To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003

Juiceman - 07-10-2014, 17:32

mjsystem napisał/a:
Juiceman napisał/a:
wiecie co dorwać pompę wspomagania do polifta to kruca fix nie taki łatwy orzech do zgryzienia

Nową, czy używkę?

Wszelaką w rozsądnej cenie ;-) do przed lifta nie ma problemów, do polifta niestety tak.

banan - 11-10-2014, 16:08

W końcu i może ja kiedyś pochwalę się wymarzonym czarnym EA5A (w końcu dorosłem/coś zarobiłęm :p ). Super historia. Wracam na forum.

Pozdrawiam Panowie!

Juiceman - 16-10-2014, 20:51

Dziś przyszła kolejna paczka do gala, świece i kable NGK, filtr kabinowy i oleju, uszczelki pod pokrywę i świece, 2x końcówka drążka kierowniczego CTR. I uszczeliniacze Elringa ;-)

I jutro gal śmiga do Dolnośląskiego SPA dla Mitsubishi :-) na wymianie rozrządu i całej reszty z paczek ;] Jakie przyszły.

Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu odbiorę zderzak od lakiernika, bo póki co Avan(s)ce stracił klasę i śmiga na zderzaku Elegancji xD heh Także niedługo znowu avansuje :mrgreen:

Jogurt - 16-10-2014, 20:59

Juiceman, ile $ za kable WN ?
Juiceman - 16-10-2014, 22:36

z Przesyłką 166 plnów
deejay - 16-10-2014, 22:39

Oj ciężki dzień będzie :roll:
tresorex - 17-10-2014, 13:23

A kable made in japan? :)
Juiceman - 17-10-2014, 15:26

Of course :)
mjsystem - 17-10-2014, 15:36

deejay napisał/a:
Oj ciężki dzień będzie

A bo nie tylko Ty jeden narzekasz :lol: Taki jeden jak się za mojego gala wziął to nawet na forum nie ma czasu :twisted:

Juiceman - 21-10-2014, 06:39

Galant przeżył wizytę u doktora Deejaya ;-) i chyba jest zadowolony bo chodzi cudnie xD

Rozrząd został wymieniony przy 248 500km ;-) z uszczelniaczami
Nie było łatwo ale jak zwykle Bartek stanął na wysokości zadania : )

Następnie zostały wymienione kable i świece na NGK oraz uszczelki pokryw. Do zrobienia za jakiś czas pójdzie drążek kierowniczy bo ma minimalny luz - czytaj wymiana po zimie jak będzie już duży luz.

Dalej czekam na przesyłkę pompy wspomagania.... W Piątek czeka Elegancje jeszcze wizyta w Supralu na regulacje i wymiane filtrów gazowni.

A poniżej SPY photo, które wczoraj dostałem:

Juiceman - 05-11-2014, 05:59

W tą sobotę kolejna wizyta u Dr. Deejay'a w Dolnośląskim SPA Mitsubishi.

Mianowicie wymiana pompy wspomagania ( w końcu przyszła) + wymiana obu półosiek - może w końcu Elegancja polubi obniżone sprężynki :D

Ponadto wizyta w Supralu na przegląd Gazowni. w ubiegłym tygodniu za to wpadł wyczyszczony filtr powietrza K&N :mrgreen:

Może w tym roku uda się jeszcze Elegancje Woskami przelecieć co polecacie do profili zamkniętych ;>?

Hugo - 05-11-2014, 07:50

Juiceman napisał/a:
wymiana obu półosiek - może w końcu Elegancja polubi obniżone sprężynki
Napisz koniecznie czy wreszcie jest OK, ja też się z tym bujam od zakupu. Od jakiego Gala zamontowaliście półosie, tzn. od jakiej skrzyni i silnika?
Juiceman napisał/a:
co polecacie do profili zamkniętych ;>?
Tylko i wyłącznie Noxudol serii 700 (700, 720, 750), genialna sprawa, a jak użyjesz jako podkład pod baranka (Noxudol 900 lub 1600) to już w ogóle zapomnisz, że korozja wyjdzie.
Fragu - 05-11-2014, 08:05

Juiceman, zakładałeś Eibachy czy tylko jakieś inne sprężyny?

Hugo napisał/a:
Noxudol

Jest świetny, woskiem potraktowałem nadkola na których już ruda wyłazi....i baaardzo spowolniło to jej rozwój. Poza tym wlałem tego już sporo w całego galanta...jeden minus to długo śmierdziało :D

sampler - 05-11-2014, 08:40

Noxudol przy preparatach typu boll czy Elaskon pachnie pomarańczami ;) a woski serii 7xx woskiem ;)
Marcino - 05-11-2014, 08:41

Hugo napisał/a:
) to już w ogóle zapomnisz, że korozja wyjdzie.

OOOO wrócił:)