[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Opony zimowe i felgi
Luk - 18-11-2011, 11:33
RalfPi napisał/a: | Luk, Obczaiłem - wyglądają zacnie, ale są droższe... |
No właśnie kiedyś były w jakimś promo, za ok. 300 zł... Ja mam kolor grafitowy, to byłoby fajnie
Ale tańsze powinny być jakieś Dezenty.
RalfPi napisał/a: | Chodzi o to, że nakrętka z alusów nie pasuje do "gniazda" w stalowych?? |
Tak.
RalfPi - 18-11-2011, 11:43
kumam:)
moje typy to:
MAK Corsa (ale to z innej strony)
AEZ Excite Dark
AEZ Valencia Dark
OZ 35 Anniversary
Ale strasznie strasznie dużo tego:)
OK - takie czarne też są gites - MAM W3 FullBlack
A przymierzalnia naprawdę zacna - dzięki Chłopaki!
a Kolega visnia69 polecił ET46 rozstaw 5x114x67 rozmiar 6,5"x16".
ZakkPL - 18-11-2011, 12:10
lichy napisał/a: | ZakkPL napisał/a: | wczoraj odebrałem auto z salonu, fantastyczne uczucie |
Wczoraj odebrałeś auto i nie dostałeś / nie wytargowałeś opon zimowych?
Sezon, jakby nie patrzeć letni już nie jest, więc trzeba było powiedzieć, że na letnich oponach z salonu nie zamierzasz wyjeżdżać tak, jak ja to zrobiłem w styczniu, no i dostałem komplet Yokohama W.drive.
Widzę, że auto prawie jak moje, tylko buda inna. Gdzie kupowałeś? |
mialem do wyboru lakier albo opony,wybralem lakier. 52,900
Witpol Tychy
visnia69 - 19-11-2011, 11:16
nie tyle co poleciłem, ale katalogowo maja takie wymiary do 1,8 już swego czasu była rozmowa na temat wymiarów felg do Mitsu. Wiadomo zawsze jest jakaś tolerancja w nich jednak warto trzymać się fabrycznych rozmiarów. Jeszcze taka sprawa dla tych co się jeszcze na zimowe kapcioszki nie zdecydowali, jak wielu z Was słusznie zauważyło opony w tym roku są bardzo drogie, a będzie jeszcze trochę drożej. Średnio co dwa tygodnie w hurtowniach jest podwyżka opon, a co więcej nałożyć się może prawie na 100% sprawa podobna jak w tamtym sezonie, że opon zabraknie. Nie opłaca się trzymać opon hurtownią jak swego czasu...a nakłada się na to jeszcze cena.
Jak ktoś jakieś opony felgi będzie potrzebował to jak zwykle na PW, a postaram się pomóc.
RalfPi - 19-11-2011, 21:24
Dobra Chłopaki - zrobiłem searcha.. i znalazłem:
ENZO 103 dark 7.0x16, 5x114.3 - podobają mnie się:)
Ktoś się wypowie?
http://www.felgi-opony.co...573,2_7_29.html
Pozdrawiam
krzychu - 20-11-2011, 11:11
Pewnie kiepsko się myje (dużo zakamarków ) Zapytaj o ET sprzedawcę.
RalfPi - 20-11-2011, 13:14
Ale Narzeczonej się podobają:)
Więc pewnie będę wciągał - pytanie czy dobre ET (zapytanie już wysłałem) no i jeszcze czekam na odp. Kolegi visnia69-bo wolę "kupić u Niego":)
A co do mycia - no cóż - raz na dwa tygodnie trzeba będzie 5 minut poświęcić na mycie feluń:D Niech stracę:)
Pozdrawiam!
[ Dodano: 21-11-2011, 17:12 ]
No i lipa.. jak to mówią - felgi wycofane z produkcji (wedle sprzedającego) i już nie kupię...
Czeba szybko czegoś nowego poszukać..
Albo poczekać do wiosny i wtedy "nówki Felunie" zapodać:)
Może będzie taniej... ??
[ Dodano: 21-11-2011, 18:33 ]
Póki co znalazłem coś takiego-
http://www.felgi.pl/felga...-drzwi/viii/1-8
Co myślicie? Może ktoś korzysta..
