To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Opony zimowe i felgi

MichalRej - 16-12-2010, 10:47

origin napisał/a:

Felgi można stosować w tym aucie jeśli seryjnie nie było wyposażone w
obręcze 18" lub większe. Realizacja 3-6 dni.

Co to w ogóle ma znaczyć...??
Chyba ten gościu sam się zagmatwał w tym co powiedział... :D

Może jakieś sceny były w innych markach, że np: przy seryjnie montowanych większych felgach stosowali fabryczne pierścienie, które puźniej uniemożliwiały montaż innej felgi z inną szerokością...?? i dla tego bez sparwdzenia wszystkich możliwości cisą ciemnotę ludziom (dla własnego bezpieczeństwa) że nie będą pasowały, bo tak...
nie wiem o co chodzi...??

Ale moim tokiem myślenia fela będzie pasowąć... =D

origin - 16-12-2010, 10:59

No coz w tym wątku już ktoś przekładał 18-16. Znalazlem nawet ten konkretny model dostępny Enzo H 6.5x16 5x114,3 et 45... Zaryzykuję bo chcę z rodziną święta spędzić a na razie to nawet z parkingu nie mogę wyjechać ;)

Swoją drogą na innej stronie /oponeo.pl/ pan mailowo polecił mi właśnie tę felgę jako specjalną dla Lancera ;) ale ET 38 bo taka będzie idealna dla lancerka.....

Uwex - 16-12-2010, 14:03

Być może zabezpieczają się przed sytuacją , że mogą nie wejść zaciski hamulcowe . W Lancerze akurat jest OK , ale niektóre auta miewają różnej wielkości zaciski w zależności od wersji - mocniejszy silnik -> większe koła -> wzmocnione hamulce -> większe zaciski .
krzychu - 16-12-2010, 20:39

origin napisał/a:
Enzo H 6.5x16 5x114,3 et 45...

Kupuj jak znalazłeś ET45. Nie wiem o co chodzi z tym 18+.... Lancer w innej wersji wyposażenia (różniącej się tylko stabilizatorem) ma 16 cali więc nie przejmował bym się tym. Musisz tylko wiedzieć że Enzo jest takie sobie więc po wpadnięciu w dziurę mogę być czasem do prostowania....

[ Dodano: 16-12-2010, 20:42 ]
origin napisał/a:
ale ET 38 bo taka będzie idealna dla lancerka.....

Oni to zawsze mają najlepsze pomysły. Najlepiej jeszcze dystanse dać żeby ze 4cm po za obrys wystawało wtedy się auto lepiej trzyma drogi :evil:

origin - 16-12-2010, 20:54

Kupilem...to tylko na zime. A raczej zeby na swieta do rodzinki pojechac :) Jak sie pokrzywia to trudno. Aluminiowe felgi da sie prostowac?
krzychu - 16-12-2010, 20:55

origin napisał/a:
Aluminiowe felgi da sie prostowac?

Zależy, w ograniczonym zakresie tak.

ms2000 - 18-10-2011, 20:13
Temat postu: Opony zimowe
Jak w temacie. Bede wdzieczny za rady.

Pozdrawiam,

Luk - 18-10-2011, 21:16

ms2000 napisał/a:
Jak w temacie. Bede wdzieczny za rady.

Ale o co chodzi???
A tak na serio, to rozumiem, że chcesz nabyć, tak?
To napisz człowieku coś więcej... :) Gdzie jeździsz, jak jeździsz, ile jeździsz, ile chcesz wydać, jakie masz felgi...

tommy4u - 20-10-2011, 10:11
Temat postu: Opony zimowe
Witam,

Chciałbym poruszyć temat opon zimowych do naszych Miśków. Jakie oponki polecacie. Chętnie skorzystam z doświadczenia tych którzy już przejeździli zimę Lancerem. Osobiście zastanawiam się nad kupnem Yokohama W Drive 205/60 R16 96 H.

michaello - 20-10-2011, 10:27

Jezdze 3 sezon na Dunlopach SP WintersSport 3D i jak na razie nigdy mnie nie zawiodly. O ile sie nie myle, to juz jest nowy model 4D.
apikus - 20-10-2011, 10:31

http://forum.mitsumaniaki...ht=opony+zimowe

jaca71 - 20-10-2011, 11:43

tommy4u, Siódmy temat od góry był o oponach zimowych i felgach. Zawierał on 45 stron różnych dywagacji we wspomnianym temacie. Po co zakładać nowy watek?
ZakkPL - 16-11-2011, 14:43

Witam, na początku chciałem się przywitać i pochwalić, że właśnie zakupiłem nowego Lancera Sportback z silnikiem 1.6 w wersji Inform, jest to moje pierwsze auto więc dużo czasu spędziłem na wyszukiwaniu informacji o różnych markach i modelach i zdecydowalem się właśnie na Lancera.

w związku z tym chciałem zapytać jakie proponujecie opony zimowe? felgi mam standardowe 16 z oponami 205/60 R16. W zimie auto użytkowane będzie w mieście i na drogach szybkiego ruchu.

mam nadzieję że nie sprawiam klopotu ale jak wspominalem to moje pierwsze auto i nie mam jeszcze zbyt dobrego rozeznania.
z góry dziękuję i pozdrawiam :)

krzychu - 16-11-2011, 14:51

Witamy na forum.

Kup sobie Goodyear UG7+ lub UG8 w fabrycznym rozmiarze i już :mrgreen: Są na pewno dobre, a do tego ciche co przydaje się w Lancerze i przy wyższych prędkościach.

gzesiolek - 16-11-2011, 15:18

ZakkPL, musisz jeszcze okreslic jaki budzet masz na te gumki...
W zeszlych sezonach na topie byly
Nokiany WR G2
i
GoodYeary Ultra Grip 7+

Nie wiem jakie sa aktualne modele...