To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - The Fart - Mała angielska historia motoryzacji by Swinks

danino88 - 12-06-2012, 18:25

dasz radę :)
swinks_UK - 25-06-2012, 19:20

W weeken się nie nudziłem. Jak co roku, miejscowy klub motorowy (spadkobierca tradycji BRM) organicował mały festyn, na którym miejscowi mogli pokazać swe klasyki. A że impreza dosłownie jest "za płotem" (po drugiej stronie ulicy w parku :mrgreen: ), to nie mogłem odpuścić by nie wybrać się na nią. Ech... szkoda, ze mój vr4 do klasyków sie nie zalicza... :oops:
Tak wiec panie i panowie, oto co się kisi po szopach, komórkach i garażach moich sąsiadów w promieniu 20 mil: :mrgreen:
Były Bugatti, Lotusy...

Były i Mercedesy, BMW i Jaguary:

I pełno innych klasyków, tych starszych:

swinks_UK - 25-06-2012, 19:24

Było też trochę młodszych klasyków:

swinks_UK - 25-06-2012, 19:28

I kilka perełek...
1. Prawdziwa lekcja motoryzacji:

Oraz coś, na widok czegoś mi kapcie spadły:

Marcin-Krak - 25-06-2012, 20:40

Kurczaczek ;) fajnych masz sąsiadów z fajnymi brykami :)
Nie ma to tamto.
W sumie to Twoje vr4 przy niektórych autach ze zdjęć faktycznie takie pospolite się wydaje :mrgreen:

swinks_UK - 25-06-2012, 22:04

No jest tego trochę. Zdjeć pospolitych klasyków nie robiłem :wink: Co ciekawe prawie zero JDM, jedynie 1 Toyota i 2 Datsuny.

Natomiast 5 października mamy prawdziwe święto w Bourne, czyli 50-lecie BRM.

Tym, którzy nie w temacie, przypominam, że BRM było jednym z czołowych teamów F1 w latach 50/60 i 70-tych. Dla BRM jeździli Graham Hill, Jackie Stewart, Nicki Lauda, Stirling Moss.
BRM wygrywało w wielu GP, a w 1962 wygrało klasyfikację konstruktorów (5 razy było 2gie w tej klasyfikacji).
Co wazniejsze BRM używało własnej konstrukcji silników, i właśnie częste zmiany regulaminu FIA na przełomie lat 60 i 70-tych co do silników przyczyniły się do upadku BRM, które nie mogło nadążyć za takimi tuzami jak Ferrari, Jaguar, Lotus.

No więc, 5 października mamy uliczny rajd, w którym wezmą ex-wyścigówki z F1 i byli kierowcy F1. :mrgreen:
Będą bolidy Jaguara, Lotusa, Vanwall, McLarena, Ferrari...
Z kierowców zapowiedzieli się: Damon Hill, David Culthard, Jackie Steward, Jenson Button, Jaques Villeneuve, Nicki Lauda i Stirling Moss (jako gość).

Będzie się działo. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

deejay - 25-06-2012, 22:07

swinks_UK napisał/a:
Z kierowców zapowiedzieli się: Damon Hill, David Culthard, Jackie Steward, Jenson Button, Jaques Villeneuve, Nicki Lauda i Stirling Moss (jako gość).

Będzie się działo.

To chyba podjadę zobaczyć :P :mrgreen:

fj_mike - 25-06-2012, 22:25

Pozazdrościć sąsiadów :wink:
Fajnie było by zobaczyć to na żywo.

Bartek - 26-06-2012, 00:12

swinks_UK, do kompletu zabawek z poprzedniej strony dorzuc pas rozrządu, rolki i uszczelki pokryw zaworów. Jak Bartek nie podejmie sie wymiany, zapraszam do nas :) mam device do popierania zaworów powietrzem i dobry sciągacz więc nie powinno być stresu, a i komplet zamków jakby jakiś uciekł sie znajdzie :)
swinks_UK - 26-06-2012, 08:55

Rozrząd i uszczelki mam. Po prostu nie były godne tego by znaleść się w pokazywanym zestawie :mrgreen:
A device do podpierania zaworów masz z testera na kompresję cylindrów?
Jak nie wyrobię się do wyjazdu do PL, to zgłoszę sie do ciebie Bartku.

Torp12 - 20-08-2012, 12:49

Co tu taka cisza ze az temat spadl na koniec trzeciej strony !!! :)
deejay - 20-08-2012, 14:18

Torp12 napisał/a:
Co tu taka cisza ze az temat spadl na koniec trzeciej strony !!! :)

Robi sie :wink:

Wszyc - 20-08-2012, 14:46

deejay napisał/a:
Robi sie

Tomek już w PL z VRem? :)

kochajj - 20-08-2012, 16:41

nie robi się... we Wro 38,7C
deejay - 20-08-2012, 23:24

kochajj napisał/a:
nie robi się... we Wro 38,7C

Nie narzekaj , ja caly dzien robie w takiej temp. i żyje :wink: Jeszcze dzisiaj głowice w BMW złożyłem na dworze :P