Bart2001 - 11-01-2012, 11:32
Na zewnątrz wiosnę czuć to i człowiek zastanawia się nad zestawem już letnim. Znalazłem fajne felgi Wolfrace o wymiarze 17x7 i ET 40. Do tego chciałbym założyć opony 225x45x17. Czy ktoś już posiada taki komplet i czy wszystko w miarę pasuje?
gzesiolek - 11-01-2012, 13:23
Bart2001, wg moich obliczen beda w porzadku od wewnatrz i na styku od zewnatrz ... czyli jak nie masz chlapaczy i/lub listw to lepiej zainwestuj bo inaczej nieco Ci bedzie piaskowalo karoserie... juz przy oponach 205 i felgach 16x7 ET40 sie chlapacze przydaja... a tu masz 1cm jeszcze na zewnatrz... czyli wg moich obserwacji na dole beda wystawac poza obrys karoserii a na gorze zmieszcza sie na styk (czyli Policja sie nie czepi)
Bart2001 - 11-01-2012, 13:33
Już przy standardowych felgach 16 piaskowało mi tylne błotniki w związku z czym zainwestowałem w listwy progowe a ponadto zacząłem podchodzić do tematu lakieru w tym aucie lajtowo. Opony 225x45x17 ponieważ jak sobie porównywałem ceny tych opon i opon jakie powinny być zamontowane na 17 czyli 215x50 lub 225x50 to - różnica w cenie od 100 do 200 na sztuce w klasie premium. Ponadto opon jakie mnie interesują (czyli Pirelli P7 cinturato nie ma w tym rozmiarze. Czy może jednak ktoś zakładał na 7 calową felgę oponę 225 i jak to wygląda?
pablo diablo - 11-01-2012, 18:55
Mam pytanie czy kupując nowe bieżnikowane opony zimowe do samochodu w chwili wypadku. Mam z tego powodu jakieś problemy z ubezpieczycielem ?
lichy - 11-01-2012, 19:32
pablo diablo napisał/a: | Mam pytanie czy kupując nowe bieżnikowane opony zimowe do samochodu w chwili wypadku. Mam z tego powodu jakieś problemy z ubezpieczycielem ? |
Po pierwsze: bieżnikowane = używane ≠ nowe
Po drugie: Czy kupujesz opony w chwili wypadku?
Jeżeli w warunkach ubezpieczenia nie jest napisane, że ubezpieczyciel nie ponosi odpowiedzialności w przypadku jazdy na oponach bieżnikowanych, to problemów nie będzie (o ile się nie mylę, przepisy o ruchu drogowym dopuszczają używanie opon bieżnikowanych).
Natomiast wystarczy, że w chwili kolizji samochód będzie miał zamontowane opony o rozmiarze niewyszczególnionym w świadectwie homologacji i już jest podstawa do niewypłacenia odszkodowania.
pablo diablo - 11-01-2012, 19:42
nowe rozmiar oryginalny tylko że bieżnikowane bo tu w górach porostu lepiej się spisują
lichy - 11-01-2012, 19:50
pablo diablo napisał/a: | nowe rozmiar oryginalny tylko że bieżnikowane bo tu w górach porostu lepiej się spisują |
Znaczy się co, mają nacinane / frezowane jakieś dodatkowe rowki, czy jakiś inny wynalazek?
krzychu - 11-01-2012, 20:20
pablo diablo napisał/a: | nowe rozmiar oryginalny tylko że bieżnikowane bo tu w górach porostu lepiej się spisują |
Nie przesadzaj.... Rozumiem to lekkiego starego auta, ale nie dla ciężkiego lancera.... Potem na mokrej drodze polecisz do rowu... Bo będą dobre na śnieg, ale na asfalcie mokrym nie będą trzymały... Albo na autostradzie się bieżnik odklei...
[ Dodano: 11-01-2012, 20:23 ]
lichy napisał/a: | o rozmiarze niewyszczególnionym w świadectwie homologacji i już jest podstawa do niewypłacenia odszkodowania. |
Popadasz w skrajności.... To musiało by być bardzo duże odstępstwo do tego z widocznym przegięciem np. zamontowanie 115 zamiast 205.... A i tak u normalnego ubezpieczyciela powinien być regres np. w wysokości 40%, a nie całkowita odmowa. Do tego oczywiście musiała by być Twoja wina.
|
|
|