[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Opony zimowe i felgi
RalfPi - 16-11-2011, 16:25
Witam na Forum:)
Polecam: FIRESTONE Winterhawk 2 EVO 205/60R16 92 H zimowe
I ja(Lancer) i Brat(Kia Ceed) jesteśmy zadowoleni.
Pozdrawiam!
jareksk - 17-11-2011, 08:55
Z czystym sumieniem też je polecam. Poprzedni sezon sprawowały się znakomicie. Z tym, że przeloty w 90 % po mieście.
gzesiolek - 17-11-2011, 17:21
Ja polecam wspomniane przeze mnie GoodYear UltraGrip 7+, świetne w zimie na sniegu i blocie, na mokrym i suchym bardzo dobre, no i bardzo ciche, nie wiem czy nie cichsze od standardowych Dunlopów...
reneyvan - 17-11-2011, 21:48
gzesiolek napisał/a: | Ja polecam wspomniane przeze mnie GoodYear UltraGrip 7+, świetne w zimie na sniegu i blocie, na mokrym i suchym bardzo dobre, no i bardzo ciche, nie wiem czy nie cichsze od standardowych Dunlopów... |
Racja świetne opony. Mam je w Lancerku, a żona w Nissanie Micra.
Poprzednio miałem je w Renault Megane.
Sprawdziły się znakomicie kiedy w grudniu 2010 roku utknąłem w metrowych zaspach pod Koszalinem (wtedy, jak zakorkowało na całą noc DK nr 11).
ZakkPL - 18-11-2011, 08:32
wielkie dzięki za sugestie, cenowo liczylem że zmieszczę się w ok 400 pln za sztukę ale to ,,wyjdzie w praniu'' z tego co widzę:-)
ps.wczoraj odebrałem auto z salonu, fantastyczne uczucie:-)
jaca71 - 18-11-2011, 09:03
ZakkPL, W zeszłym sezonie za GY UG7+ płaciło się 336zł/sztuka za rozmiar 205/60R16 H Teraz ceny powariowały
RalfPi - 18-11-2011, 10:30
A mam takie pytanko Chłopaki - pomyślałem sobie, że:
skoro mam opony zimowe i letnie i felgi aluminiowe (salonowe), to na zimę dokupię sobie jeszcze felgi stalowe:)
Co myślicie? Opłaca się w perspektywie długofalowej:)?
Cena najmniejsza jaką znalazłem na allegro to 150 zł/szt + około 60 zł za całą przesyłkę...
Ktoś podpowie, czy warto kupować najtańsze Noname'y:)?
Czy może zabulić 220zł/szt + 30zł za przesyłkę.. i mieć coś lepszego??
Pozdrawiam
Luk - 18-11-2011, 10:50
RalfPi napisał/a: | skoro mam opony zimowe i letnie i felgi aluminiowe (salonowe), to na zimę dokupię sobie jeszcze felgi stalowe:) |
Z podobną cenę będziesz miał alusy. Po co Ci stalowe...?
krzychu - 18-11-2011, 10:53
RalfPi napisał/a: | to 150 zł/szt + około 60 zł za całą przesyłkę... |
Dolicz do tego komplet 20 nakrętek pod stalówki i kołpaki. Kup sobie alusy na zimę.
Pawel34 - 18-11-2011, 10:56
Wiem, że to nie miejsce, ale ... może ktoś szuka, a tu znajdzie prędzej niż gdzie indziej.
Jak mi buchnęli Sportbacka w lipcu to zostałem z oponami zimowymi, które nie są mi potrzebne.
Tak więc mam na stanie 4 szt. Yokohama W-drive 205 60 16 z indeksem 96H z datą prod. 25 tydzień 2009. Przejechały w ciągu 2 sezonów zimowych ok 15k km. Są w stanie nie wskazującym na zużycie Trzymane u dealera.
Zainteresowanych prosze o kontakt.
RalfPi - 18-11-2011, 10:59
krzychu, Luk, polećcie coś Chłopaki..
Bo jak szukałem wcześniej alusów to cena była spora (ale szukałem ze 2 miechy temu).
Teraz mam dodatkową kasę - i mogę sobie wydać:)
Luk - 18-11-2011, 11:12
RalfPi, tak naprawdę, to musisz sobie sam poszukać, nie wiem jaki masz gust
Mi się podobają np. Rial Milano.
Musisz tylko szukać po rozmiarze, dokładnie takiego jak oryginał pewno nie znajdziesz (bardzo mało jest 16x6,5 i jeszcze ET takie samo), ale może być 16x7. Nie pamiętam w tej chwili ile wynosi ET fabrycznych, ale powinno pasować od 38 do 40 (chyba, trzeba sobie policzyć uwzględniając też inną szerokość felgi). Najlepiej to sobie narysować i wtedy wszystko będzie jasne.
lichy - 18-11-2011, 11:16
ZakkPL napisał/a: | wczoraj odebrałem auto z salonu, fantastyczne uczucie |
Wczoraj odebrałeś auto i nie dostałeś / nie wytargowałeś opon zimowych?
Sezon, jakby nie patrzeć letni już nie jest, więc trzeba było powiedzieć, że na letnich oponach z salonu nie zamierzasz wyjeżdżać tak, jak ja to zrobiłem w styczniu, no i dostałem komplet Yokohama W.drive.
Widzę, że auto prawie jak moje, tylko buda inna. Gdzie kupowałeś?
RalfPi - 18-11-2011, 11:28
Luk, Obczaiłem - wyglądają zacnie, ale są droższe...
krzychu Pierwszy raz kupuję felgi.. możesz mi powiedzieć dlaczego jeszcze do stalowych będę musiał dokupić komplet nakrętek.. a do alusów już nie??
Chodzi o to, że nakrętka z alusów nie pasuje do "gniazda" w stalowych??
krzychu - 18-11-2011, 11:32
Tu masz co prawda nie polską, ale świetną przymierzalnie:
http://www.elektrony.cz/
Jak byś sobie nie poradził w wejściem w przymierzalnie daj znać...
Daj jakieś typy co Ci się podobają to sprawdzimy parametry czy pasują.
|
|
|