To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)

sveno - 01-01-2016, 22:29

eremita napisał/a:
Przydało by mi się UKP do podglądania spalania :P
to był mój pierwszy zakup do Brzydala. :)
Teraz muszę "tylko" znaleźć czas by to podłączyć... :roll:

eremita - 01-01-2016, 22:40

sveno napisał/a:
eremita napisał/a:
Przydało by mi się UKP do podglądania spalania :P
to był mój pierwszy zakup do Brzydala. :)
Teraz muszę "tylko" znaleźć czas by to podłączyć... :roll:

Jako że masz doświadczenie w tym temacie :P
Coś jeszcze trzeba dokupić do UKP jakiś czujnik czy kable? czy dostajemy pełen komplet?

sveno - 01-01-2016, 23:35

eremita napisał/a:
Coś jeszcze trzeba dokupić do UKP jakiś czujnik czy kable? czy dostajemy pełen komplet?
w zestawie masz komputer, wyświetlacz, buzer, kabel USB i 2 czujniki temperatury i taśmę łączącą komputer z wyświetlaczem.
Do pełni szczęścia brakuje Ci około 25 odcinków kabla po c.a. 1m długości każdy i gadżety do montażu: szybkozłączki i/lub lutownicę, koszulki termokurczliwe, taśmę izolacyjną, multimetr, czteropak dobrego piwa i porządną rozgrzewkę przed montażem bo nagimnastykować się trzeba lutując kable przy ECU itp.

eremita - 01-01-2016, 23:58

sveno napisał/a:
25 odcinków kabla po c.a. 1m

Co to za kabel :?: :roll:

sveno - 02-01-2016, 11:07

Ja mam starą wiązkę z Galanta i kable będą z odzysku.
Ty możesz zaopatrzyć się w zwykłe kable głośnikowe (1,5mm) poza tymi które będą zasilały kompa czyli masa, plus stały i plus po kluczyku.

WreX - 02-01-2016, 11:51

sveno napisał/a:
Ja mam starą wiązkę z Galanta i kable będą z odzysku.

Polecam, kable z wiązki są z czystej miedzi są grubsze i wydają się dużo bardziej wytrzymałe niż większość cienkich najtańszych kabli na rynku.

sveno - 02-01-2016, 14:47

WreX napisał/a:
kable z wiązki są z czystej miedzi są grubsze i wydają się dużo bardziej wytrzymałe niż większość cienkich najtańszych kabli na rynku.
no i plus taki, że są różnokolorowe, co ułatwia montaż
eremita - 30-01-2016, 09:38

Strzeliłem galowi grafikę :wink:

inq - 30-01-2016, 12:12

Hydrografikę :P
eremita - 08-02-2016, 14:32

Kurde jeszcze takich żarówek nie miałem jak te tungsramy +90
Tak równe jakościowo :shock: kolejny komplet i jak się przepaliła jedna żarówka do maks tydzień i strzela druga, tym razem jak mi się przepaliła jedna wymieniłem obie, szkoda że nie zrobiłem zdjęcia ale ta która jeszcze świeciła była kompletnie czarna :shock: to była kwestia minut by też zgasła na wieki :)

Możecie mi podpowiedzieć jakie żarówki są do oświetlenia rejestracji i bagaja?
Podłączał ktoś może w bagaju taśmę led?

savagger995 - 08-02-2016, 16:26

ja wlutowałem sobie zamiast migoczących C5W Ledowych zwykłe taśmy Ledowe z diodami 5050 z rezystorem w oświetlenie tablicy
tresorex - 13-02-2016, 21:47

Stop w spojlerze Tobie nie działa ;)

eremita - 13-02-2016, 22:06

Bo nie jest podłączony :oops: Jakoś nie mogę się do tego zabrać :oops:
Ale mam postanowienie ze jak będę bawił się kabelkami przy podłączaniu anteny CB na stałe która leży od dwóch miesięcy w piwnicy to to ogarnę :)
Ty masz dobrze moja żonka jak tylko widzi ze zerkam na jakiegoś gala to mnie wyzywa a Twoja Pani fotkę strzela :lol:

eremita - 19-02-2016, 23:16

Gal dostał prezent w razie wu... :wink:

Tomi89 - 20-02-2016, 17:34

Widziałem filmy testowe z tej kamerki i muszę przyznać że ładnie wszystko widać i w dzień i noc, cena też całkiem przyjemna :-)
Lepiej żeby tego "w razie wu" nie było :-)