To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Przygody z Galantem i Galantem 2.0 V6 MIVEC

jacek11 - 17-06-2016, 22:55

areksz121 napisał/a:
drugi to raczej vr4 (wydajniejszy dół zderzaka)

Miałem taki zderzak w E88A ,tyle,że jeszcze miał dwa wąskie wloty powietrza po stronie kierowcy.

areksz121 - 12-07-2016, 04:44

Kolejne bezawaryjne kilometry za nami :wink:

Weekend spędzony w Niemczech, z przygodami heh... Najpierw 20km przed celem jakiś śmieć w postaci chyba rozjeżdżonej osłony wydechu wyleciał pod wpływem wiatru z poprzedzających aut i walnął w przednią szybę odbijając się z hukiem. Na szczęście tylko kilka niegroźnych rys zostało, mam nadzieję że da się je usunąć. Szyba ma dopiero dwa lata :roll: Do tego zobaczymy, czy przyjdzie mandat za prędkość. Około 50 na 30. Stacjonarny w krzakach za zakrętem pod górę :roll:

Przed urlopem szykuje się pewnie wymiana oleju, i kontrola przed przeglądem. Na pewno tylne opony mają już serdecznie dość po 3 latach, nawet nie wiem ile w sumie przejechały.

Z innych wieści zderzak z Diamond Edition czeka na urlop. Wczoraj odebrany :wink:

A teraz fotki z rodzynem jakich mało. Oryginał nawet radio :shock: 148tys na blacie.

:wink:

areksz121 - 16-07-2016, 22:38

4000 tys za nami od remontu skrzyni :wink:

Wleciały dwie nowe oponki na przód, z przodu powędrowały na tył. Ventus Prime 2 zdaje egzamin, teraz czas na Ventus Prime 3 :wink:

Hamulce skontrolowane, przesmarowane klocki z przodu, bo czasem skrzypiało przy manewrach.
W przyszłym tygodniu wymiana cukierków w bananach na poliuretany. Obecne gumy nie są oberwane, ale są "suche" i raczej swoje już przepracowały. Obowiązkowo geometria, bo już wcześniej zaobserwowałem większe zużycie od wewnątrz dotychczasowych opon.

CDN :wink:

areksz121 - 27-07-2016, 02:00

Udało się wczoraj wymienić cukierki "na szybkości" :wink:

Pierwsze wrażenie to wydaje mi się, że pewniej wchodzi się w zakręty. Pojeździmy więcej to zobaczymy.
Nie wspominałem chyba, ale sprężyny z EA kombi jednak od jesieni dużo nie usiadły i było ciut za wysoko z tyłu. Szybka operacja i skrócone po pół zwoju od góry. Sztywności nie stracił, a tyłek opadł o jakieś "półtora palca". Przed zabiegiem przy wchodzeniu w zakręty zauważalny był efekt nurkowania przodu po przekątnej. Teraz jest o niebo lepiej. Może wleci jeszcze z tyłu gruby stabilizator z EA, jeżeli nie będzie dużo rzeźby.

Na razie geometria i przegląd, wymiana oliwy przed Zlotem :)
Reszta modów na urlopie we wrześniu :wink:

Owczar - 27-07-2016, 09:01

Ja u siebie w lexusie zmieniłem właśnie obie tuleje w wahaczu dolnym na poliuretany z olkusza i auto jeździ zupełnie inaczej. Pewniej wchodzi w zakręty, zachowuje się stabilniej podczas hamowania. Innymi słowy zachowuje zbieżność niezaleznie od warunków. Więc myślę, że Twoje odczucia się nie zmienią. Ale dla równowagi zmieniłbym jeszcze tuleje prostych wahaczy.
areksz121 - 29-07-2016, 02:35

Owczar napisał/a:
Ale dla równowagi zmieniłbym jeszcze tuleje prostych wahaczy.

Pomyślimy :wink:

A swoją drogą, na geometrii trzeba było poprawić tylko zbieżność lewego tylnego koła. Przód wyszedł "na zero" :shock: Trzeba jedynie coś pomyśleć nad lewym przodem bo kąt pochylenia koła jest ciut poza tolerancją.
Przegląd podbity i ważny do 22.08.2017 :wink:
Sumaryczny przebieg karoserii przekroczył już 480tys :mrgreen: Sam przejechałem około 157tys i 2.08 mija dokładnie 6 lat :wink: :twisted:

Owczar - 29-07-2016, 07:30

areksz121 napisał/a:
Trzeba jedynie coś pomyśleć nad lewym przodem bo kąt pochylenia koła jest ciut poza tolerancją.

