To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

Mare - 14-03-2014, 14:29

Niedługo obniżka... szczegóły później ^^
fj_mike - 15-03-2014, 08:26

Sprzedajesz swojego po obniżonej cenie, też mi tajemnica :P
Mare - 15-03-2014, 16:25

noooo, i to jak.... :D
Tomek - 15-03-2014, 16:58

Mare napisał/a:

Co polecacie? 15" 205/60 ... jaką markę?

kupiłeś już?
ja kupiłem Vredestein Sportrac 5
założone i póki co jestem zadowolony, ale to dopiero pare km zrobione
w tym rozmiarze 205/60 zapłaciłem 260 zł od sztuki

Mare - 15-03-2014, 18:13

Nie, opon narazie nie kupiłem, miałem inne wydatki, i chcę poczekać na rozstrzygnięcie sprawy ze skradzionym zestawem.... policja dalej działa.

Letnie podejrzewam, ze założę gdzieś w maju może. Nigdzie mi się nie spieszy...

Jak wcześniej wspomniałem miałem inne wydatki do miśka, które niedługo się pojawią :D

Mare - 19-03-2014, 12:00

A więc... jak wcześniej wspominałem, zliżała się obniżka....
No i nadeszła. Misiek siadł o 30mm w dół :D
Zakupiłem takie cuś, bo poprzednie sprężyny już dogorywały, więc pomyślałem, że jak już wydawać to na coś dobrego.

W zestawie dostaje się komplet sprężyn do miśka i...... co mnie zaskoczyło... zestaw śrub do górnych wahaczy zawieszenia tylnego oraz..... zestaw podkładek pod mocowanie owych wahaczy ^^

Tak więc, jeśli ktoś się jeszcze zastanawiał czy do eibacha trzeba dać podkładki pod wahacz aby tylne koła nie były pochylone do wewnątrz.... TAK. trzeba. i to dwie.
Podkładki wchodzą idealnie w mocowanie a śróby są dodane do komplety gdyż są dłuższe.

Zestaw założony. Obniżenie na pierwszy rzut oka nie jest duże, Ot lepiej wyląda auto, bo prześwity zarówno na przodzie jak i tyle są mniejwięcej równe i bardzo fajnie to sięprezentuje.

Pierwsze wrażenie z jazdy...
no, powiedzmy, że zmiana jest.... KOLOSALNA.

auto podczas przyspieszania przestało unosić nos.... brak wychyłów na boki na zakrętach, podczas hamowania też nie nurkuje nosem tak mocno.... poprostu miodzio. przestały im skrzypieć plastiki w aucie. dupa już nie siada na dziurach... no poprostu miodzio.
Nie żałuję ani centa wydanego na te elementy, jak to mówią. :)

Polecam.

Minusy, no, na miejscach parkingowych z krawężnikiem już nie zaparkuje, ale to i może lepiej ^^

Torp12 - 19-03-2014, 12:39

Mare napisał/a:
Tak więc, jeśli ktoś się jeszcze zastanawiał czy do eibacha trzeba dać podkładki pod wahacz aby tylne koła nie były pochylone do wewnątrz.... TAK. trzeba. i to dwie.

Wcale że nie. Ja założyłem nowe amory i Eibachy i na geometrii wyszło idealnie bez tych podkładek. Także może lepiej udaj się na sprawdzenie. I czy trzeba od razu zakładać po dwie to też trzeba sprawdzić a nie od razu pakować. Gdyby trzeba było dawać tak grubo to by zrobili jedną grubszą :]

Owczar - 19-03-2014, 12:43

Nie wierzę że wyszło dobrze bez podkładek. Masz wydruk z geometrii?
Mare - 19-03-2014, 12:49

No u mnie bez podkładek koła leżały tak, że mogłem wsadzić palec pod bieżnik opony, z podkładkami, cała stoi idealnie. na geometrie jade w piątek.
Torp12 - 19-03-2014, 12:50

Owczar napisał/a:
Nie wierzę że wyszło dobrze bez podkładek. Masz wydruk z geometrii?

Marcin Ty nasz niedowiarku :) Mam wydruk. Jak nie jutro to w piątek mogę pokazać :)
Poza tym widziałeś gdzieś w sporcie żeby fabrycznie były te podkładki?

Tomek - 19-03-2014, 12:51

Torp12 napisał/a:
Poza tym widziałeś gdzieś w sporcie żeby fabrycznie były te podkładki?

masz fabrycznie obniżone auto?

Owczar - 19-03-2014, 12:56

Torp12 napisał/a:
Marcin Ty nasz niedowiarku :) Mam wydruk. Jak nie jutro to w piątek mogę pokazać :)

No nie wierzę, bo górny wahacz jest krótszy i pomimo wielowahaczowego zawieszenia negatyw zawsze będzie. Nawet na OEM zawieszeniu, jak sprężyny kucają i auto lekko siada, to negatyw się robi spory. Jak u mnie wsiądzie 3 osoby to negatyw jest widoczny gołym okiem. :)

Mare - 19-03-2014, 12:57

Ja nie miałem obniżonego fanrycznie.
Torp12 - 19-03-2014, 13:00

tomek84 napisał/a:

masz fabrycznie obniżone auto?

Nie. Ale w fabrycznie obniżonym nie było żadnych zmian...

Mare - 19-03-2014, 13:05

panowie, ktoś szprecha po szwabsku? mam manual przed sobą ale po niemiecku, prosto z centrali eibach.... mogę podesłać. :)