To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)

eremita - 01-04-2016, 21:43

Owczar napisał/a:
A czemu tradycyjną?

Posłuchałem swojego mechanika :) A że mam go od kiedy mam samochód czyli 98 roku i nigdy mnie nie zawiódł to liczę się z jego zdaniem :P

eremita - 01-04-2016, 21:48

Hugo napisał/a:
I co już nie trzęsie przy przyśpieszaniu?

Przejechałem tylko 7 kilometrów i jest ok,
Z tym że nie zawsze telepało więc można powiedzieć że jestem w fazie testów :P

Owczar - 01-04-2016, 22:40

Większość mechaników mówi nie na wymianę dynamiczną, plukanki, lanie syntetyka do starych aut. Według mnie lanie nowego oleju do starego to jak obracanie gaci na drugą stronę ;) chyba ze zna się historię serwisową.

Wymiana dynamiczna uzdrowila wiele skrzyń w galancie i nie słyszałem żeby jakąś zabiła. U mnie różnica była kolosalna.

eremita - 01-04-2016, 22:50

Moja skrzynia chodziła bez zarzutu, tak że wymieniałem tylko dla tego że nie wiedziałem kiedy była robiona wymiana, do tego w samej skrzyni olej wyglądał jak nowy.
Mój mechanik nie jest na nie wymianie dynamicznej powiedział że sprawdzi w jakim jest stanie olej i zadecyduje.

eremita - 05-04-2016, 18:50

Kto by pomyślał że dostane w selgrosie

i to taniej niż inter carsie po rabatach :mrgreen:
A do tego w gratisie ładowarka z logo Mobila na dwa USB :mrgreen:

[/list]

Fragu - 05-04-2016, 18:55

Wygrałeś życie :P :lol: :lol:
eremita - 05-04-2016, 19:05

Cytat:

Wygrałeś życie

Przeleciałem 11 tys i muszę przyznać dobrze że Cię posłuchałem bo gal lubi ten olej :mrgreen:

Owczar - 05-04-2016, 19:47

Moje obie vki też go lubią ;)
eremita - 08-04-2016, 22:23

Ostatnia część kremowego środka :mrgreen:

Wiem wiem nie praktyczne :P ale jak bym chciał praktycznie to bym Galem nie jeździł :twisted:

dmi - 08-04-2016, 23:15

Pięknie to wygląda ! :D Ci powiem, że ostatnimi czasy zaczął mnie jarać ten pakiet Nardi, wygląda najlepiej właśnie w połączeniu z kremową skórą.
Owczar - 08-04-2016, 23:47

Jeszcze tylko obszyć kierownicę i zdjąć chociaż dwa uchwyty z szyby i będzie klasa!

To zestawienie kolorystyczne w galu wygląda najlepiej.

eremita - 09-04-2016, 02:19

Owczar napisał/a:
Jeszcze tylko obszyć kierownicę

Pierwsze co zrobię, tak mnie ona irytuje od czasu jak mi zaczęła farba złazić :evil:
Niestety facet u którego normalnie bym pojechał i zamienił już na obszytą takiej kierownicy nie ma i musiałbym mu dać w czwartek i w niedziele odebrać :| niestety nie mam na podmiankę kierownicy
Drugi który jest polecany umawia się na konkretny termin dokładną godzinę i obszywa na aucie czas około 1,5 godziny wszystko super umówiłem się rano przysłał sms że się rozchorował i nie da rad jak wyzdrowiej to się odezwie, mija trzeci tydzień i cisza :evil: A że należę do ludzi co jak się umawiają to robią wszystko by się wywiązać i wymagają tego od innych, no sory ja się prosić nie będę by on mógł zarobić :roll:
Mam jeszcze jednego ale jest tak zawalony robotą że muszę czekać, więc czekam a co wsiadam i widzę tą kierownicę to mnie krew zalewa i uświadamia że malować to można cokolwiek ale nie skórę :roll:

Owczar napisał/a:
zdjąć chociaż dwa uchwyty z szyby

Hehe nooo dużo ich, ale na trasie to jak dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie :P a że teraz początek sezonu i cały czas gdzieś jadę to na razie mi się ich ściągać nie chce :P
Teraz chociaż pozmieniałem telefony na takie co mi wytrzymują bez ładowania to mniej kabelków wisi :mrgreen:
Jak kiedyś będę zmieniał samochód to wbudowana navi i obsługa telefonów na wyświetlaczu auta będzie obowiązkowa bo na dłuższą metę te uchwyty w połączeniu z kabelkami są irytujące.

Tomii - 09-04-2016, 12:24

Pięknie :)

Też nie lubię uchwytów do szyby, polecam przyklejaną podkładkę w miejsce przed zegarkiem:

https://cdn.haalo.pl/thumbs/45cb9d83124728beb55bed64b665fc84.jpg

Owczar - 10-04-2016, 00:33

eremita napisał/a:
Pierwsze co zrobię, tak mnie ona irytuje od czasu jak mi zaczęła farba złazić
Niestety facet u którego normalnie bym pojechał i zamienił już na obszytą takiej kierownicy nie ma i musiałbym mu dać w czwartek i w niedziele odebrać niestety nie mam na podmiankę kierownicy
Drugi który jest polecany umawia się na konkretny termin dokładną godzinę i obszywa na aucie czas około 1,5 godziny wszystko super umówiłem się rano przysłał sms że się rozchorował i nie da rad jak wyzdrowiej to się odezwie, mija trzeci tydzień i cisza A że należę do ludzi co jak się umawiają to robią wszystko by się wywiązać i wymagają tego od innych, no sory ja się prosić nie będę by on mógł zarobić
Mam jeszcze jednego ale jest tak zawalony robotą że muszę czekać, więc czekam a co wsiadam i widzę tą kierownicę to mnie krew zalewa i uświadamia że malować to można cokolwiek ale nie skórę

Mam w piwnicy kierownicę z poduszką. Mogę pożyczyć na czas obszycia.

eremita napisał/a:
Hehe nooo dużo ich, ale na trasie to jak dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie

Ale to aż 3? :) Jeśli chodzi o fabryczne navi, to na ten moment są dla mnie złem koniecznym. Ja swoją używam naprawdę rzadko, bo dość istotne jest dla mnie omijanie korków, a z fabrycznych navi tylko najnowsze auta posiadają. Dlatego będę podłączał mirabox do fabrycznej navi co by mieć 2 w jednym ;) Do kierownicy w galancie możesz podłączyć przycisk od odbierania telefonu przez zestaw głośnomówiący. W taśmie poduszki są wolne piny.

Damian0307 - 10-04-2016, 15:33

Wnętrze auta super też mam takie,
a te dywaniki gdzie kupiłeś bo też się przymierzam do tego koloru, i jak jest z ich wykonaniem i dopasowaniem do podłogi auta