28-05-2012, 19:51

vince_81 napisał/a:
Normalnie jak w kinie klasy C "Zabójcze ławki 3"
Miłej rekonwalescencji życzę

Lepiej przyznaj się, że ze satysfakcją przekazałes pałeczkę :mrgreen: :P

vince_81 - 28-05-2012, 21:04

mjsystem napisał/a:
Lepiej przyznaj się, że ze satysfakcją przekazałes pałeczkę

No wiesz...jak możesz? To podłe oszczerstwa i wierutne kłamstwa co mi tutaj implementujesz :P :P :P :P :lol: :lol:
Chociaż coś w tym jest, bo ostatnio się urazowo i chorobowo wśród MM zrobiło. Efa!, potem ja, teraz tomusn...sieegurd na kręgosłup narzeka, a i Tobie się wyrwało :P
Musi być zmora jaka po forum grasuje... Trzeba by jakiegoś egzorcystę-amatora zatrudnić, żeby uroki odczynił :lol: Takiego Jakuba Wędrowycza na przykład, mam nadzieję, że to powszechnie znany bohater...? :mrgreen:

A tak na poważnie to rekonwalescencję skończyłem niedawno, a jeszcze tylko 2 dyżury i urlop :mrgreen: I dobrze, bo wczoraj jak stargaliśmy z IV piętra taką "gołąbeczkę" ze 120 kilo to mnie łapa znów rozbolała :? Odpoczynku nigdy za wiele :wink: A w ogóle to temu przeznaczeniu, czy jak to tam, to się pomyliło, bo ja powinienem mieć lekką robotę za ciężkie pieniądze, a na razie mam odwrotnie... :rolleyes: :P

jacek11 - 28-05-2012, 23:24

vince_81 napisał/a:
I dobrze, bo wczoraj jak stargaliśmy z IV piętra taką "gołąbeczkę" ze 120 kilo to mnie łapa znów rozbolała :?

nie dało się sturlać? :wink:

[ Dodano: 28-05-2012, 23:28 ]
A tak mi teraz przyszło do głowy :roll: do ilu kilogramów możecie dźwigać Chorego,rannego?bo w sumie to nosze na dwie osoby jak by są przeznaczone.więc w niektórych przypadkach spory ciężar może być :roll:

sieegurd - 29-05-2012, 07:09

vince_81 napisał/a:
sieegurd na kręgosłup narzeka

Był jakiś tydzień spokoju, a wczoraj tak mnie łupał, że masakra :( Dziś idę na prześwietlenie :|

mjsystem - 29-05-2012, 07:31

vince_81 napisał/a:
bo ja powinienem mieć lekką robotę za ciężkie pieniądze, a na razie mam odwrotnie...

Skąd ja to znam? :?

sieegurd napisał/a:
Był jakiś tydzień spokoju, a wczoraj tak mnie łupał, że masakra Dziś idę na prześwietlenie

Ja mam wizytę 19-go i zobaczymy co dalej... u ortopedy oczywiście(kręgosłup to tylko cząstka całości...)

Uwex - 29-05-2012, 08:14

vince_81 napisał/a:
Trzeba by jakiegoś egzorcystę-amatora zatrudnić, żeby uroki odczynił

Natanek by się nadał ? :twisted:

Ale zanim coś zdziała, to zdrowiejcie :)

vince_81 - 29-05-2012, 08:24

jacek11 napisał/a:
nie dało się sturlać? :wink:

Czasem, jak mi ktoś za skórę zalezie to mam ochotę :P I jeszcze się spytać "a dokąd się pani/pan tak spieszy?" :twisted:
jacek11 napisał/a:
A tak mi teraz przyszło do głowy :roll: do ilu kilogramów możecie dźwigać Chorego,rannego?bo w sumie to nosze na dwie osoby jak by są przeznaczone.więc w niektórych przypadkach spory ciężar może być :roll:

W wielu przypadkach ciężar jest spory :? Nosze niestety nie mieszczą się w większości klatek schodowych, więc trzeba targać na krzesełku lub na noszach płachtowych. Wszystkie te sprzęty można nieść w 4 osoby, ale znaleźć chętnego do pomocy coraz częściej graniczy z cudem... Zaraz są ciężko chorzy, dźwigać nie mogą (szczególnie chłopaki po 20 lat i 2 metry wzrostu). Albo po prostu - nie, bo my jesteśmy od tego jak dupa od srania. Przepraszam za wyrażenie :roll: Teoretycznie każdy z nas może dźwigać do 30kg, praktyka jest taka, że w większości przypadków, chcąc przestrzegać przepisów powinniśmy mieć na wyposażeniu karetki dźwig... :lol:
Ktoś ma jakiś pomysł, na kogo mógłbym się przekwalifikować...? :P :P :P :P

mjsystem napisał/a:
sieegurd napisał/a:
Był jakiś tydzień spokoju, a wczoraj tak mnie łupał, że masakra Dziś idę na prześwietlenie

Ja mam wizytę 19-go i zobaczymy co dalej... u ortopedy oczywiście(kręgosłup to tylko cząstka całości...)

Wy strasznie schorowani jesteście :shock: Myśleliście o wizycie u jakiegoś Filipińczyka? :P :P :P
Sorry za złośliwość, nie mogłem się powstrzymać :wink:

Marcin-Krak - 29-05-2012, 08:36

Że dziś widziałem Mitsubishi Pajero i L200 w różnych służbach działających na rzecz ludności :P
Ciekawe kiedy zaczną Mazdy sobie kupować :mrgreen:

Że w dniu dzisiejszym mam półmetek tygodnia :P

robertdg - 29-05-2012, 08:46

Marcin-Krak napisał/a:
Że dziś widziałem Mitsubishi Pajero i L200 w różnych służbach działających na rzecz ludności :P
Ciekawe kiedy zaczną Mazdy sobie kupować :mrgreen:
Mazda BT-50 nie jest tak popularna jak L200 w dodatku jest droższa, a tak poważnie to chyba mało kto ją zna :P
Marcin-Krak - 29-05-2012, 08:47

robertdg napisał/a:
Mazda BT-50 nie jest tak popularna jak L200 w dodatku jest droższa, a tak poważnie to chyba mało kto ją zna :P

Wiem, wiem ;)

Ale bardziej myślałem ;) o CX zamiast Pajero :P
Ale pewnie jednak nie prędko takich czasów doczekamy, swoją drogą ciekawe skąd się bierze, że są marki, które prawie w ogóle nie są autami flotowymi :wink:

robertdg - 29-05-2012, 08:51

Marcin-Krak napisał/a:
swoją drogą ciekawe skąd się bierze, że są marki, które prawie w ogóle nie są autami flotowymi :wink:
To bardzo proste, wręcz statystycznie :lol:

Jednakże aby poprawić Ci humor zawsze Mazde BT-50 można zastąpić jej bliżniakiem Fordem Rangerem - a to już ulubiona marka flotowców :P

JCH - 29-05-2012, 10:54

robertdg napisał/a:
Mazda BT-50 nie jest tak popularna jak L200 w dodatku jest droższa, a tak poważnie to chyba mało kto ją zna
Miałem przyjemność jechać, kolega kolegi ma taką. BTW jest do sprzedania gdyby ktoś chciał :)