Małopolskie - pozdrowienia mitsu
macior - 17-05-2012, 18:15
waldi-1, i oto przypadkowy donosik na drivera z jednym kołem na linii ciągłej
waldi-1 - 17-05-2012, 19:01
nie moja wina ze akurat wtedy szybko zrobił to co zrobił, poza tym wszystko jest celowo zrobione tak zeby nie było widac ani numerow a tym bardziej predkosci daty itd poza tym ten akurat moment nie jest wiarygodnym dowodem, poniewaz kierowca mogł sie troszke zagapic i zjechac troszeczke ze swojego pasa po czym zaraz powrocił na swoj tor niezmieniajac nawet pasa ruchu
komarsnk - 17-05-2012, 19:54
Pozdrawiam srebrnego EAxA Avance parkującego na chodniku przy ulicy Wileńskiej ok. godz. 17.00
Jackall - 18-05-2012, 22:42
waldi-1 napisał/a: | poza tym ten akurat moment nie jest wiarygodnym dowodem, poniewaz kierowca mogł sie troszke zagapic i zjechac troszeczke ze swojego pasa po czym zaraz powrocił na swoj tor niezmieniajac nawet pasa ruchu |
Tak się akurat składa, że na linię nie wolno najeżdżać a takie zdjęcie potrafi być wiarygodnym dowodem...
Przepisowy stróż prawa mógłby to podciągnąć pod niedostosowanie się do znaku "P-2 „linia pojedyncza ciągła": 100 zł" oraz ewentualnie "Zajmowanie więcej niż jednego, wyznaczonego na jezdni, pasa ruchu: 150 zł"
Moja rada waldi-1 lepiej pisz pozdrowienia a nie wstawiaj kompromitujące zdjęcia
A wracając do pozdrowień:
17-05
- piękne czarne EVO IV/V w Zabierzowie
- turkusowe EAxA kolegi z forum ze Skawiny (zapomniałem nick'a ) widziany na ul. Herberta
- bordowe E5xA w Zabierzowie
- srebrne E5xA na Grota-Roweckiego na Gdańskich tablicach
- niebieski Colt CA również na Grota
18-05
- czerwony Colt CJ w Zabierzowie jadący w stronę Krk
- srebrny Lancer CB w Krzeszowicach
- niebieski Colt CJ w Kochanowie
- bordowy Lancer CB na Cegielnianej
- srebrny Colt CZ na Tischnera
SiMa - 19-05-2012, 22:09
Pozdrawiam właściciela srebrnego Galanta KR***** -> jechałem za nim (i przed, i obok ), od Grota Roweckiego do Powstańców Śląskich
Pozdrawiam też właściciela granatowego Colta CJ0 stojącego na Moniuszki (50 metrów ode mnie)
waldi-1 - 19-05-2012, 22:37
koledzy, przepisy ruchu drogowego sa po to aby ułatwić poruszanie sie, niemozna tez interpretowac przepisow dosłownie, na linie ciagła najechac niemozna? troche zle to rozumujecie a taki słuzbista nawet tez moze zinterpretowac to po swojemu, bo niekfalifikuje sie do ukarania kierowca ktory nieumysslnie najechał na linie to raz, sa tez wyjatki np jesli cos sie omija na jezdni jest dozwolone najechania a takze przekroczenie lini ciagłej itp, poza tym to jest temat do pozdrowien a nie do dyskusji i opisywania co gdzie i jak a nawet zaile, jesli by to było swiadome wykroczenie lub poprostu wykroczenie to kierowca ten napewno poproszony byłby o zatrzymanie sie w bezpiecznym miejscu i poproszony do rozmowy patrzcie w lusterka i pozdrawiajcie sie
Jackall - 20-05-2012, 00:57
waldi-1 napisał/a: | przepisy ruchu drogowego sa po to aby ułatwić poruszanie sie | przepisy kodeksu drogowego nie są po to żeby ułatwić poruszanie tylko żeby regulować zasady ruchu na drogach publicznych. Jest wiele przepisów które wręcz utrudniają poruszanie się ale nie zmienia to faktu, że trzeba je przestrzegać.
waldi-1 napisał/a: | niemozna tez interpretowac przepisow dosłownie | a w jaki sposób jak nie dosłownie??
waldi-1 napisał/a: | na linie ciagła najechac niemozna? | wg kodeksu jest kilka przypadków gdy na linię można najechać.
waldi-1 napisał/a: | jesli by to było swiadome wykroczenie lub poprostu wykroczenie to kierowca ten napewno poproszony byłby o zatrzymanie sie w bezpiecznym miejscu i poproszony do rozmowy | proszę Cię ... Wiele razy widziałem w jakich to bezpiecznych miejscach są zatrzymywani kierowcy do kontroli i czasem aż by się prosiło zadzwonić z donosem do wydziału kontroli wewnętrznej.
waldi-1 napisał/a: | patrzcie w lusterka i pozdrawiajcie sie | pozdrawiam więc grafitowego Outlandera jadącego za mną jak skręcałem do domu
wojzi - 20-05-2012, 03:15
waldi posłuchaj Jackalla i nie wstawiaj kompromitujących zdjęć - inne jak najbardziej
Reszta przy pozdrowieniach zakładamy dobrą wolę pozdrawiającego i nie imputujemy od razu donosów - nawet żartem.
Wszyscy - temat jest od pozdrowień dyskusje w oddnośnych działach.
Od tej chwili przewlekłe dyskusje i długie wymiany zdań będę edytował.
sveno - 20-05-2012, 10:11
Jackall napisał/a: | - srebrne E5xA na Grota-Roweckiego na Gdańskich tablicach | też widziałem, ale na A4 pomykającego w stronę Wrocławia, wyprzedził mnie gdzies koło Opola
karolgt - 20-05-2012, 12:11
w ogóle ten wątek zaczyna przybierać dziwną formę.
kiedyś było "pozdrawiam X którego widziałem jak przejeżdzał/był w sklepie itp"
a teraz PEŁNA dokumentacja: kto gdzie parkuje, którędy jeździ i o której godzinie, a do tego jeszcze zdjęcia i to w dodatku bez zakrywania tablic. Nie wiem czy te wszystkie osoby tutaj wstawione by sobie tego życzyły.
waldi-1 - 20-05-2012, 15:37
Edit
...pozdrawiam wszystkich mitsumaniakow
Jackall - 20-05-2012, 20:21
Wojzi... Mogłeś wydzielić posta do nowego tematu bo chętnie dalej bym o tym podyskutował
A żeby nie było całkiem OT to pozdrawiam bordowe EVO X z Wrocławia zaparkowane przy ul. Bonarka
Tomek - 21-05-2012, 07:30
ja pozdrawiam Jackalla i jego EA5Allroad, widziane w piątek na Brożka
waldi-1 - 21-05-2012, 18:01
pozdrowienia dla kierowcy niebieskiego galanta w sedanie na rejestracji rz..., jadacego dzis przed 8 rano w kierunku terminala miedzynarodowego w krakowie
Jackall - 22-05-2012, 11:40
O której Tomek przejeżdżałeś? Co z naszymi siłownikami?
Pozdrawiam srebrne EVO VII i czarnego Lancera X na nowohuckiej, srebrne EA5W Avance na Saskiej oraz czarnego Lancera RalliArt na Powstańców Śląskich.
|
|
|