Lubelskie - Lubelskie OT XIII
mjsystem - 12-02-2016, 14:52
Siema.
inq - 12-02-2016, 16:52
Dobry
Seba bierz Androida - więcej można wyciągnąć. I nie żadne LG tylko Huawei. Mam już 3 w domu i jestem zachwycony tym co dają i za jakie pieniądze.
grzesiopol - 12-02-2016, 16:53
bastek napisał/a: | Windows czy android | to zależy do czego będziesz używać telefonu
Android - można instalować dodatkowe oprogramowanie, jest bardziej "ustawny", w przypadku zawiechy lub popsucia czegokolwiek można prościej przywrócić system za pomoca dostepnych na stronie producenta lub dystrybutora w polsce obrazów systemu. Można pogrzebać w plikach systmowych, czasami trudne ale mozliwe. Trudny do zepsucia system.
Windows - nie ma zawiele programów do zainstalowania, jest trudny w konfigurowaniu i częściej "głupiał" niż android. Trudniej eksportować i importować kontakty na nowy telefon. Nie wiem jak w nowszych telefonach ale w noki lumia 610 nie mogłem korzystać z dodatkowej karty sd bo po prostu nie było takiej możliwości tylko pamięć telefonu(fakt, że duża). System prawie niemożliwy do dłubania a co za tym idzie do zepsucia.
A czego akurat LG?? Jak bedziesz brał telefon to popatrz model i zobacz co można z nim zrobić. Osobiście mam Huaweia i dobrze mi służy, nie narzekam na niego pomimo, że to chinol, inne marki zresztą też robione albo chiny albo tajwan albo inne badziewie.
A Noki już nie ma teraz nazywa się to Microsoft
bastek - 12-02-2016, 17:21
po ustawieniu na filtrze baterii, i ceny została lumia 640 i lg magna. huaveja jakoś nie patrzyłem...
lumia za: szkło gorilla galss, w papierach dłużej działa (czas rozmów, czuwania) mimo takiej samej pojemności, dual sim (chyba mi się przyda)
do czego - do rozmów smsmów czasem na szybko zdjęcia (bez planów wywołania go na papier - do tago mam normalny aparat z obiektywem, lampą - konika 7d) do szybkiego przesłania zdjęcia na maila i na komputer
nie miałęm smartfona nie bardzo wiem do czego będę używał. aplikacji raczej niewiele pewnie troche inteneta, z czasem więcej...
ten co mam nie chce gadać z samochodem, i zaczął się wieszać...
jakieg huavweja z dużą baterią na szybko powiecie oglądać?
[ Dodano: 12-02-2016, 17:25 ]
i tak koło 500-600 zł
grzesiopol - 12-02-2016, 17:37
Jaka sieć, co do bateri to wszystko zależy od funkcji które działają, niektóre można wyłączyć. Dual sim ma byćć czy to opcja która może ale nie musi
Mam takie cś ale nie używałem, podobno wygodne
[ Dodano: 12-02-2016, 17:46 ]
Czy ma być bez sim tzn chcesz na abonament czy czysty telefon bez zobowiązań. A kolor?
bastek - 12-02-2016, 18:06
do wrzesnia play potem sie zobaczy
Funkcje beda raczej wylalczone i tak tel traktuje jako zlo konieczne
2 simy mile widziane. Mam drugi tel do funduszu aptek REPow pacjentow
Kolor nie rozowy seledynowy i inne gwiazki
Nowy na fakture w koszty sobie wrzuce
[ Dodano: 12-02-2016, 18:08 ]
czysty tel bez zobowiazan bez simlocka
grzesiopol - 12-02-2016, 18:13
OK na kiedy musisz wiedzieć, a tak przy okazji w niedziele bedziesz?
[ Dodano: 12-02-2016, 18:21 ]
Z allegro od firmy jezeli wystawiają faktury może być.
Jutro popatrzę za twoim fonem.
bastek - 12-02-2016, 18:26
w niedz bede
Butelki zbieram
Na juz
Napisz o jakim modelu h.myslisz
tomasek - 12-02-2016, 18:47
Czołem z wieczorka
W niedzielę może i ja się pojawię na SPOCIE,bo jutro do domciu lecę i jestem aż do wtorku
Grzesiu może przy okazji zapłacę za Susiec do rąk własnych
grzesiopol - 12-02-2016, 19:17
bastek to skrzynkę ci wziąć , niekoniecznie model z tego roku, patrze na parametry a nie, że nowość.
tomasek może być
radek79 - 12-02-2016, 19:20
inq napisał/a: |
radek79 napisał/a:
sam sprawdzę bo w sumie to sam nie wiem co tam jest
Obstawiam zestaw naprawczy. |
w bagażniku nic nie mam ani koła ani zestawu naprawczego,koła raczej na 100% nie było bo mam tam schowki a zestaw naprawczy nie bardzo wiem jaki ma być
Seichan - 12-02-2016, 19:22
Bastek, ja mam lumię 640 xl i jestem bardzo zadowolona. Na windows wszystko jest bardziej intuicyjne.
grzesiopol - 12-02-2016, 19:27
np. korzystam z takiej porównywarki http://www.mgsm.pl/pl/por...03/11498/10602/ pierwszy telefon to mój (z 2014) a ostatni ten twój Lumia 640 zobacz na parametry i porównaj prawie identyczne a niektróre lepsze, zwracaj uwagę na: baterię, pamieć RAM, procesor. Zwróć uwagę nawet na taki szczegół jak stoper niby nic ale czasami się przydaje.
[ Dodano: 12-02-2016, 19:28 ]
Seichan napisał/a: | Na windows wszystko jest bardziej intuicyjne. | ja bym powiedział nadintuicyjne, jest po prostu ciężki w obsłudze ale ile gustów tyle zdań
Bizi78 - 12-02-2016, 19:42
Też powoli rozglądam się za smartfonem.
Używa ktoś może myFhona L-Line:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/myphone/lline/
grzesiopol - 12-02-2016, 20:05
Bizi78 napisał/a: | Używa ktoś może myFhona L-Line: | niestety nie miałem, okazji, ale wszystko co china to robion w tym samym zagłębiu na tych samych podzespołach.
Zeby było smieszniej ja mam drugi fon marki - tylko się nie śmiać - Navroad Nexo Mobi o parametrach Procesor Dual-Core MTK MT8312, 2 x 1,3 GHz, RAM 1GB, Bateria Li-Polymer / Li-Ion, 2 600 mAh, ekran 6" IPS, dual SIM, (dalsze parametry http://navroad.com/product/nexo-mobi/ ) i używam go w samochodzie jako nawigacja, telefon (do Janosika) i rejestrator i powiem wam, ze wyrabia jakość filmów nie jest taka jak z mojego Huaweia (na nim też jeździłem tylko za mały ekran) ale za to mniej się grzeje procesor podczas pracy. I można do uzywac jako małego tabletu. I to badziewko zrobiła polska firma na częsciach made in china.
Sebastian lepeij by ci cenowo wychodziło gdybyś podpisał umowę na abonament ale poszukamy coś
|
|
|