To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem

mjsystem - 02-08-2015, 16:41

robertdg napisał/a:
Po PRIDE pozostanie GLORY za osiągnięcia

Najbardziej stresujące auto w życiu. Nie liczyłem ile razy go pchałem, ile razy nie mogłem odpalić, ile razy brałem na zapych, ile razy stanął "bo tak", itd, itp :evil:

se7en - 02-08-2015, 16:44

ale przynajmniej było ciekawie i sie cos działo... 8)
mjsystem - 02-08-2015, 16:46

se7en napisał/a:
ale przynajmniej było ciekawie i sie cos działo...
na początku tak, nawet się z tego śmiałem, potem już mniej mnie to bawiło :roll:
mjsystem - 05-08-2015, 16:54

Problem z CE wrócił. Czeka mnie wymiana świec i kabli WN. No cóż, do ideału długa droga.
Wkrótce będą lewe drzwi w kolorze (te z małą wgniotką) 8)

mjsystem - 09-08-2015, 12:57

W końcu udało się auto umyć. Po raz pierwszy od zakupu byłem na myjni. 8)
Wycieczka na wieś dała okazję do zrobienia kliku fotek.

Ale też przy okazji widać, ile jeszcze kwiatków trzeba ogarnąć :|

Drzwi już są, trzeba tylko je założyć:
A stare wyglądają tak:

A ten znaczek zobowiązuje :wink:

inq - 09-08-2015, 13:38

Myślałem, że moje nadkola są słabe :roll: :mrgreen: Trochę iskier trzeba będzie wykrzesać żeby to ogarnąć ;) :twisted:

Dobrze, że już u właściciela :)

mjsystem - 09-08-2015, 13:59

Nadkola i przedni zderzak. Najbardziej się rzucają w oczy. Trzeba to szybko ogarnąć. Zderzak będzie jak u Svena. Dokładka zostanie zaspawana.
Drzwi już leżą u Sławka i Reni. :wink:

sveno - 09-08-2015, 19:28

mjsystem napisał/a:
Zderzak będzie jak u Svena. Dokładka zostanie zaspawana.
Wiesz z czym to się wiąże?
Odpowiem: tracisz zderzak przy jakiejkolwiek próbie holowania/wciągnięcia na lawetę. (czego oczywiście nie życzę)
Albo rób jak oryginalnie, albo naucz się szybko ściągać zderzak "w razie wu". Do tego musisz wozić w aucie mały płaski śrubokręt i nasadkową 10-tkę najlepiej z przedłużką i grzechotką, ale znając Ciebie to zawsze masz to w aucie i o wiele więcej :)

mjsystem - 09-08-2015, 19:33

sveno napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Zderzak będzie jak u Svena. Dokładka zostanie zaspawana.
Wiesz z czym to się wiąże?
Odpowiem: tracisz zderzak przy jakiejkolwiek próbie holowania/wciągnięcia na lawetę. (czego oczywiście nie życzę)
Albo rób jak oryginalnie, albo naucz się szybko ściągać zderzak "w razie wu". Do tego musisz wozić w aucie mały płaski śrubokręt i nasadkową 10-tkę najlepiej z przedłużką i grzechotką, ale znając Ciebie to zawsze masz to w aucie i o wiele więcej
Nie mam w planach następnej lawety :lol: Ale chyba masz rację z tą dokładką. Mam też drugi pomysł, aby to wycięcie na dokładkę wyciąć równo i zostawić.
:wink:

robertdg - 09-08-2015, 19:42

Taniej kupić zaslepke niz kombinować
mjsystem - 20-08-2015, 14:47

Wymiana drzwi. łatwe to jest jak klocki lego. Klucz 12, klucz 10, śrubokręt ph2.

Pracy na 10 minut.

Nowe wstawione w 5 minut:

Brudne i bez folii przyciemniającej.

Za to w kolorze i bez wgnieceń. Czeka je jeszcze polerka i lakierowanie listwy (stara też porysowana :| ) Muszę przekleić naklejkę SPORT na AVANCE.

Ogólnie po umyciu jest spoko.

Ale nie mam się co cieszyć. Jakiś debil przerysował mi w nocy kluczykiem prawe przednie drzwi. Nie wiem, czy polerka wystarczy. :evil:

mjsystem - 20-08-2015, 14:51

Tak to wygląda...

Tomi89 - 20-08-2015, 14:57

Przykra sprawa :| ale na chamstwo i zazdrość nie ma rady.. tzn jest, zlapac na goracym uczynku i w ruch gumowa lola..
inq - 20-08-2015, 15:22

Ja z Galantem już przestałem walczyć :) Wygląda jak wygląda i już się przyzwyczaiłem. Ostatnio też dość mocno dostał po raz kolejny i już tylko się z tego śmieję :)

Dobrze, że są ludzie, którzy jeszcze walczą :)

robertdg - 20-08-2015, 19:00

mjsystem, a po co Ty te drzwi wymieniałes Na starych było lekkie zagniecenie które by się wyprowadziło jakby były robione reperaturki, była dogodna opcja do zacieniowania.