To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT XIII

Bizi78 - 15-02-2016, 19:50

Bry wieczór :D .
inq - 15-02-2016, 20:40

Andrew, jak blacha sensowna to czemu nie.
Andrew - 15-02-2016, 20:44

Właśnie chyba najgorzej ze spodem będzie...
W@sio - 15-02-2016, 21:04

Bobry! Idąc z duchem czasów i ja zmieniłem telefon... Na LG G3
Jaro1974 - 15-02-2016, 21:04

A ja nie :twisted:
grzesiopol - 15-02-2016, 21:08

Bry wieczór
bastek napisał/a:
tych w środklu nie znalazłem
w środku nie widziałeś bo trzeba było odkręcić 9 śrubek (a może więcej) i ściągnąć tylną obudowę.
bastek napisał/a:
ma być biały i dotykowy i nie chiński, czyli ze znaną nazwą)
hmmm znana firma Samsung, sprawdź pod baterią kto robi, obyś się nie zdziwił.
inq a może powinieneś zmienić samochód na czołg :mrgreen:
Andrew napisał/a:
Co myślicie o tym, jakbym se galanta e32 kupił do małego remontu?
a moge ci go pomalować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: może wprawiłbym się w trudnej sztuce lakierniczej. :twisted:
Andrew napisał/a:
Właśnie chyba najgorzej ze spodem będzie...
to daj sobie spokój mój lancer senior też był tragiczny podspodem i dlatego na złom poszedł. No chyba, że sam byś wszytko robił.

[ Dodano: 15-02-2016, 21:13 ]
Andrzej a może taki już wyremontowany http://olx.pl/oferta/mits...html#5f3acc8843

inq - 15-02-2016, 21:13

grzesiopol, obawiam się o życie innych uczestników drogi gdybym czołgiem jeździł :) Galant zostaje do końca ważności ubezpieczenia i przeglądu - później pójdzie na jakiś wrak atak.

Andrew, jak trzeba spawać pół podłogi ja bym odpuścił. Ogromne koszty, a auto nie jest jakieś wyjątkowe.

Tomi89 - 15-02-2016, 21:20

Cześć.
Panowie pytanko. Chcę kupić auto w pl ale to bardziej na czesci, da się po kupnie to jakoś wyrejestrowac i wtedy rozgrzebywac czy jak to jest? Przyznam że jestem kompletnie zielony w tym temacie.

grzesiopol - 15-02-2016, 21:24

Andrew albo takie coś http://olx.pl/oferta/mits...html#2c1bda1f84
inq - 15-02-2016, 21:25

Przypuszczam, że musisz mieć kwity ze złomowania.
Jaro1974 - 15-02-2016, 21:27

Kupujesz, nie rejestrujesz, i masz części. A żeby było bardziej legalnie to dobrze mieć kwit ze stacji utylizacji.
grzesiopol - 15-02-2016, 21:33

Tomi89 masz łeb to kombinuj. Przypadki wyrejestrowania:
1. złomowanie - wymagane zaświadczenie
2. kradzież - wymagane zaświadczenie o zgłoszeniu kradzieży lub postanowienie o umorzeniu dochodzenia
3. wywóz pojazdu a granicę - wymagany dokument potwierdzający zbycie orz ośiadczenieo lub dokument potwierdzający rejestracje za granicą.
4. udokumentowanej trwałej i zupełnej utraty posiadania pojazdu bez zmiany w zakresie prawa własności, jeżeli przedstawiony zostanie dokument potwierdzający ten fakt oraz pod warunkiem wniesienia przez właściciela pojazdu opłaty na rzecz gminy na realizację zadań związanych z utrzymaniem czystości i porządku w gminach.

Ewentualnie dalsza sprzedaż, w przypadku sprzedaży za granice wymagana jest umowa oraz konieczność zdania tablic ale można też nie oddawać tablic ale jakieś tam problemy zawsze wymyślają

[ Dodano: 15-02-2016, 21:35 ]
w przypadku 1. mozesz oddać pojazd niekompletny i maja teżprzyjąć i wydać zaświadczenie o tym, że przyjeli do złomowania

Tomi89 - 15-02-2016, 21:40

Najlepszym rozwiązaniem byłoby załatwić kwit od tych co złomuja a auto żeby stało u mnie bo w miesiąc tego nie rozbiore do samej skorupy
bastek - 15-02-2016, 21:48

grzesiopol napisał/a:
hmmm znana firma Samsung, sprawdź pod baterią kto robi, obyś się nie zdziwił

ja wiem, ty wiesz, czy musimy unieszczęśliwiać Magdę?
Samsung to dobra firma, ogólnoświatowa, nie produkuje podrób, poza tym w TV reklamowana - i tego się trzymajmy
:mrgreen:
po co dyskutować z kobietą? i tak na końcu powie, że znów filiżankę po kawie zostawiłem na stole

[ Dodano: 15-02-2016, 21:57 ]
zadbany lancer, stan bardzo dobry
http://otomoto.pl/oferta/...g-ID6yfX6f.html

przed wypadkiem był nawet bezwypadkowy...

grzesiopol - 15-02-2016, 22:08

Tomi89 napisał/a:
byłoby załatwić kwit od tych co złomuja
moźesz rozbierać a potem oddać, teoretycznie na to masz 30 dni.
Teoretycznie zgodnie z Prawem O ruchu drogowym masz obowiazekw terminie do 30 dni powiadomić właściwego starostę o nabyciu pojazdu zarejestrowanego na terenie RP, przekroczenie tego terminu nie jest tam jakoś rygorystycznie przestrzegane ale może się zdarzyć.
Ponadto pamietaj, że wraz z zakupem pojazdu przechodzą na ciebie obowiązki z zakresu ubezpieczenia OC i jak nie wyrejestrujesz pojazdu będziesz musiał zapłacić dalsze OC w przypadku gdy będzie sie kończyć zaraz po zakupie.
bastek napisał/a:
i tak na końcu powie, że znów filiżankę po kawie zostawiłem na stole
zacznij pić w szklance to może nie będzie ci tak mówić :wink: