To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

asystent - 08-04-2011, 12:52

@robertdg, proszę Cię wyślij na adres e-mail grzesiek163@op.pl, większe zdjęcie twojego Space Stara z avatara. Chcę zobaczyć światła z przodu, które są tam założone.

Przy okazji jeśli masz gdzieś linka na allegro jak wyglądają z bliższa byłbym bardzo wdzięczny.

londolut - 08-04-2011, 13:04

asystent, to Galant nie SS, hehehe ;)
asystent - 08-04-2011, 13:09

londolut napisał/a:
asystent, to Galant nie SS, hehehe ;)

kurde, byłem święcie przekonany że to SS. Ale wstyd :badgrin: :axe: :rolleyes:

luckyluck - 08-04-2011, 13:23

W sumie jak zmrużyć jedno oko... :lol:
jacek11 - 08-04-2011, 21:54

luckyluck napisał/a:
W sumie jak zmrużyć jedno oko... :lol:

a potem drugie :wink:

robertdg - 16-04-2011, 18:56

Komuś chce się zgadywać co nowego się zdiełało :?:
Anonymous - 16-04-2011, 20:11

Podłączyłeś wreszcie te lusterka? :twisted:
robertdg - 16-04-2011, 20:30

Iluminatory zostaną na później, coś innego
Anonymous - 16-04-2011, 20:32

Pozbyłeś się stalówek?
robertdg - 16-04-2011, 20:35

Tak pozbyłem, leżą w oczekiwaniu na sezon zimowy :P Ale to nie wszystko
SHARK1979 - 16-04-2011, 20:38

robertdg napisał/a:
Ale to nie wszystko

To pochwal a nie rebusy robisz :wink:

Anonymous - 16-04-2011, 20:39

To się poddaję. ;)
pitbu77 - 16-04-2011, 21:25

Robert bawił się w "Goldfinger'a" pewnie... dotknął czegoś w aucie i zmieniło się w złoto :)
Psikus - 16-04-2011, 21:28

znowu zgadywanki..niech zgadne, słońce wyszło, to galanta z garażu wyjąłeś :mrgreen:
robertdg - 16-04-2011, 21:37

Trochę się działo, zostało zakupionych trochę fantów i powymieniane conieco:
- oryginalne śruby mimośrodowe
- poliuretany tylnych wahaczy ze sworzniem, wraz z tulejkami osadzającymi (dzięki Deuter)
- kompletny zestaw hamulcowy tył; tarcze hamulcowe, szczęki hamulca postojowego, zestaw montażowy hamulca postojowego (sprężynki, gwoździe, etc), klocki hamulca zasadniczego
- śruby zacisków przednich (komplet na oba zaciski)
- sworzeń wahacza przedniego górnego prawego (Ruville)
- zregenerowane banany
oraz kilka innych pierdółek, a tak oto przedstawia się krótka recenzja foto:

Z uwagi na fakt grzebania tylnego zawiasu postanowiłem rozpiąc zawieszke w całym aucie i poddac kontroli, nastawiony na wymianę tylnych wahaczy ze sworzniem do listy dopisałem regeneracje bananów oraz wymianę sworznia wahacza przedniego górnego strony prawej, pozostałe elementy zawieszenia bez zastrzeżeń, na upartego to poostałe elementy które zostały wymienione/zregenerowane nie były najgorsze, jednakze jak się troszkę pomęczyło sworznie to można było wyczuć ich wypracowanie, a że nie warto grzebać 2 razy tego samego, to najlepiej od strzała wyremontować wszystko, wkońcu geometrie robi sie raz a porzadnie.

Przyszła kolej na remont tylnych hamulcy, zostały wymienione szczęki hamulca postojowego wraz ze sprężynkami, nowe tracze oraz nowe klocki, przy okazji zaciski zostały odnowione, względem pierwszej myśli na złota barwę, z pomoca przyszedł kolega pitbu77 wielkie dzięki za materiał który wylądował także na zaciskach przednich, ale zanim pojawiuł się na zaciskach przednich zostały w nich zamontowane nowe śruby prowadzące zaciski, stare niby nie były specjalnie wyeksploatowane, ale taka pierdólka a różnica na nodze wyczuwalna ;-)

Dodatkowo poprawiono pare detali, pozbyłem się zerdzewiałej flanszy wydechu z okolic zbiornika paliwa, wkońcu po zrobieniu całej zawieszki auto pojechało na ustawienie geometrii zawieszenia - wyszła wzorowo, następnie felgi zostały obute w nowe kapciochy i założone na auto.

Jak znajde to pstryknę fotke resztek tulei wahaczy ze sworzniem oraz innych fantów, ale to w międzyczasie, bo trzeba przyznać, że narobiły dość sporego zamieszania, jak coś mi się jeszcze przypomni to dopisze ;-)