Jak zmienisz tuleje to sytuacja powinna się poprawić ;)

areksz121 - 29-07-2016, 12:30

No tak, ciekawe. Tuleje prostych wahaczy i całe górne wymieniane były prawie dwa lata temu przy okazji renowacji. Z tego co pamiętam, to już poprzednim razem było coś z pochyleniem w przodzie, tylko nie pamiętam czy to to samo koło :roll: Przede wszystkim będę pilnować opon, a z kątami może na urlopie podziałam.
areksz121 - 04-08-2016, 00:04

I mamy kolejną zagadkę :roll:
Jeżdżę w sumie w większości na LPG, ale jako tako temperatura przełączania ustawiona jest na 45*. Od wczoraj Gal zasłabł na PB :roll: Odpalać- odpala na PB, ale po ruszeniu z miejsca brakuje mu sporo przyspieszenia. Dziś na szybko podłączyłem Laptopa do Staga i moje przeczucia się sprawdziły. Uboga mieszanka na PB. Lambda działa, bo na LPG jest dużo lepiej i w momencie przyspieszenia wstaje odrazu na bogato. Problem występuje w całym zakresie temperatury pracy silnika. Zacznę od filtra paliwa, zobaczę regulator ciśnienia i ciśnienie na listwie... Średnio wydaje mi się żeby to była wina przepływki. Już prędzej pompa, która może być jeszcze oryginalna.

Trzeba zbadać, żeby nie było "kuku" na trasie do Pl.
Ehhhh :mrgreen:

areksz121 - 15-08-2016, 01:14

Filtr paliwa podmieniony, a winnym okazał się pęknięty wąż od przepływki... Już jakiś czas temu był opatentowany i trzeba było poprawić. W Pl sobie to ogarne, żeby miało ręce i nogi :wink:

Tydzień temu przyszło pozdrowienie z Niemiec z pouczeniem i kwotą 25 euro... :shock: Prędkość widać na fotce, w Nl za takie coś dostałbym ze 150 pewnie...krzaki w których stał radar też widać :wink:

areksz121 - 25-08-2016, 00:55

We wtorek:

Przez dwa lata ubyło nieznacznie czynnika, napełniona od nowa i działa zdecydowanie lepiej :wink:

We środę:

Według nowego licznika 166800km, czyli około 9 tys i nic oleju nie ubyło (5W40) :wink:

Ogólna kontrola wykonana, ciśnienie w kołach sprawdzone, jeszcze tylko umyć, posprzątać i dziś wieczorem pakowanie i odjazd... Widzimy się w Przesiece :D

Wszyc - 01-09-2016, 21:14

Ty tu nieświruj że to i tamto wymieniasz ja za rok sprawdze czy tych zacieków z lakieru sie pozbyłeś i czy masz równe szpary w drzwiach z tyłu i czy sie dobrze zamykają :lol:
areksz121 - 08-09-2016, 13:10

Zacieki znikną że zderzaka, bo będzie DE i teraz wiem już jak malować :p Inne elementy innym razem.

A szpary to jak szpary, zobaczymy jak u Ciebie się będzie domykać :wink:

Zderzak doczeka się swojej kolei po weekendzie, na razie jeździ i połyka kilometry. Dziś zaliczamy wypad do Krakowa :wink:

telewizoor - 08-09-2016, 13:24

areksz121, to wpadnij na krakowskie klasyki nocą od godz. 20 na rybitwach Domagały 25 :)
areksz121 - 18-09-2016, 16:55

W Krakowie byłem w sumie tam i z powrotem :wink:

Świeże fotki z piątku wieczorem po położeniu bazy i klaru:

W dolny grill wpadła delikatna czarna siateczka:

I po montażu:

Zakochałem się w tej mordzie na nowo :oops: :twisted: :mrgreen:

Lepsze fotki i po zmianach pod maską może jak słońce wróci :wink: