To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)

tresorex - 17-03-2016, 00:32

eremita napisał/a:
Umówiłem się dzisiaj na obszycie ale majster się rozchorował, no nic poczekam ale jak sobie pomyśle że w piątek muszę zrobić jakieś 900km po polskich drogach z tą klejącą kieratom to mi się odechciewa :?

Kup w tesco pokrowiec :D Może nawet znajdziesz w takiej wersji nardi :lol:

eremita - 17-03-2016, 08:39

tresorex napisał/a:
Kup w tesco pokrowiec Może nawet znajdziesz w takiej wersji nardi

hehe albo pojadę jak fan niemieckiej motoryzacji

ręka będzie tylko na drewienku :mrgreen:
Byłem na giełdzie do popularnych aut to mają do wyboru po parę sztuk a moją bym musiał zostawić i w niedzielę odebrać :roll:
Niestety nie mam żadnej na podmiankę :|

Tomi89 - 17-03-2016, 14:50

eremita jak się sprawuje kamerka/rejestrator? Dobre opinie o niej masz bo szukam czegoś dla siebie? :-)
eremita - 24-03-2016, 12:59

Tomi89 napisał/a:
eremita jak się sprawuje kamerka/rejestrator? Dobre opinie o niej masz bo szukam czegoś dla siebie? :-)

Wszystko w porządku, jestem zadowolony :)

Gal trafił do mechanika na
- wymianę oleju w skrzyni,
- sprawdzenie przegubu bo coś zaczęło telepać przy przyspieszaniu,
- sprawdzenie układu chłodniczego bo po wymianie płynu zbiorniczek się osuszył
- ogólne sprawdzenie

Zastanawiam się nad dywanikami czy brać te które mi sie bardziej podobają czyli beżowe :twisted: czy lepiej oszczędzić sobie nerwów że się brudzą i brać czarne z kremowym obszyciem.

Tomii - 24-03-2016, 13:58

eremita napisał/a:

Zastanawiam się nad dywanikami czy brać te które mi sie bardziej podobają czyli beżowe :twisted: czy lepiej oszczędzić sobie nerwów że się brudzą i brać czarne z kremowym obszyciem.

do kremowego wnętrza tylko kremowe welurki :)

mkm - 25-03-2016, 04:11

+1 :mrgreen:

eremita napisał/a:
hehe albo pojadę jak fan niemieckiej motoryzacji

No i pięknie... Jak fan niemieckiej motoryzacji powiadasz... czyli sugerujesz, żeby przestać jeździć ze zwisem nadgarstkowym przez kierownicę w japońskiej maszynie? :P :mrgreen:

eremita - 25-03-2016, 09:42

Tomii napisał/a:
do kremowego wnętrza tylko kremowe welurki

mkm napisał/a:
+1

Mi też tak bardziej się podoba :mrgreen:
Ostatnio słyszałem ze wcale się aż tak nie brudzą bo na nich piasku nie widać tak jak na czarnych :lol:

mkm napisał/a:
czyli sugerujesz, żeby przestać jeździć ze zwisem nadgarstkowym przez kierownicę w japońskiej maszynie?

Jakoś mi się to kojarzy z kierowcami galfów :)

eremita - 31-03-2016, 19:19

Kolor wybrany :D

Tak się zastanawiam tylko czy brać z łatką na środku pod nogami kierowcy, po co to jest?

Gal jeszcze u mechaniora potwierdziło się moje zdanie o poziomie wiedzy w ASO
Zadzwoniłem po ile jest i czy wogóle będę potrzebował filtr do skrzyni przy wymianie oleju, pan w serwise poprosił o VIN po sprawdzeniu powiedział że oczywiście i podał cene koło 500zł :shock: tak więc stwierdziłem że poczekam co mechanik powie :P
Dobrze że go nie kupiłem bo mój nie ma tego filtra i to wynika z VINu masakra, a ludzie jadą do ASO bo myślą że tam fachowcy :evil:

Dodatkowo zaczeło telepać przy przyspieszaniu okazało się że osłona jest pęknięta mam nadzieje że nowa osłona z świezym smarem rozwiąże problem Aaa taka osłona w ASO koło 300 :shock: skąd oni te ceny boiorą?

wojtas - 31-03-2016, 19:29

eremita napisał/a:
skąd oni te ceny boiorą?

Z kosmosu. :wink:

Hugo - 31-03-2016, 19:35

Masz filtr oleju w swojej skrzyni, ale wewnątrz :mrgreen:
Owczar - 31-03-2016, 19:41

Dokładnie, filtr jest wewnątrz.
eremita - 31-03-2016, 19:59

Owczar napisał/a:
Dokładnie, filtr jest wewnątrz.
Cytat:

Masz filtr oleju w swojej skrzyni, ale wewnątrz

No teraz wiem i że go się nie wymienia, tyle że ten pseudo znawca chciał mi sprzedać do tej skrzyni co ma go na zewnątrz a tego się wymienia:|

eremita - 01-04-2016, 21:10

Galuś odebrany od mechaniora :D
-Olej w skrzyni został wymieniony metodą tradycyjną weszło 4L oleju Transmax Z, z tego co mówił mechanik wymiana bardziej dla świętego spokoju bo sam olej w skrzyni wyglądał bardzo dobrze,
-Nowa osłona przegubu wewnętrznego prawego
-Wahacz poszedł do regeneracji i został wymieniony sworzeń
-Geometria
-ciśnieniowo sprawdzony układ chłodzenia po całej nocy wskazówka nawet nie drgnęła :)

Owczar - 01-04-2016, 21:28

A czemu tradycyjną?
Hugo - 01-04-2016, 21:34

eremita napisał/a:
-Nowa osłona przegubu wewnętrznego prawego
I co już nie trzęsie przy przyśpieszaniu?