To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT XIII

grzesiopol - 13-02-2016, 21:19

Dobry wieczór
bastek napisał/a:
takzeby ktos popatrzył czy to jest sens coś robic?
przywieź to pogrzebie w domu, rozbiore, jak masz wyrzucic to lepiej pogrzebać, i nie wezmę kasy jak w serwisie (najwyzej się napijemy razem)
bastek napisał/a:
mam jeden, jak Ci zbywa to chętnie przygarnę :)
skrzynke z butelkami ci wypożyczę, jak wypijesz a uzbierasz sobie butelek to mi oddasz. Skrzynka w sklepie kosztuje coś do 10 zł. Kilka butleek może jeszcze gdzies bym wyszukał. Co do skrzynki i butelek to zobaczę czy mam w domu jak mam to wezmę jutro na spota, mogę miec na działce to dopiero w nastepnym tygodniu bym przywiózł.

Co do fonów to ja mogę ci zaproponować w cenie do 600 zł. do wyboru: (patrzyłem z Ole Ole)
Microsoft Lumia 640 dual sim i 1GB RAMu , Huawei 620s bez dual sim i 1GB Ramu lub Y6 dual sim i 2GB RAMu, LG Spirit 4G LTE C70 bez dual sim i 1GB RAMu ale mały czas rozmów i czuwania, LG Spirit Y70 Titan bez dual sim i 1GB RAMu , Samsunga nie polecam ale jak już to ewentualnie Samsung Galaxy Grand Prime SM-G531F bez dual sim i 1GB RAMu, Sony Xperia E4G LTE najwiekszy procesor ale bez dual sim i 1 GB RAMu.
Tutaj masz te telefony popatrz czy ci pasują ceny, może cos jeszcze popatrzysz wybierając inne kryteria, na Ole Ole maja niskie ceny (sam tam kupowałem, można zrobic odbiór osobisty w punkcie w lublinie) http://www.oleole.pl/tele...,q1,do600.bhtml

Czasy rozmów i czuwania sa podobne, procesory podobne, im wiecej RAMu tym lepiej, inny kolor niz czarny może być tańszy,

Ja z racji tego ze mam Huaweia to kupiłbym Huaweia Y6 w tej cenie masz dual sim, najwiecej RAMu bo 2GB, co prawda mniejszy procesor od innych bo tylko 1,1 Ghz (pozostałe mają 1,2 Ghz ) ale nie bedzie to tak odczuwalne przy tym RAMie
ewentualnie możesz podjechać do jakiegoś hipermarketu tam sa komisy z telefonami oraz salony komórkowe, możesz kupić taniej nowy telefon bo dużo ludzi bierze telefon w promocji w salonie i od razu sprzedaje w komisie.

[ Dodano: 13-02-2016, 21:28 ]
Sebastian przypomnij mi jutro SMSem o butelkach

bastek - 13-02-2016, 22:25

to ta sama lista, jaką zrobiłem sobie w poniedz. tyle, ze lg to magna a nie spirit (bateria). Sony i Samsung najgorzej w parametrach wypadły.
Huaweia nie wyhaczyłem,ale teraz patrzę - podobnie.
korzystam z telepolis,.pl, tam testu y6 jeszcze nie ma , nie matez podawanych czasów rozmów/czuwania

co do komisu - f-ra na mnie z komisu, gwarancja na kogoś innego-kombinowanie z odliczeniem. a ceny komisowe na allegro są 50-100 zł niższe niż sklep internetowy

tomasek - 14-02-2016, 12:29

Doberek z Lublina :mrgreen: \Powinienem się pojawić na spocie dzisiaj :mrgreen:
mjsystem - 14-02-2016, 12:37

Witaj Tomku na ojczystej ziemi 8)
Dzień dobry :)

grzesiopol - 14-02-2016, 12:45

Dzień dobry
To nie są typowe komisy, po prostu miałbyś fakture z firmy sprzedającej telefony bez słowa komis w fakturze.
Skrzynka na działce więc ci nie przywiozę. Ale weź ten telefon z kąpieli to popatrze na niego w wolnej chwili.

tomasek - 14-02-2016, 12:48

Moje dziecko też utopiło telefon w kibelku HTC no i niestety poszedł na śmieci :evil:
grzesiopol - 14-02-2016, 12:53

Apropos baterii w telefonach, podawane czasy są chytem marketingowym, lepiej poczytać w necie opinie, przy dual sim nie liczyłbym na długi czas działania telefonu :mrgreen:

Po kąpieli należy natychmiast wyjąc baterię a niektórzy włączają telefon po to aby sprawdzić czy działa a to właśnie przyśpiesza śmierć telefonu - zwarcie i spalenie układów scalonych

[ Dodano: 14-02-2016, 12:56 ]
bastek napisał/a:
nie matez podawanych czasów rozmów/czuwania
wg stron plusa

Cytat:
Maksymalny czas czuwania
200 godz

Maksymalny czas rozmów
do 700 min

bastek - 14-02-2016, 13:40

grzesiopol napisał/a:
Apropos baterii w telefonach, podawane czasy są chytem marketingowym, lepiej poczytać w necie opinie, przy dual sim nie liczyłbym na długi czas działania telefonu :mrgreen:

Po kąpieli należy natychmiast wyjąc baterię a niektórzy włączają telefon po to aby sprawdzić czy działa a to właśnie przyśpiesza śmierć telefonu - zwarcie i spalenie układów scalonych

[ Dodano: 14-02-2016, 12:56 ]
bastek napisał/a:
nie matez podawanych czasów rozmów/czuwania
wg stron plusa

Cytat:
Maksymalny czas czuwania
200 godz

Maksymalny czas rozmów
do 700 min

nawet 30 razy włączają....

mjsystem - 14-02-2016, 13:47

bastek napisał/a:
nawet 30 razy włączają....
:badgrin: [-X Ależ macie wiarę :mrgreen:
bastek - 14-02-2016, 14:13

niektóre panie mają taką wiarę. :badgrin:
Bizi78 - 14-02-2016, 15:29

Dobry :D .
Jaro1974 - 14-02-2016, 17:13

Dzień dobry ;-)
grzesiopol - 14-02-2016, 17:44

A ty co, urlop jakiś czy co :?:
Jaro1974 - 14-02-2016, 17:46

Dopiero ze stolicy wróciłem :wink:
Seichan - 14-02-2016, 19:18

Dobry wieczór ;)

Z różnych ciekawych miejsc do utopienia telefonu, to młoda wymyśliła talerz z pomidorówką :twisted: