To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna Sigma :))

wojtas - 20-09-2015, 21:01

Cytat:
a my się chyba na S3 15 sierpnia spotkaliśmy ??

A no widzisz, jaki ten świat mały. :wink:

t0m3k - 24-09-2015, 09:05

Hejo wszystkim, od wczoraj w koncu mogę legalnie jeździć.... przegląd podbity :)

wojtas - 24-09-2015, 21:08

Nareszcie, teraz tylko pozostaje życzyć miliona kilometrów. :wink:

PS Gdzie jest dolna blenda przedniego zderzaka?

t0m3k - 25-09-2015, 11:48

Wojtku... brakuje wszystkich plastikow... na drzwiach tez nie ma...

Pytanie mam do Was... kto ma na zbyciu jeden spryskiwacz ? bo zgubiłem :D

t0m3k - 10-12-2015, 09:34

Cześć Wam,
kilka tematów mam
1. Czy to jest normalne że widzę w przewodach WN jak leci prąd ?
2. Czy to normalne że słyszę pompę paliwa siedząc za kierownicą ? ( Mialem problem i auto nie chciało jechać, ciężko odpalało i średnio dało się wkręcić na obroty, o jeździe można było zapomnieć. Jak się przełączył na gaz to była z niego znów rakieta. Wymieniłem filtr paliwa i jest o niebo lepiej ale dalej brak mu mocy, jakieś sugestie? )
3. W przepływomierzu mam zniszczoną jedną część plastra miodu ( skrajna prawa ) jest zgnieciona na amen. Lepiej zaślepić ten otwór w którym jest plaster miodu czy zostawić tak jak było?
4. Jak trochę popada to auto często nie trzyma w ogóle obrotów biegu jałowego. Potrafi tak o sobie zgasnąć. Gdzie pierwsze szukać problemu ? [Kable, kopułka i świece mają 2,5 roku - przejechane kilka tysięcy km.]

Ziemba. - 10-12-2015, 20:14

1. Jeżeli widzisz iskrę między przewodami WN, a np. pokrywą zaworów, to masz przebicie i kable należałoby wymienić.
MichciuGT - 11-12-2015, 12:22

1. nigdy nie powinieneś widzieć iskry na przewodach WN (powinna jedynie występować na świecy)
Przewody WN można sprawdzić mierząc rezystancje, ale zwykle powinno się wymienić jeżeli są stare i sparciałe, choć nowe też mogą przytrafić się uszkodzone...
2. jeśli silnik pracuje to raczej nie powinieneś słyszeć pompy paliwa, sprawdź jakie daje ciśnienie.
3.wymienić przepływomierz.
4. 2,5 roku - wystarczająco długo żeby sprawdzić w jakim stanie są "Kable, kopułka i świece", ale skoro piszesz że widzisz w przewodach WN jak leci prąd, to zacznij od nich.

t0m3k - 18-01-2016, 09:57

Także tego...

zderzak juz kupilem. jeszcze kierunek, błotnik i atrapa...

szpala85 - 19-01-2016, 14:39

dobrze że lampa nie dostała :wink:
t0m3k - 19-01-2016, 23:15

no lampa lekko jest w dół ale mam nadzieje ze to tylko przez mocowanie w błotniku ją wykrzywiło:)
Najgorsze jest to ze nawet nie mam czasu żeby ją naprawić.... mam nadzieje ze na początku lutego zacznie jeździć :)

szpala85 - 20-01-2016, 14:58

t0m3k, hehe poczeka do wiosny tak jak moja ? :mrgreen:
t0m3k - 21-01-2016, 09:20

Nie ma opcji. Za dobrze się nią jeździ żeby tyle czekać. mam nadzieje ze w pierwszym tygodniu lutego ją złożę tak by mogła jeździć.

edit:

Przed wczoraj rozebrałem wszystko... jednak lampa też dostała.... :( (

t0m3k - 20-02-2016, 20:37

Autko wstępnie naprawione. Błotnik miałem jakis więc go zamontowałem ( nowy będzie na wiosnę ). Ramkę chromowaną zrobiłem z dwóch. W przyszłości jakoś te 2 części połączę żeby nie było widac łączenia. Reflektor wymieniony. Zdobyłem zderzak przedliftowy - naprawię go na wiosnę. Najgorzej było zdobyć kierunkowskaz.... ale jak widać zdobylem.
i to chyba tyle :)

wojtas - 24-02-2016, 14:25

Oby jak najmniej takich zdarzeń.
t0m3k - 25-02-2016, 23:53

Oby :)

Teraz mam pytanie z innej beczki. przestał mi działać wentylator od ogrzewania... climatronik normalnie świeci, wyświetla wszystko itd ale wentylator nie dycha.... przy włączeniu max obrotów słychać tyknięcie w wentylatora. Jak zmniejszę nawiew z max o jeden ząbek to tez słychać tyknięcie w wentylatorze, a poniżej potem już nie ma różnicy.

Macie jakieś pomysły co to może byc ? Dodam że ostatnio 2 dni działał, a wcześniej tydzień nie ...