To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Co kupiłbyś po Galancie?

Owczar - 27-05-2017, 22:28

Darku, w tirach kierowcy podróżują w podobnej pozycji po tysiąc km dziennie, więc to chyba nie jest taka niewygodna pozycja. :)
eremita - 28-05-2017, 09:04

Nie, bez przesady ja swoim kilka razy przejechałem grubo ponad tysiąc km i jedyne co mnie denerwuje to głośna praca silnika już tak przy 120 na godzinę ale to chyba wynika z tego że 1,6 to za mało na taką kastę.
skobalt - 28-05-2017, 21:43

Witam. Co do przyszłości to zgadzam się z Hugo... Po Galancie chyba tylko amerykaniec... Oto jedna z propozycji:
http://allegro.pl/cadilla...38.html#thumb/8

Matejko - 28-05-2017, 21:57

mkm napisał/a:
A ja właśnie przechodzę zauroczenie Jaguarem s-typem i nie wiem czy się nie zakończy szałem zakupowym.
Co prawdaobiekt mojej fascynacji czyli 4litry pod maską nie jest tanie w eksploatacji i lubi się wysypać znienacka uruchamiając drenaż portfela, ale 3.0 już tego nie robi, a tez jedzie 8)
W dodatku stype ma napęd na tył...
No i ceny są śmiesznie niskie. :D

jakbyś chciał 430konna eRke '06 w british racing green to daj znać :)
osiągów przy tej wielkości auta i komforcie, nie ma za bardzo z czym porównać, auto jednym tchem bez zadyszki przekracza 250km/h czyli większość mocnych Niemców zostaje z tyłu :lol:

Kaucz - 29-05-2017, 02:10

eremita napisał/a:
Tak mi się właśnie wydawało że przed twoim garażem stoi Honda

pytanie tylko czy bordowa czy czarna ;) . Jak bordowa to brata VI gen ;) . A Galant w garażu stoi póki co.
tutaj cała trójka:
[img][/img]

larelijux - 29-05-2017, 11:09

skobalt, amerykańskie auta przede wszystkim w środku jakościowo odstają bardzo w porównaniu z samochodami na rynek europejski, są brzydkie

Przykładem Galant EA na Amerykę i na wszystkie inne rynki

Owczar - 29-05-2017, 14:54

Auta amerykańskie owszem, ale te spoza Ameryki produkowane na rynek US nie wszystkie odstaja jakością. Są takie które różnią się bardzo niewiele.

Jeśli cadillac z 2006 roku kosztuje 23k to znaczy że drugie 23 trzeba dołożyć w ciągu roku. Auta klasy premium z tego rocznika kosztują 2 razy tyle.

Hugo - 29-05-2017, 16:48

Cytat:
Jeśli cadillac z 2006 roku kosztuje 23k to znaczy że drugie 23 trzeba dołożyć w ciągu roku. Auta klasy premium z tego rocznika kosztują 2 razy tyle
Nie masz racji. Po pierwsze auta amerykańskie, nawet obecnie produkowane, mają silniki o konstrukcji z lat 70-tych, dolnozaworowe i proste jak budowa cepa, ewentualnie konstrukcje produkcji japońskiej i jeśli dodamy do tego w znacznej większości osprzęt również produkcji japońskiej (głównie DENSO) to tam nie ma się co zepsuć. Dodatkowo części do tych aut (oprócz części blacharskich i oświetlenia) są tanie. Po drugie Cadillac BLS nie jest autem klasy premium i w naszym kraju jest też autem niesprzedawalnym, więc nie może kosztować tyle co audi a8 z tego rocznika, bo nawet za 23 000 zł nikt go nie kupi :D
Owczar - 29-05-2017, 17:35

Gdyby były takie dobre jak piszesz a w dodatku tanie to by schodzily na pniu. Jednak gdzieś ten pies jest pogrzebany. Nie mówimy tylko o naszym kraju, bo w Szwajcarii ktoś go kupił za jakieś 18k.

A więc gdzie jest haczyk? Bo jakiś na pewno jest. Jeśli nie ma to, rzeczywiście może być fajna opcja za przysłowiowe grosze.

Hugo - 29-05-2017, 19:59

Ludzie się chyba wciąż tych aut boją. A po drugie wiesz jak to jest, nie tylko w PL, najlepsze i najbardziej prestiżowe są auta niemieckie :mrgreen:
Owczar - 29-05-2017, 20:30

Muszę poczytać, bo design nie do końca w moim guście. Ale ciekawa opcja za te kasę.

No racja, pastuch tdi to to nie jest, sąsiad nie pozazdrosci :)

larelijux - 29-05-2017, 21:06

Ja wolałbym starszą BMW niż takiego Cadillaca, wrażenia estetyczne jednak na ogromny plus po stronie Niemców
Hugo - 29-05-2017, 21:57

Owczar napisał/a:
No racja, pastuch tdi to to nie jest, sąsiad nie pozazdrosci
Dokładnie tak, nawet jak jakieś inne auto będzie rzucało się w oczy i będzie przede wszystkim ładne (czyli posiadało cechu, których nie posiada żaden vw) to i tak sąsiad stwierdzi, że wynalazek itp.
larelijux napisał/a:
Ja wolałbym starszą BMW niż takiego Cadillaca, wrażenia estetyczne jednak na ogromny plus po stronie Niemców
Bardzo jestem ciekawy o jakie bmw masz na myśli?

A tak w ogóle skupiliśmy się na Cadillacu z powyższego linku, czyli BLS, który jest po prostu brzydki. Ma zaburzone proporcje i w ogóle jest lipny.

Cadillac STS po 2005 r. jest piękny, a wersja z czarnym wnętrzem z wstawkami z drewna eukaliptusowego, stałym napędem 4x4, silnikiem 4,6 V8 i hamulcami Brembo oraz w czarnym lakierze jest po prostu... Nie mogę napisać jaka jest :wink:
Niestety akurat nigdzie nie mogę znaleźć linka do takiej wersji :wink:

larelijux - 29-05-2017, 22:00

Mi się podobają E39, E38 - dlatego też nadmieniłem, że starsze :wink:
Hugo - 29-05-2017, 22:22

larelijux napisał/a:
Mi się podobają E39, E38
No to się nie wypowiadam.