Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
eremita - 01-04-2016, 21:43
Owczar napisał/a: | A czemu tradycyjną? |
Posłuchałem swojego mechanika A że mam go od kiedy mam samochód czyli 98 roku i nigdy mnie nie zawiódł to liczę się z jego zdaniem
eremita - 01-04-2016, 21:48
Hugo napisał/a: | I co już nie trzęsie przy przyśpieszaniu? |
Przejechałem tylko 7 kilometrów i jest ok,
Z tym że nie zawsze telepało więc można powiedzieć że jestem w fazie testów
Owczar - 01-04-2016, 22:40
Większość mechaników mówi nie na wymianę dynamiczną, plukanki, lanie syntetyka do starych aut. Według mnie lanie nowego oleju do starego to jak obracanie gaci na drugą stronę chyba ze zna się historię serwisową.
Wymiana dynamiczna uzdrowila wiele skrzyń w galancie i nie słyszałem żeby jakąś zabiła. U mnie różnica była kolosalna.
eremita - 01-04-2016, 22:50
Moja skrzynia chodziła bez zarzutu, tak że wymieniałem tylko dla tego że nie wiedziałem kiedy była robiona wymiana, do tego w samej skrzyni olej wyglądał jak nowy.
Mój mechanik nie jest na nie wymianie dynamicznej powiedział że sprawdzi w jakim jest stanie olej i zadecyduje.
eremita - 05-04-2016, 18:50
Kto by pomyślał że dostane w selgrosie
i to taniej niż inter carsie po rabatach
A do tego w gratisie ładowarka z logo Mobila na dwa USB
[/list]
Fragu - 05-04-2016, 18:55
Wygrałeś życie
eremita - 05-04-2016, 19:05
Przeleciałem 11 tys i muszę przyznać dobrze że Cię posłuchałem bo gal lubi ten olej
Owczar - 05-04-2016, 19:47
Moje obie vki też go lubią
eremita - 08-04-2016, 22:23
Ostatnia część kremowego środka
Wiem wiem nie praktyczne ale jak bym chciał praktycznie to bym Galem nie jeździł
dmi - 08-04-2016, 23:15
Pięknie to wygląda ! Ci powiem, że ostatnimi czasy zaczął mnie jarać ten pakiet Nardi, wygląda najlepiej właśnie w połączeniu z kremową skórą.
Owczar - 08-04-2016, 23:47
Jeszcze tylko obszyć kierownicę i zdjąć chociaż dwa uchwyty z szyby i będzie klasa!
To zestawienie kolorystyczne w galu wygląda najlepiej.
eremita - 09-04-2016, 02:19
Owczar napisał/a: | Jeszcze tylko obszyć kierownicę |
Pierwsze co zrobię, tak mnie ona irytuje od czasu jak mi zaczęła farba złazić
Niestety facet u którego normalnie bym pojechał i zamienił już na obszytą takiej kierownicy nie ma i musiałbym mu dać w czwartek i w niedziele odebrać niestety nie mam na podmiankę kierownicy
Drugi który jest polecany umawia się na konkretny termin dokładną godzinę i obszywa na aucie czas około 1,5 godziny wszystko super umówiłem się rano przysłał sms że się rozchorował i nie da rad jak wyzdrowiej to się odezwie, mija trzeci tydzień i cisza A że należę do ludzi co jak się umawiają to robią wszystko by się wywiązać i wymagają tego od innych, no sory ja się prosić nie będę by on mógł zarobić
Mam jeszcze jednego ale jest tak zawalony robotą że muszę czekać, więc czekam a co wsiadam i widzę tą kierownicę to mnie krew zalewa i uświadamia że malować to można cokolwiek ale nie skórę
Owczar napisał/a: | zdjąć chociaż dwa uchwyty z szyby |
Hehe nooo dużo ich, ale na trasie to jak dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie a że teraz początek sezonu i cały czas gdzieś jadę to na razie mi się ich ściągać nie chce
Teraz chociaż pozmieniałem telefony na takie co mi wytrzymują bez ładowania to mniej kabelków wisi
Jak kiedyś będę zmieniał samochód to wbudowana navi i obsługa telefonów na wyświetlaczu auta będzie obowiązkowa bo na dłuższą metę te uchwyty w połączeniu z kabelkami są irytujące.
Tomii - 09-04-2016, 12:24
Pięknie
Też nie lubię uchwytów do szyby, polecam przyklejaną podkładkę w miejsce przed zegarkiem:
https://cdn.haalo.pl/thumbs/45cb9d83124728beb55bed64b665fc84.jpg
Owczar - 10-04-2016, 00:33
eremita napisał/a: | Pierwsze co zrobię, tak mnie ona irytuje od czasu jak mi zaczęła farba złazić
Niestety facet u którego normalnie bym pojechał i zamienił już na obszytą takiej kierownicy nie ma i musiałbym mu dać w czwartek i w niedziele odebrać niestety nie mam na podmiankę kierownicy
Drugi który jest polecany umawia się na konkretny termin dokładną godzinę i obszywa na aucie czas około 1,5 godziny wszystko super umówiłem się rano przysłał sms że się rozchorował i nie da rad jak wyzdrowiej to się odezwie, mija trzeci tydzień i cisza A że należę do ludzi co jak się umawiają to robią wszystko by się wywiązać i wymagają tego od innych, no sory ja się prosić nie będę by on mógł zarobić
Mam jeszcze jednego ale jest tak zawalony robotą że muszę czekać, więc czekam a co wsiadam i widzę tą kierownicę to mnie krew zalewa i uświadamia że malować to można cokolwiek ale nie skórę
|
Mam w piwnicy kierownicę z poduszką. Mogę pożyczyć na czas obszycia.
eremita napisał/a: | Hehe nooo dużo ich, ale na trasie to jak dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie |
Ale to aż 3? Jeśli chodzi o fabryczne navi, to na ten moment są dla mnie złem koniecznym. Ja swoją używam naprawdę rzadko, bo dość istotne jest dla mnie omijanie korków, a z fabrycznych navi tylko najnowsze auta posiadają. Dlatego będę podłączał mirabox do fabrycznej navi co by mieć 2 w jednym Do kierownicy w galancie możesz podłączyć przycisk od odbierania telefonu przez zestaw głośnomówiący. W taśmie poduszki są wolne piny.
Damian0307 - 10-04-2016, 15:33
Wnętrze auta super też mam takie,
a te dywaniki gdzie kupiłeś bo też się przymierzam do tego koloru, i jak jest z ich wykonaniem i dopasowaniem do podłogi auta
|
|
|