To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ASX -zapisy

cns80 - 02-02-2011, 13:27

Jackie napisał/a:
listwę CAN (coby ją z resztą szlag....)
Nareszcie ktoś to badziewie skrytykował :D
Jackie - 02-02-2011, 13:57

cns80 napisał/a:
Nareszcie ktoś to badziewie skrytykował :D

Psioczę na to od dawna....Niby ma to ułatwiać diagnostykę ale choćby najmniejsza ingerencja, teoretycznie niezwiązana np z układem zapłonowym, właśnie ten układ wywala w powietrze...
Pozdrawiam

robertdg - 02-02-2011, 14:02

Jackie napisał/a:
Psioczę na to od dawna....Niby ma to ułatwiać diagnostykę ale choćby najmniejsza ingerencja, teoretycznie niezwiązana np z układem zapłonowym, właśnie ten układ wywala w powietrze...
Ale przecież po to tam to wsadzili, aby tam łapek nie wpychać, taka tego domena ;-)
Jackie - 02-02-2011, 14:13

robertdg napisał/a:
Ale przecież po to tam to wsadzili, aby tam łapek nie wpychać, taka tego domena ;-)

No tak ale są jeszcze dzikie kraje jak nasz, w którym ubezpieczyciele domagają się "zabezpieczenia" dodatkowego (innym tematem jest, że alarm cyfrowy to mniej więcej takie zabezpieczenie jak kartka z napisem: Złodzieju! Trafisz do piekła! ) i montaż w zasadzie czegokolwiek ingeruje w CAN....
Pozdrawiam

robertdg - 02-02-2011, 14:35

Jackie, no tak, ale po to są urządzenia dedykowane, aby się nie martwić o dodatkowy sprzęt, jego działanie i współprace z pozostałymi jednostkami sterującymi auta, no chyba, że te dedykowane urzadzenia to przysłowiowy strzał w kolano, bo ktoś sobie to wprowadził na rynek bez uprzednio przeprowadzenia tryliarda rygorystycznych testów, po czym klient ma cyrki, bo nie moze otworzyc auta. Zintegrowane systemu są dobre, jeżeli są przemyślane i wspólpracują ze sobą bez problemów. Ba przeciez urzadzenia dedykowane to taki fajny gadżet, którego montaz powinien się sprowadzać do podpiecia centralki w wymagane miejsce i przeciagniecia kilku kabli do czujników, po czym można by stwierdzić integralność systemową, to tak jak zespolony panel sterujacy lusterkami, szybami, centralnymi zamkami itp, w zasadzie kazde urządzenie obsługiwane po CAN można nazwac jako ingerenta sieci, bo każde z nich może nastręczyć problemów.
Trik - 02-02-2011, 19:51

Student napisał/a:
Ale wracając do ASX-a przepraszam bardzo, za 100 kafli coś takiego, to mała przesada.

Ten samochód jest warty tylko tyle i ile kosztuje w wersji podstawowej z tym motorem i rozdziałem napędu. Cała reszta to moja/twoja "fanabetia" i nic więcej nic mniej. Jak zaczniesz wyceniać każdy duperel np w Skodzie, Fiacie czy w innych marka to się okaże że cena rośnie wprost proporcjonalnie do wielkości"fanaberiii". W tym zakresie, czyt. pakiety wyposarzenia, Mitsu jest o tyle jasne, że wskazuje klientowi za co faktycznie dopłaca w danym przedziale cenowym powyżej standardu.

irekmiecz - 02-02-2011, 22:07

Czy ta nieszczęsna listwa CAN pozwoli na coś takiego http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#801447
A propo wątku http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#809959
O transporcie morskim to jakieś pojęcie mam (pływam jako pasażer a przede wszystkim jestem stoczniowcem i między innymi pracowałem przy budowie kilkunastu statków typu samochodowiec) i wiem że ładunek jakim są samochody jest szczelnie zamknięty. Dostęp do aut ma jedynie morskie powietrze przez kanały wentylacyjne i jeżeli to ono zostawia takie ślady to bardzo obawiam się co zrobi śnieg posolony przez naszych drogowców. A ten wątek też optymizmem nie napawa http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=49251
Ktoś może powiedzieć że doszukuję się wad i poniekąd będzie to prawda, lecz tylko dla tego że wciąż ASX jest jednym z faworytów a kiedy dokonam wyboru i będzie to inne auto to już tylko podziękuję za dyskusje.

mariusz13 - 03-02-2011, 11:03

Trik napisał/a:
Student napisał/a:
Ale wracając do ASX-a przepraszam bardzo, za 100 kafli coś takiego, to mała przesada.

.

No i nowa promocja. Calkiem fajna. Dla mnie wersja zbyt uboga ale cos sie dzieje:-)

http://www.press.mitsubis...uz-w-salonach/2

M.

Muciek - 03-02-2011, 14:33

mariusz13 napisał/a:
Trik napisał/a:
Student napisał/a:

.

No i nowa promocja. Calkiem fajna. Dla mnie wersja zbyt uboga ale cos sie dzieje:-)

http://www.press.mitsubis...uz-w-salonach/2

M.

Bardzo dużo ludzi zdecyduje się na taką wersję, bo Informów jest kupowanych dosyć dużo.

jan1994 - 10-02-2011, 15:56

Na temat zakupu nowego samochodu można trochę poczytać tu
Jackie - 10-02-2011, 16:06

jan1994 napisał/a:
Na temat zakupu nowego samochodu można można trochę poczytać tu

O Jezu....Takiemu "klientowi" jak pan Janusz u mnie w salonie "but na drogę", przykład skrajnego kupożercy (w oryginale słowo "kupa" jest zastąpione wulgaryzmem ;) ), trzeba nie mieć ani honoru ani ambicji....Żałość.....
Pozdrawiam

jan1994 - 10-02-2011, 16:47

Był taki jeden gość co powiedział "Pecunia non olet" :lol:
wlodeks - 10-02-2011, 20:38

jan1994 napisał/a:
Był taki jeden gość co powiedział "Pecunia non olet" :lol:

Tylko, że ten gość mówił to z pozycji "biznesmena" pobierającego opłatę za toaletę a nie klienta próbującego zapłacić połowę ceny za korzystanie z pisuaru :wink:

Jackie - 10-02-2011, 21:50

wlodeks, ;) Dobre dobre ;)
JCH - 10-02-2011, 22:42

wlodeks napisał/a:
Tylko, że ten gość mówił to z pozycji "biznesmena" pobierającego opłatę za toaletę a nie klienta próbującego zapłacić połowę ceny za korzystanie z pisuaru
Jak mam do wyboru dwa pisuary to mogę się załatwić w tym tańszym skoro mnie aż tak nie "ciśnie na pęcherz", no nie? ;)