Lubelskie - Lubelskie OT XIII
Bizi78 - 15-02-2016, 19:50
Bry wieczór .
inq - 15-02-2016, 20:40
Andrew, jak blacha sensowna to czemu nie.
Andrew - 15-02-2016, 20:44
Właśnie chyba najgorzej ze spodem będzie...
W@sio - 15-02-2016, 21:04
Bobry! Idąc z duchem czasów i ja zmieniłem telefon... Na LG G3
Jaro1974 - 15-02-2016, 21:04
A ja nie
grzesiopol - 15-02-2016, 21:08
Bry wieczór
bastek napisał/a: | tych w środklu nie znalazłem | w środku nie widziałeś bo trzeba było odkręcić 9 śrubek (a może więcej) i ściągnąć tylną obudowę. bastek napisał/a: | ma być biały i dotykowy i nie chiński, czyli ze znaną nazwą) | hmmm znana firma Samsung, sprawdź pod baterią kto robi, obyś się nie zdziwił.
inq a może powinieneś zmienić samochód na czołg
Andrew napisał/a: | Co myślicie o tym, jakbym se galanta e32 kupił do małego remontu? | a moge ci go pomalować może wprawiłbym się w trudnej sztuce lakierniczej.
Andrew napisał/a: | Właśnie chyba najgorzej ze spodem będzie... | to daj sobie spokój mój lancer senior też był tragiczny podspodem i dlatego na złom poszedł. No chyba, że sam byś wszytko robił.
[ Dodano: 15-02-2016, 21:13 ]
Andrzej a może taki już wyremontowany http://olx.pl/oferta/mits...html#5f3acc8843
inq - 15-02-2016, 21:13
grzesiopol, obawiam się o życie innych uczestników drogi gdybym czołgiem jeździł Galant zostaje do końca ważności ubezpieczenia i przeglądu - później pójdzie na jakiś wrak atak.
Andrew, jak trzeba spawać pół podłogi ja bym odpuścił. Ogromne koszty, a auto nie jest jakieś wyjątkowe.
Tomi89 - 15-02-2016, 21:20
Cześć.
Panowie pytanko. Chcę kupić auto w pl ale to bardziej na czesci, da się po kupnie to jakoś wyrejestrowac i wtedy rozgrzebywac czy jak to jest? Przyznam że jestem kompletnie zielony w tym temacie.
grzesiopol - 15-02-2016, 21:24
Andrew albo takie coś http://olx.pl/oferta/mits...html#2c1bda1f84
inq - 15-02-2016, 21:25
Przypuszczam, że musisz mieć kwity ze złomowania.
Jaro1974 - 15-02-2016, 21:27
Kupujesz, nie rejestrujesz, i masz części. A żeby było bardziej legalnie to dobrze mieć kwit ze stacji utylizacji.
grzesiopol - 15-02-2016, 21:33
Tomi89 masz łeb to kombinuj. Przypadki wyrejestrowania:
1. złomowanie - wymagane zaświadczenie
2. kradzież - wymagane zaświadczenie o zgłoszeniu kradzieży lub postanowienie o umorzeniu dochodzenia
3. wywóz pojazdu a granicę - wymagany dokument potwierdzający zbycie orz ośiadczenieo lub dokument potwierdzający rejestracje za granicą.
4. udokumentowanej trwałej i zupełnej utraty posiadania pojazdu bez zmiany w zakresie prawa własności, jeżeli przedstawiony zostanie dokument potwierdzający ten fakt oraz pod warunkiem wniesienia przez właściciela pojazdu opłaty na rzecz gminy na realizację zadań związanych z utrzymaniem czystości i porządku w gminach.
Ewentualnie dalsza sprzedaż, w przypadku sprzedaży za granice wymagana jest umowa oraz konieczność zdania tablic ale można też nie oddawać tablic ale jakieś tam problemy zawsze wymyślają
[ Dodano: 15-02-2016, 21:35 ]
w przypadku 1. mozesz oddać pojazd niekompletny i maja teżprzyjąć i wydać zaświadczenie o tym, że przyjeli do złomowania
Tomi89 - 15-02-2016, 21:40
Najlepszym rozwiązaniem byłoby załatwić kwit od tych co złomuja a auto żeby stało u mnie bo w miesiąc tego nie rozbiore do samej skorupy
bastek - 15-02-2016, 21:48
grzesiopol napisał/a: | hmmm znana firma Samsung, sprawdź pod baterią kto robi, obyś się nie zdziwił |
ja wiem, ty wiesz, czy musimy unieszczęśliwiać Magdę?
Samsung to dobra firma, ogólnoświatowa, nie produkuje podrób, poza tym w TV reklamowana - i tego się trzymajmy
po co dyskutować z kobietą? i tak na końcu powie, że znów filiżankę po kawie zostawiłem na stole
[ Dodano: 15-02-2016, 21:57 ]
zadbany lancer, stan bardzo dobry
http://otomoto.pl/oferta/...g-ID6yfX6f.html
przed wypadkiem był nawet bezwypadkowy...
grzesiopol - 15-02-2016, 22:08
Tomi89 napisał/a: | byłoby załatwić kwit od tych co złomuja | moźesz rozbierać a potem oddać, teoretycznie na to masz 30 dni.
Teoretycznie zgodnie z Prawem O ruchu drogowym masz obowiazekw terminie do 30 dni powiadomić właściwego starostę o nabyciu pojazdu zarejestrowanego na terenie RP, przekroczenie tego terminu nie jest tam jakoś rygorystycznie przestrzegane ale może się zdarzyć.
Ponadto pamietaj, że wraz z zakupem pojazdu przechodzą na ciebie obowiązki z zakresu ubezpieczenia OC i jak nie wyrejestrujesz pojazdu będziesz musiał zapłacić dalsze OC w przypadku gdy będzie sie kończyć zaraz po zakupie.
bastek napisał/a: | i tak na końcu powie, że znów filiżankę po kawie zostawiłem na stole | zacznij pić w szklance to może nie będzie ci tak mówić
|
|
|