To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - FTO LHD LPG

Marcin-Krak - 01-07-2015, 21:41

Seichan napisał/a:
Wygraliśmy ;)

Dobra wiadomość. Nie wiedzieli chyba z Kim zadzierają ;)

areksz121 - 02-07-2015, 18:45

=D> =D> =D> =D> =D>

Powodzenia w dalszych dzialaniach :)

Bizi78 - 03-07-2015, 22:10

Seichan napisał/a:
Wygraliśmy

Gratulacje =D> .

Seichan - 03-07-2015, 22:51

Dziękuję bardzo :mrgreen:

Uwierzcie, w pewnych momentach było naprawdę ciężko, ale się udało ;)

mjsystem - 03-07-2015, 23:34

Seichan napisał/a:
w pewnych momentach było naprawdę ciężko
Tym większa frajda z wygranej. :wink:
Piwor - 04-07-2015, 13:11

Eh, dokopać im to musi być frajda. ;)
Seichan - 04-07-2015, 16:34

Każdy ma jakieś hobby ;)

A tak podsumowując - licząc odsetki na dzień wyroku oraz odejmując kwotę 700 zł, którą zapłacili od razu po wyroku Sądu I instancji, do zapłaty mają 7.152,48 zł (z czego ok. 3.400 zł stanowią koszty sądowe). I codziennie kwota ta rośnie :twisted:
Chcieliśmy 2.343,58 zł.

robertdg - 04-07-2015, 16:47

Seichan napisał/a:
A tak podsumowując - licząc odsetki na dzień wyroku oraz odejmując kwotę 700 zł, którą zapłacili od razu po wyroku Sądu I instancji, do zapłaty mają 7,152,48 zł. I codziennie kwota ta rośnie :twisted:
Chcieliśmy 2.343,58 zł.
Nikt nie mówił, że ich nie stać, taką mają politykę korzystają z tego że ludzi zniechęcają. Gratulacje ;-)
Seichan - 04-07-2015, 16:49

Dzięki Robert :)
To jest normalne, że na 100 osób się odwoła 10, a z tych 10 co najwyżej 1-2 osoby pójdą do sądu. A oni i tak zarabiają.

W@sio - 05-07-2015, 20:19

Noo Renia, to już wiem do kogo się w razie W udać po poradę ;-)
_Slawek_ - 05-07-2015, 20:31

Zaczęły się wakacje i spalanie w mieście spadło z 15 do 14,4 l/100km :)

Dzisiaj test w trasie i wyszło 11,2 l/100km, ale tylko dlatego, że 1/3 trasy była po ekspresówce ;)

Pogoda spowodowała, że klima musiała działać non stop przez te kilka godzin i przypomniała o sobie rolka od klimy. Terkotanie słyszalne tylko na postoju i z zewnątrz, ale chyba nie można tego tak zostawić? :roll:

Skrzynia sprawuje się rewelacyjnie, jak nigdy wcześniej, jazda na lpg też bez porównania, jest lepiej niż po dziewiczych ustawieniach gazownika :)

Martwi tylko, że powoli powraca szarpanie na lpg na postoju, a dzisiaj nawet pierwszy raz zaczęło poszarpywać podczas jazdy przy utrzymywaniu stałej prędkości na niskich obrotach - 60km/h na 4 biegu. Dziwne jest to o tyle, że objawy narastają powoli z każdym kolejnym dniem i kolejnymi kilometrami. Do wymiany zostały już tylko kable WN. Poza brakiem pewności co do ich daty produkcji pojawiło się jeszcze podejrzenie, że są to kable od miveca, a nie do naszego FTO. Tylko czy to dawałoby takie objawy? Czy nie do końca dopasowane kable + instalacja gazowa mogą przyczyniać się do szybszego zużycia świec i stąd narastające objawy? Bo inaczej nie potrafię tej sytuacji sobie wytłumaczyć :roll:

Zostawiam to zatem naszym forumowym ekspertom :)

Od czasu gdy usłyszałem dźwięk wyprzedzającej mnie V6-tki Piwora, nie mogę przestać myśleć o filtrze stożkowym :twisted:

Hornet - 05-07-2015, 23:17

_Slawek_ napisał/a:
Dziwne jest to o tyle, że objawy narastają powoli z każdym kolejnym dniem i kolejnymi kilometrami. Do wymiany zostały już tylko kable WN.

To się nazywa degradacja izolacji, i na 90% to wina kabli.

_Slawek_ - 05-07-2015, 23:25

Hornet napisał/a:
_Slawek_ napisał/a:
Dziwne jest to o tyle, że objawy narastają powoli z każdym kolejnym dniem i kolejnymi kilometrami. Do wymiany zostały już tylko kable WN.

To się nazywa degradacja izolacji, i na 90% to wina kabli.

To tak jeszcze tylko dopytam, dlaczego problem ustępuje na jakiś czas po wymianie świec? Od czasu pojawienia się problemu świece były wymieniane 2-krotnie i za każdym razem problem na początku nie występował :roll:

W@sio - 05-07-2015, 23:27

Albo ciśnienie na reduktorze mocno wzrasło i na niskich czasach przelewa lpg (wtryskiwacze nie dają rady otworzyç się na krócej niż x ms - u mnie przy hana h2100 minimum to 2,6 ms, krócej się nie da, więc żeby jałowe nie przelewały to musiałem ciśnienie na reduktorze zbić do 1,2bara
_Slawek_ - 05-07-2015, 23:30

Tak czy inaczej do czasu wymiany kabli nie ma chyba co gdybać... Pora uśmiechnąć się do naszych forumowych wyspiarzy w sprawie tych drutów ;)