To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

tpodsiadlo - 03-01-2014, 20:25

a wie ktos jak to jest z tylna kanapa e88 vs e5x?
chodzi mi o to, ze przelozylem skore do siebie z e88 do e54, przednie fotele ok, kable od elektryki sa, a z tylu ten dol pasuje ladnie, a oparcia jak przykrece to nie pasuja w te zatrzaski (sa tak jakby za wysoko) i na rogach przy tych trojkatnych szybkach jest dziura ok 15cm do bagaznika...

dahu - 03-01-2014, 20:39

ECS fajna sprawa , ale czy przypadkiem nie droga w naprawie ? Sam bym z chęcią wsadził do E39A ecs'a
tpodsiadlo - 04-01-2014, 08:06

Nie wiem jak w mitsubishi, bo tak szczerze to sie dopiero niedawno dowiedzialem, z e w galantach takie cos jak ecs bylo, ale np mialem kiedys forda probe i tam jest cos podobnego w standardzie, z tym, ze ma 3 pozycje comfort/normal/sport i jesli ktos w miedzyczasnie nie zmienil amorow na zwykle to raczej sie nie psulo, bo to tylko silniczek krokowy sterume jakims zaworkiem i tyle... a na upartego mozna zdjac gore i sobie recznie ustawiac kombinerkami np na zime miekko na lato twardo. Czy jak tam kto chce...
jacek11 - 04-01-2014, 08:31

Z zamontowaniem kanapy był problem jak pamiętam.Ale jak przełożysz tak jak było tam,to musi pasować.Niestety dziury przy szybkach zostaną bo w sedanie tam są pasy,a ta skóra z sedana jest właśnie.Dlatego też oparcie kanapy nie pasuje jak powinno i musiałem przerabiać zawiasy o ile dobrze pamiętam :roll:
Z ECS-em możesz mieć kłopoty jeśli go nikt nie naprawiał,bo on z reguły nie pracował.

tpodsiadlo - 05-01-2014, 09:42

Wiem, ECS ma z tego co zauwazylem ciezko pracujacy jeden zaworek, ale po przelaczaniu te silniczki pracowaly... a uchwyty nie pasuja bo sa przerobione :) ale to juz prawie zalatwilem. nie zalatwilem tych dziur a mi troche przeszkadza bo mi subwoofery zaczely inaczej grac...
kaczka81s - 05-01-2014, 16:31

tpodsiadlo napisał/a:
oparcia jak przykrece to nie pasuja

Tomek a zawiasy od siedzeń też zmieniłeś, może one są inne.
Po mojemu to siedzenia wyglądały tak samo, więc powinny pasować. :?

tpodsiadlo - 05-01-2014, 19:52

nie ma szans, zeby pasowaly bez przerobek. ani nie pasuja te co byly przerobione, ani moje oryginalne, ani oryginalne z amerykanca sedana bo tez takie mam.
moje z poprzednich siedzen musze przedluzyc o kilka cm i bedzie gitara, ale ze juto wracam do roboty to dopiero za jakies 3 tygodnie...

Wszyc - 05-01-2014, 20:20

Fajnie że jako nielicznemu jeszcze chce Ci sie robić coś z galancikiem 7generacji :) fajnie by było jak by udało się znów spotkać na zlocie :) ja zapewne motorem będę chodź cholera wie... Ciekawe czy Arek ruszy tyłek i z Holandi przyjedzie swoim 2.0 V6 Mivec zaraz się go spytam :)
jacek11 - 07-01-2014, 20:40

Wszyc napisał/a:
ja zapewne motorem będę chodź cholera wie...

spokojnie :) ja pewnie przyjadę pociągiem :D

tpodsiadlo - 09-01-2014, 16:21

Wszyc, wlasnie ze mi sie nie chce... Ale szkoda mi dziada, zreszta za duzo przyjal gotowki juz zeby sie go tak lekko pozbyc...
Poza tym, to w miare pewne auto, wiem, ze jak jade w trase dalsza, a jezdze sporo, to wroce o wlasnych silach...

W lato nawet mysle, zeby sie do hiszpanii nim wybrac...

kaczka81s - 09-01-2014, 23:03

tpodsiadlo napisał/a:
Poza tym, to w miare pewne auto, wiem, ze jak jade w trase dalsza, a jezdze sporo, to wroce o wlasnych silach...

Twarda bestia :twisted: widziałem na własne oczy :shock: Nie ma to jak stary dobry japończyk, nowe to już nie to samo, wiem co mówię (znaczy piszę) :mrgreen:

marycjusz - 11-01-2014, 22:47

hehe takie coś niechcący znalazłem ;) oblukajcie sobie :)

http://www.youtube.com/watch?v=6vz_ib-1SJc

Hugo - 12-01-2014, 13:07

marycjusz, świetny filmik. Zawsze chciałem zobaczyć jak wygląda zawieszenie w nowym Galancie :mrgreen:
marycjusz - 17-01-2014, 00:07

Panowie mój Gal idzie pod młotek - jeżeli ktoś zainteresowany zapraszam na pw.
szpala85 - 17-01-2014, 17:02

marycjusz, pokazuj lepiej tą sigmę heheh :mrgreen:
widzę że ekipa galów e54a... się kurczy hehe..... zmieniamy bryki na sigmy hehe :mrgreen: