Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003
Juiceman - 30-03-2015, 06:34
Elegancja w sobotę odwiedziła Wrocławskie SPA i wyjechała z receptą którą trzeba zrealizować mianowicie na poprawę trzeba wykupić następujące leki:
1. Wahacz dolny prosty prawy
2. Wahacz Górny prawy
3. Korek wlewu oleju lub uszczelka do Korka,
4. Drążek kierownicy lewy.
Ciekawe czy termin na naprawę jak w NFZ czy prywatnie będzie szybciej tak czy siak do ustalenia z Kierownikiem SPA
Juiceman - 07-04-2015, 20:37
No Zajec przyniósł czyt wykupił powyższą recepte
I umówił się z Dr. Deejay na wizytę
W sumie
wahacze do wymiany drążek i końcówki też.
Zmiana oleju sprawdzenie jeszcze tyłu i następna wymiana to olej w skrzyni bo w tym miesiącu chyba już nie damy rady.
komarsnk - 07-04-2015, 20:41
Juiceman napisał/a: | No Zajec przyniósł czyt wykupił powyższą recepte |
A w które aptece kupił sworznie CTR?
komarsnk - 07-04-2015, 20:44
OK - zobaczyłem na pudle JM CARPARTS - czy to tam? Bo na Alle nie mają...
Juiceman - 07-04-2015, 20:48
Apteka JM Carparts z Legnicy lub alledrogo jak kto woli;-)
Wahacz górny zaś TRW:)
komarsnk - 07-04-2015, 20:55
Juiceman napisał/a: | Wahacz górny zaś TRW:) |
Yyyy... a ten sworzeń CTR Ball Joint ze zdjęcia to do czego jest?
Juiceman - 07-04-2015, 21:10
wachacz dolny prosty
komarsnk - 07-04-2015, 21:18
OK - a nie decydowałeś się zmienić samych sworzni? I dlaczego nie? Bo tez mnie to czeka i może są jakieś argumenty, których nie wziąłem pod uwagę
deejay - 07-04-2015, 21:28
Juiceman napisał/a: | I umówił się z Dr. Deejay na wizytę |
Pierwsze słyszę
Tomek - 07-04-2015, 21:28
komarsnk napisał/a: | OK - a nie decydowałeś się zmienić samych sworzni? I dlaczego nie? |
bo sam tego nie zrobisz
te sworznie nie są wymienne, tak O
trzeba oddać do tzw. "regeneracji" sworznia
deejay - 07-04-2015, 21:38
komarsnk napisał/a: | I dlaczego nie? Bo tez mnie to czeka i może są jakieś argumenty, których nie wziąłem pod uwagę |
Przeprasuj sam sworzeń to sie przekonasz dlaczego zaleca sie cały wahacz wymieniać
komarsnk - 07-04-2015, 22:14
Hej hej ale my tu mówimy o górnym wahaczu? Bo o to pytałem Juicemana Tam podobno są bez problemu wymienne...
Hugo - 07-04-2015, 22:28
komarsnk napisał/a: | Tam podobno są bez problemu wymienne... | No bo tak jest.
deejay - 07-04-2015, 22:28
komarsnk napisał/a: | Tam podobno są bez problemu wymienne... |
Wiem o jakim wahaczu jest mowa i wiem że są sworznie wymienne , ale do tej pory nie udało mi sie żadnego poprawnie wprasować , tak aby siedział w gniezdzie wahacza "ciasno" . Wszystko co montowałem było markowe i przelatywało na wylot z wahacza wiec nie polecam tej praktyki , no chyba ze pospawasz przy kołnierzu sworznia na stałe do kolejnej wymiany.
Wahacz jest stalowy i wyprasowanie starego sworznia rozkalibrowuje miejsce wprasowania nowego sworznia w wahaczu.
Hugo - 07-04-2015, 22:33
deejay napisał/a: | do tej pory nie udało mi sie żadnego poprawnie wprasować , tak aby siedział w gniezdzie wahacza "ciasno" . Wszystko co montowałem było markowe i przelatywało na wylot z wahacza wiec nie polecam tej praktyki | Dziwne, montowałem już sworznie 555 w czterech różnych wahaczach górnych (oczywiście oryginalnych) i nowe wchodziły tak samo ciężko jak wychodziły stare. Ze sworzniami innych firm nie miałem styczności.
|
|
|