To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Opony zimowe i felgi

RalfPi - 16-11-2011, 16:25

Witam na Forum:)
Polecam: FIRESTONE Winterhawk 2 EVO 205/60R16 92 H zimowe
I ja(Lancer) i Brat(Kia Ceed) jesteśmy zadowoleni.
Pozdrawiam!

jareksk - 17-11-2011, 08:55

Z czystym sumieniem też je polecam. Poprzedni sezon sprawowały się znakomicie. Z tym, że przeloty w 90 % po mieście.
gzesiolek - 17-11-2011, 17:21

Ja polecam wspomniane przeze mnie GoodYear UltraGrip 7+, świetne w zimie na sniegu i blocie, na mokrym i suchym bardzo dobre, no i bardzo ciche, nie wiem czy nie cichsze od standardowych Dunlopów...
reneyvan - 17-11-2011, 21:48

gzesiolek napisał/a:
Ja polecam wspomniane przeze mnie GoodYear UltraGrip 7+, świetne w zimie na sniegu i blocie, na mokrym i suchym bardzo dobre, no i bardzo ciche, nie wiem czy nie cichsze od standardowych Dunlopów...

Racja świetne opony. Mam je w Lancerku, a żona w Nissanie Micra.
Poprzednio miałem je w Renault Megane.
Sprawdziły się znakomicie kiedy w grudniu 2010 roku utknąłem w metrowych zaspach pod Koszalinem (wtedy, jak zakorkowało na całą noc DK nr 11).

ZakkPL - 18-11-2011, 08:32

wielkie dzięki za sugestie, cenowo liczylem że zmieszczę się w ok 400 pln za sztukę ale to ,,wyjdzie w praniu'' z tego co widzę:-)

ps.wczoraj odebrałem auto z salonu, fantastyczne uczucie:-)

jaca71 - 18-11-2011, 09:03

ZakkPL, W zeszłym sezonie za GY UG7+ płaciło się 336zł/sztuka za rozmiar 205/60R16 H :( Teraz ceny powariowały :(
RalfPi - 18-11-2011, 10:30

A mam takie pytanko Chłopaki - pomyślałem sobie, że:
skoro mam opony zimowe i letnie i felgi aluminiowe (salonowe), to na zimę dokupię sobie jeszcze felgi stalowe:)
Co myślicie? Opłaca się w perspektywie długofalowej:)?
Cena najmniejsza jaką znalazłem na allegro to 150 zł/szt + około 60 zł za całą przesyłkę...
Ktoś podpowie, czy warto kupować najtańsze Noname'y:)?
Czy może zabulić 220zł/szt + 30zł za przesyłkę.. i mieć coś lepszego??
Pozdrawiam

Luk - 18-11-2011, 10:50

RalfPi napisał/a:
skoro mam opony zimowe i letnie i felgi aluminiowe (salonowe), to na zimę dokupię sobie jeszcze felgi stalowe:)

Z podobną cenę będziesz miał alusy. Po co Ci stalowe...?

krzychu - 18-11-2011, 10:53

RalfPi napisał/a:
to 150 zł/szt + około 60 zł za całą przesyłkę...

Dolicz do tego komplet 20 nakrętek pod stalówki i kołpaki. Kup sobie alusy na zimę.

Pawel34 - 18-11-2011, 10:56

Wiem, że to nie miejsce, ale ... może ktoś szuka, a tu znajdzie prędzej niż gdzie indziej.

Jak mi buchnęli Sportbacka w lipcu to zostałem z oponami zimowymi, które nie są mi potrzebne.
Tak więc mam na stanie 4 szt. Yokohama W-drive 205 60 16 z indeksem 96H z datą prod. 25 tydzień 2009. Przejechały w ciągu 2 sezonów zimowych ok 15k km. Są w stanie nie wskazującym na zużycie ;) Trzymane u dealera.
Zainteresowanych prosze o kontakt.

RalfPi - 18-11-2011, 10:59

krzychu, Luk, polećcie coś Chłopaki..
Bo jak szukałem wcześniej alusów to cena była spora (ale szukałem ze 2 miechy temu).
Teraz mam dodatkową kasę - i mogę sobie wydać:)

Luk - 18-11-2011, 11:12

RalfPi, tak naprawdę, to musisz sobie sam poszukać, nie wiem jaki masz gust :)
Mi się podobają np. Rial Milano.
Musisz tylko szukać po rozmiarze, dokładnie takiego jak oryginał pewno nie znajdziesz (bardzo mało jest 16x6,5 i jeszcze ET takie samo), ale może być 16x7. Nie pamiętam w tej chwili ile wynosi ET fabrycznych, ale powinno pasować od 38 do 40 (chyba, trzeba sobie policzyć uwzględniając też inną szerokość felgi). Najlepiej to sobie narysować i wtedy wszystko będzie jasne.

lichy - 18-11-2011, 11:16

ZakkPL napisał/a:
wczoraj odebrałem auto z salonu, fantastyczne uczucie

Wczoraj odebrałeś auto i nie dostałeś / nie wytargowałeś opon zimowych?
Sezon, jakby nie patrzeć letni już nie jest, więc trzeba było powiedzieć, że na letnich oponach z salonu nie zamierzasz wyjeżdżać :mrgreen: tak, jak ja to zrobiłem w styczniu, no i dostałem komplet Yokohama W.drive.
Widzę, że auto prawie jak moje, tylko buda inna. Gdzie kupowałeś?

RalfPi - 18-11-2011, 11:28

Luk, Obczaiłem - wyglądają zacnie, ale są droższe...
krzychu Pierwszy raz kupuję felgi.. możesz mi powiedzieć dlaczego jeszcze do stalowych będę musiał dokupić komplet nakrętek.. a do alusów już nie??
Chodzi o to, że nakrętka z alusów nie pasuje do "gniazda" w stalowych??

krzychu - 18-11-2011, 11:32

Tu masz co prawda nie polską, ale świetną przymierzalnie:
http://www.elektrony.cz/

Jak byś sobie nie poradził w wejściem w przymierzalnie daj znać...

Daj jakieś typy co Ci się podobają to sprawdzimy parametry czy pasują.