To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Płyn chłodzący silnik

puf - 24-01-2018, 16:59
Temat postu: Mit czy Fakt ?
Witam kiedyś gdzieś usłyszałem lub przeczytałem ze Lancery które miały alusy 18 oryginalne i na nich wychodziły maja twardsze zawieszenie . Prosił bym o odpowiedz na ten temat bo nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi
brylekVFR - 24-01-2018, 22:54

Nie tyle twardsze co inne amortyzatory, tzn. inny nr. katalogowy. Jaka jest faktycznie różnica poza nr. to nie wiem i chyba nikt nie wie. W każdym bądź razie amorki od 16 i 18 są zamienne.
Uwex - 25-01-2018, 08:54

Nie jestem pewien czy nie miały też grubszego drążka przedniego stabilizatora ?
.swat. - 25-01-2018, 10:48
Temat postu: Re: Mit czy Fakt ?
puf napisał/a:
Lancery które miały alusy 18 oryginalne i na nich wychodziły maja twardsze zawieszenie
Mają twardsze zawieszenia, gdyż mają opony o profilu 45, a nie 60 :biggrin: I do tego rozpórki usztywniające zawieszenie i eliminujące wrażenie pływania przy manewrach, których już następne modele nie miały.

Do tej pory nie rozwiązano również problemu różnic pomiędzy dedykowanymi amortyzatorami do wersji z felgami 16" i 18". Niby katalogowo są inne, ale nikt nie potrafił doradzić, które wybrać,gdy mamy dwa zestawy kół (lato 18" i zima 16"). Wszędzie doradzają taki układ, ale przecież na zimę i na wiosnę nie zaleca się dodatkowej wymiany amortyzatorów.

W ASO bez problemu można było zakupić felgi 18" (teraz nie wiem czy jeszcze są) i żadnych przeciwwskazań nie było. Płacisz i masz. Tylko nikt tam nie kupował, bo cała przyjemność z wymianą i sprawdzeniem zawieszenia podchodziła prawie pod 10.000zł. Teraz jest lepiej, bo cały komplet nowych nieużywanych felg 18" można dostać za 1500, czyli cenę jednej z ASO.

Chcesz mieć twardsze zawieszenie?

1. 18" felgi, dla fanatyków ekstremalnych odczuć 19"
2. rozpórka na przednie kielichy, rozpórka na tył
3. sprężyny obniżające

:finga:

puf - 28-01-2018, 01:23

czyli rozporki wychodziły z fabryki w wersjach w twardsza czy trzeba było dokładać ?

dałbyś link do takiej rozporki ?
bo znalazłem do evo ale cena z kosmosu

Uwex - 28-01-2018, 08:20

Rozpórki były w wersjach z dieslem. Takie.. Taką używkę też kupiłem,
puf - 28-01-2018, 08:50

Uwex napisał/a:
Rozpórki były w wersjach z dieslem. Takie.. Taką używkę też kupiłem,

a ta na tył ?

brylekVFR - 28-01-2018, 19:58

Przednia rozpórka była chyba właśnie w wersjach z 18 calowymi felgami, czyli od wersji wyposażenia Intense. Na tył to chyba żadne nie miały.
puf - 28-01-2018, 23:11

brylekVFR napisał/a:
Przednia rozpórka była chyba właśnie w wersjach z 18 calowymi felgami, czyli od wersji wyposażenia Intense. Na tył to chyba żadne nie miały.

racja chyba nie miały ale widzialem tez na internecie na tył lecz nie jestem do końca pewien

miśko1977 - 29-01-2018, 13:16

Są do kupienia, ale to nie oryginał.
puf - 29-01-2018, 23:14

miśko1977 napisał/a:
Są do kupienia, ale to nie oryginał.

cos wiecej jakies info ?

miśko1977 - 30-01-2018, 00:21

Zerknij tutaj
http://www.jdl-performanc...volution-x.html

puf - 30-01-2018, 22:36

brylekVFR napisał/a:

A możesz potwierdzić to info?

tokyo - 30-01-2018, 23:52

mialy ale nie na rynek europejski - byla to kratownica za tylnymi fotelami dla silnikow 2.4 ze zmodyfikowanym zawieszeniem z elementami z tylnego wozka outlandera jakies roczniki 07/08. tylne wachacze nie byly z profilowanej blachy tylko pelne odlewy.
Pozniej zastosowano przyspawywane blaszki na wachaczach przod tyl jako wzmocnienie :) ))) koszty

tu macie taki inny przyklad oszczednosci :) )

tu macie tylny wozek amerykanski i na niektore regiony europy zaleznie od wyposazenia w polsce

https://www.ebay.com/itm/...BwAAOSwyYFZ-pOP

a tu europejski ktory jest czesto stosowany w ver ostatnich lancera

http://allegro.pl/mitsubi...2.html#imglayer

Uwex - 31-01-2018, 10:53

tokyo - no co ? Lżejsze to jest, czyli na + :lol: